Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

Lachin, ets lliure!

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 10 de novembre, la signatura de la declaració de nou punts amb la participació de Rússia d'una banda va obligar Armènia a capitular i, d'altra banda, va demostrar la força de l'exèrcit victoriós de l'Azerbaidjan sota el lideratge del comandant suprem, el comandant- en cap Ilham Aliyev a tot el món, escriu Mazahir Afandíyev, membre del Milli Majlis de la República de l'Azerbaidjan.

Un dels aspectes més importants de la declaració és la prevenció de víctimes humanes i vessament de sang, garantint el dret de les persones a viure als territoris alliberats de l'ocupació per l'Azerbaidjan, garantint les relacions culturals internacionals, la seguretat econòmica, social i ecològica.

L'objectiu principal de la República de l'Azerbaidjan és mantenir la pau al sud del Caucas, restaurar totalment la sobirania de l'Azerbaidjan, implementar documents universals i mundials acceptats per les organitzacions internacionals i convertir la pau en un procés a llarg termini. Al costat del nostre país, aquest procés afectarà directament el benestar socioeconòmic, la pau i la seguretat de la regió.

En el paràgraf 6 de la declaració signada, l'adopció de l'acord sobre la construcció d'una nova ruta de trànsit al corredor de Lachin va ser un pas important per proporcionar les condicions per al retorn segur i digne dels nostres compatriotes desplaçats d'aquestes zones i el postconflicte. normalització en general.

Al mateix temps, aquest corredor contribuirà a l'aprofundiment de les relacions socials i culturals de la gent, també crearà condicions perquè el futur de les persones sigui més fiable i visqui amb prosperitat.

No obstant això, veiem que mentre l'Azerbaidjan ha fet passos coherents i ràpids pel que fa a la construcció d'una nova carretera que contribuirà a la convivència segura i pacífica de la població, la part armènia allarga sense cap motiu la construcció del tram que passa pel seu territori. .

Aquest és un clar exemple de l'enfocament irresponsable d'Armènia en l'aplicació dels seus compromisos tant a nivell internacional com la declaració del 10 de novembre.

anunci

Malgrat tot això, l'Azerbaidjan va actuar de manera responsable tenint en compte la seguretat i els problemes domèstics de la població armènia local, tenint en compte les seves obligacions, com l'humanisme, l'alta cultura, la constructivitat, i va acceptar l'ús d'una carretera temporal de 4.7 km fins a la part. de la carretera que passa per Armènia està acabada. No cal dir que la població armènia local, presenciant els processos que tenen lloc, veu els seus interessos a viure en pau amb els azerbaidjans en les condicions proposades per l'Azerbaidjan.

El 26 d'agost de 2022, la publicació del president Ilham Aliyev al seu compte de Twitter sobre el retorn a la ciutat de Lachin, així com l'informe al comandant en cap, el gran comandant Ilham Aliyev sobre l'entrada de les Forces Armades d'Azerbaidjan a la ciutat de Lachin, així com el control dels pobles de Zabukh i Sus, va ser el primer de tots, la restauració del dret internacional i la justícia crearà condicions perquè desenes de milers de desplaçats interns tornin aviat a les seves terres natives i ancestrals. Els esdeveniments recents a la regió mostren una vegada més clarament que l'Azerbaidjan és el guanyador i que hi ha noves realitats a la regió.

Armènia hauria d'acceptar ara les noves realitats sobre el terreny que reflecteixen les reivindicacions legals i legítimes de l'Azerbaidjan. Així, l'única manera de mantenir la pau i la seguretat és reforçant encara més la cooperació mútua dels estats regionals.

Amb la implementació de quatre resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides l'any 2020, d'una banda, l'Azerbaidjan va revelar la necessitat de nous reptes i realitats per a la restauració de la justícia al món i, d'altra banda, l'expansió de les relacions culturals internacionals entre estats i països. nacions.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències