Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

Lachin, ets lliure!

COMPARTIR:

publicat

on

El 10 de novembre, la signatura de la declaració de nou punts amb la participació de Rússia d'una banda va obligar Armènia a capitular i, d'altra banda, va demostrar la força de l'exèrcit victoriós de l'Azerbaidjan sota el lideratge del comandant suprem, el comandant- en cap Ilham Aliyev a tot el món, escriu Mazahir Afandíyev, membre del Milli Majlis de la República de l'Azerbaidjan.

Un dels aspectes més importants de la declaració és la prevenció de víctimes humanes i vessament de sang, garantint el dret de les persones a viure als territoris alliberats de l'ocupació per l'Azerbaidjan, garantint les relacions culturals internacionals, la seguretat econòmica, social i ecològica.

The main goal of the Republic of Azerbaijan is to maintain peace in South Caucasus, fully restore Azerbaijan’s sovereignty, implement universal and worldwide documents accepted by international organizations, and turn peace into a long-term process. Alongside our country, this process will directly affect the socio-economic well-being, peace and security of the region.

En el paràgraf 6 de la declaració signada, l'adopció de l'acord sobre la construcció d'una nova ruta de trànsit al corredor de Lachin va ser un pas important per proporcionar les condicions per al retorn segur i digne dels nostres compatriotes desplaçats d'aquestes zones i el postconflicte. normalització en general.

Al mateix temps, aquest corredor contribuirà a l'aprofundiment de les relacions socials i culturals de la gent, també crearà condicions perquè el futur de les persones sigui més fiable i visqui amb prosperitat.

No obstant això, veiem que mentre l'Azerbaidjan ha fet passos coherents i ràpids pel que fa a la construcció d'una nova carretera que contribuirà a la convivència segura i pacífica de la població, la part armènia allarga sense cap motiu la construcció del tram que passa pel seu territori. .

This is a clear example of Armenia’s irresponsible approach to the implementation of its commitments both at the international level and the November 10 statement.

anunci

Malgrat tot això, l'Azerbaidjan va actuar de manera responsable tenint en compte la seguretat i els problemes domèstics de la població armènia local, tenint en compte les seves obligacions, com l'humanisme, l'alta cultura, la constructivitat, i va acceptar l'ús d'una carretera temporal de 4.7 km fins a la part. de la carretera que passa per Armènia està acabada. No cal dir que la població armènia local, presenciant els processos que tenen lloc, veu els seus interessos a viure en pau amb els azerbaidjans en les condicions proposades per l'Azerbaidjan.

On August 26, 2022, President Ilham Aliyev’s post on his Twitter account about the return to Lachin city, as well as the report to the Commander-in-Chief, Grand Commander Ilham Aliyev about the entry of the Azerbaijani Armed Forces into the city of Lachin, as well as the control of the villages of Zabukh and Sus, was the first of all, the restoration of international law and justice will create conditions for tens of thousands of IDPs to soon return to their native, ancestral lands. Recent events in the region once again clearly show that Azerbaijan is the winner and that there are new realities in the region.

Armenia should now accept the new realities on the spot that reflect Azerbaijan’s legal and legitimate claims.  Thus, the only way to maintain peace and security is through further strengthening of mutual cooperation of regional states.

Amb la implementació de quatre resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides l'any 2020, d'una banda, l'Azerbaidjan va revelar la necessitat de nous reptes i realitats per a la restauració de la justícia al món i, d'altra banda, l'expansió de les relacions culturals internacionals entre estats i països. nacions.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències