Connecteu-vos amb nosaltres

Antàrtic

MEPC 77: l'IMO ha de reduir ràpidament les emissions de carboni negre de l'enviament

COMPARTIR:

publicat

on

Quan es va inaugurar una reunió del Comitè de Protecció del Medi Marí (MEPC 77) de l'Organització Marítima Internacional (OMI) el 22 de novembre a Londres, la Clean Arctic Alliance va demanar a l'OMI, als seus estats membres i al transport marítim internacional que protegissin l'Àrtic mitjançant la implementació d'una ràpida disminució. en les emissions de carboni negre procedents del transport marítim a l'Àrtic o prop de l'Àrtic, i per reduir amb urgència les emissions de gasos d'efecte hivernacle i les emissions de carboni negre de la indústria marítima mundial. 
 
El carboni negre és un agent climàtic de curta durada responsable del 20% de l'impacte climàtic de l'enviament (en 20 anys). Quan el carbó negre s'instal·la sobre la neu i el gel, la fusió s'accelera i la pèrdua de reflectivitat crea un bucle de retroalimentació que agreuja l'escalfament global. Les emissions de carboni negre del transport marítim a l'Àrtic van augmentar un 85% entre el 2015 i el 2019.
"Aquesta setmana, l'OMI ha d'abordar l'impacte de les emissions de carboni negre a l'Àrtic, posant en marxa amb urgència mesures fortes per impulsar retallades ràpides i profundes de les emissions de carboni negre de transports marítims que operen a l'Àrtic o a prop, i reduir amb urgència el CO2 i el COXNUMX. les emissions de carboni negre del sector marítim a nivell mundial", va dir el doctor Sian Prior, assessor principal de l'Aliança per l'Àrtic Clean. 
 
"La Clean Arctic Alliance dóna suport a proposta de resolució presentada al MEPC 77 d'onze estats membres de l'OMI que demana als vaixells que operen a l'Àrtic i prop de l'Àrtic que passin d'olis combustibles més pesats i contaminants a combustibles destil·lats més lleugers amb baixa aromaticitat o altres combustibles alternatius o mètodes de propulsió més nets", va afegir [1]. "Si tots els transports que actualment utilitzen fueloils pesats a l'Àrtic es canviessin al combustible destil·lat, hi hauria una reducció immediata d'un 44% de les emissions de carboni negre d'aquests vaixells. Si s'instal·lessin filtres de partícules a bord d'aquests vaixells, les emissions de carboni negre es podrien reduir en més d'un 90%”.

"Descobriments recents de l'IPCC mostren que els nivells d'ambició climàtica i els terminis actualment sobre la taula per a l'enviament a l'OMI són totalment inadequats", va continuar Prior [2]. "És imperatiu que les mesures que s'han d'adoptar al Comitè de Protecció del Medi Marí de l'IMO (MEPC 77) es reforcen per garantir que condueixin a retallades ràpides i profundes tant en les emissions de CO2 com de carboni negre dels vaixells, especialment els que visiten o operen a prop de l'Àrtic".

Declaració de l'ONG:
El 18 de novembre, Les ONG van demanar a l'OMI reduir a la meitat les emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport marítim l'any 2030, i que els estats membres de l'OMI alinein amb urgència el treball de l'agència per reduir els impactes climàtics del transport marítim amb els desenvolupaments de la COP26 durant el MEPC 77 [3]. 
 
La declaració va demanar als estats membres de l'OMI que: Alineeu l'enviament amb l'objectiu d'1.5 graus: comprometre's a reduir els impactes climàtics dels vaixells en un període de temps coherent amb mantenir l'escalfament per sota d'1.5°, incloent arribar a zero el 2050 com a molt tard i reduir a la meitat les emissions el 2030;  Reforçar les mesures a curt termini: reobrir els debats sobre el nivell d'ambició de la mesura a curt termini de l'OMI amb l'objectiu d'acordar nous objectius compatibles amb reduir a la meitat les emissions per al 2030; Afrontar el carboni negre: prendre mesures decisives per abordar l'impacte a l'Àrtic de les emissions de carboni negre, un agent climàtic de curta durada responsable del 20% de l'impacte climàtic del transport marítim; i Establiu una taxa de GEH: acordar una taxa mínima de 100 dòlars per tona sobre les emissions de GEH per augmentar el finançament climàtic i donar suport a una transició justa cap a zero en tot el sector a mesura que convocat a la COP26Més detalls aquí.
 
L'OMI ha de reduir a la meitat les emissions del transport marítim l'any 2030
[1] MEPC 77-9 – Comentaris sobre el resultat del PPR 8 
[2] Informe de l'IPCC sobre la crisi climàtica: l'Aliança per l'Àrtic Neteja demana retallades de carboni negre del transport marítim
[3] ONG Declaració: l'IMO ha d'abordar l'impacte de les emissions de carboni negre a l'Àrtic

Sobre l'Àrtic i el carboni negre
Els canvis importants en el clima es produeixen amb més força i avancen més ràpidament a latituds altes amb els canvis més dramàtics observats a la coberta de gel marí de l'oceà Àrtic. La coberta de gel marí d'estiu està molt reduïda en comparació amb fa només unes dècades, i el gel restant és aproximadament la meitat de gruix. El gel de diversos anys ha disminuït al voltant d'un 90%. Els dies sense gel marí d'estiu podrien arribar tan aviat com a principis de la dècada de 2030, si el món incompleix el compromís de l'Acord sobre el Clima de París de limitar l'escalfament global a menys d'1.5 ºC, cosa que podria tenir conseqüències sense precedents per al clima global i el medi marí. 

Arctic shipping is increasing as reduced sea ice opens up access to resources, and interest in shorter trans-Arctic shipping routes grows. Despite global efforts, ships’ black carbon emissions are rising – black carbon emissions from shipping in the Arctic increased 85% between 2015 and 2019. When black carbon settles onto snow and ice, melting accelerates, and the loss of reflectivity creates a feedback loop exacerbating global heating. Black Carbon also has health impacts for Arctic communities. Reductions in black carbon emissions from shipping in or near the Arctic can be introduced rapidly by switching to cleaner fuels and have an immediate impact in reducing melting of snow and ice since the black carbon is short-lived and remains in the atmosphere for only days or weeks. 
 
Com afecten les emissions de carboni negre del transport marítim a l'Àrtic
Cal accions urgents i immediates per reduir les emissions de carboni negre dels vaixells
Vídeo

Sobre l'Aliança Àrtica neta

Formada per 21 organitzacions sense ànim de lucre, la Clean Arctic Alliance fa campanyes per persuadir els governs perquè prenguin mesures per protegir l'Àrtic, la seva vida salvatge i la seva gent. 

Els membres inclouen: 90 North Unit, The Altai Project, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, Friends of the Earth US, Global Choices, Greenpeace, Iceland Nature Conservation Association, International Cryosphere Climate Initiative, Nature and Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Pacific Environment, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment i WWF.

Més informació clica aquí.
Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències