Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Un acord que és dolent per a Europa i potencialment ruïnós per a Bulgària.

COMPARTIR:

publicat

on

El primer ministre de Bulgària s'adreçarà als eurodiputats dimecres a Estrasburg. El primer ministre Denkov exposarà les seves opinions sobre els reptes als quals s'enfronta Europa i el seu futur. Una qüestió que podria abordar és un acord extraordinari fet sota una administració búlgara anterior que soscava la sobirania energètica de la UE - escriu Dick Roache

L'acord Botas-Bulgargaz, que va ser negociat per dues empreses estatals sense l'aportació de la UE, afavoreix Rússia i Turquia, obre una porta d'entrada a la UE per al gas rus canviat de marca, trepitja els principis de la UE i soscava significativament la "sobirania energètica" de la UE. 

El rerefons

El 3 de gener, la propietat estatal búlgara Bulgargaz i la seva empresa germana Bukgartransgaz van signar un acord amb el seu homòleg estatal turc BOTAS.

L'acord es va signar menys d'un mes abans de les cinquenes eleccions generals búlgares en dos anys. L'acord va ser elogiat pel llavors ministre d'Energia de Bulgària, Rosen Hristov. El ministre Hristov va dir que l'acord va resoldre un problema per a Bulgària en donar-li accés a la infraestructura turca necessària per carregar gas natural liquat que permetia a Bulgària comprar gas a tots els productors internacionals.  

El ministre turc va elogiar l'acord perquè permetia a Bulgària transportar uns 1.5 milions de metres cúbics de gas a l'any, ajudant a augmentar la seguretat dels subministraments al sud-est d'Europa.

Tot i que cap dels dos ministres va abordar en detall la qüestió de l'origen del gas cobert per l'acord, una qüestió d'una certa importància per a un Estat membre de la UE, Reuters va informar que el ministre Hristov va comentar que si bé Bulgària no podia controlar el gas que entraria al seu país. Les línies de transmissió de gas s'assegurarien de signar acords per a lliuraments de GNL que no siguin de Rússia". 

anunci

Antecedents de l'acord

Les explicacions donades pels dos ministres quan es va "signar" l'acord BOTAS-Bulgargaz minimitzen notablement la seva importància.

El context en què es va negociar l'acord és important per entendre la seva importància.

El 2022, el president Putin va parlar obertament sobre la seva ambició de convertir Turquia en un centre de gas rus per a Europa. El president rus va considerar un centre de gas a Turquia com la millor manera de compensar la capacitat de trànsit de gas per darrera amb el tancament dels gasoductes Nord Stream.

El president Erdogan va aprovar amb entusiasme la idea suggerint que Trace, que limita amb Bulgària i Grècia, seria el lloc ideal per al centre. El president turc també va promoure la propietat estatal de Turquia BOTAS com el soci ideal per proporcionar els interconnectors necessaris per donar servei a un hub rus.

Un informe de l'AP l'octubre de 2022 va registrar el president Erdogan que confirmava que les autoritats turques i els seus homòlegs russos havien rebut instruccions per "iniciar immediatament el treball tècnic sobre la proposta russa". En el mateix informe, el ministre d'Afers Exteriors turc va tenir clar que el hub rus pretenia facilitar el moviment de gas rus "a països europeus que ho vulguin perquè ja no consideren que els Nord Stream 1 i 2 siguin conductes fiables".

Canviar la marca del gas rus i soscavar la "sobirania energètica" de la UE.

Quan estigui operatiu, el centre de gas Trace farà més que substituir la capacitat de trànsit que Rússia va perdre amb el tancament dels gasoductes Nord Stream, també proporcionarà a Rússia la "solució alternativa" perfecta per soscavar qualsevol ambició de la UE d'eliminar els fòssils russos. combustibles després del 2027.

El nou centre serà un eficaç "lavanderia" on el gas de Rússia es podrà barrejar amb gas d'altres països productors -inclosos altres productors potencialment sancionats- rebrandat com a "gas turc" i després bombejat cap a Europa.  

Turquia també serà un gran beneficiari. Quan Trace Hub entri en funcionament, Turquia espera obtenir ingressos significatius de la seva operació. L'estatal BOTAS serà beneficiat: més negoci més benefici potencial.  

A més dels importants beneficis financers que el nou centre pot oferir a Turquia, també proporcionarà a Turquia una palanca política important per utilitzar-la en els seus tractes amb la UE. El centre convertirà Turquia en un "guardian" d'importància crítica per a les importacions de gas de la UE.

L'acord BOTAS-Bulgargaz serà fonamental per al funcionament del centre de gas Trace, que proporciona l'enllaç crític perquè el gas processat allà passi a les xarxes de gas de la UE.

Dolent per a Bulgària

Els detalls complets de l'acord BOTAS-Bulgargaz encara s'han de fer públics. Els detalls disponibles suggereixen que els acords ofereixen beneficis tangibles limitats a Bulgària -a diferència de Bulgargaz- i, de fet, podrien costar car al país.

L'acord preveu que tota la capacitat del punt clau d'interconnexió entre les xarxes de transport de gas búlgara i turca es reserva exclusivament per a BOTAS i Bulgargaz.

Els operadors privats búlgars no podran reservar capacitat, el que significa que un competidor de Bulgargaz que vulgui importar GNL a través de terminals turques no podrà fer-ho.

A més de contradir el punt de venda del ministre d'Energia de Bulgària, Rosen Hristov, quan es va signar l'acord, l'accés discriminatori a la capacitat de transmissió de l'acord és un exemple més de com Bulgargaz aprofita totes les oportunitats per dificultar la competència al mercat búlgar.

L'acord proporciona a Bulgargaz la capacitat d'importar 1.85 milions de metres cúbics de gas a l'any a través del punt clau d'interconnexió pel qual haurà de pagar una quota de servei anual de 2 milions d'euros a BOTAS. La tarifa s'ha de pagar íntegrament tant si Bulgargaz utilitza la capacitat completa com si no. A més de veure Bulgargaz i els seus clients amb una factura molt elevada, aquest requisit proporcionarà a l'empresa estatal, notòriament hostil a la competència del sector privat, un incentiu addicional per a un comportament anticompetitiu.

L'acord proporciona a BOTAS accés als gasoductes búlgars, pels quals es cobrarà una quota anual de 138 milions d'euros. També permetrà a l'operador turc vendre gas als consumidors de Bulgària i dels països veïns, una concessió que molts consideren irònica donada l'hostilitat de Bulgargaz a la competència pròpia a Bulgària.

Oposició a l'acord

Des del primer moment, els comerciants d'energia de la UE han manifestat preocupacions sobre l'acord BOTAS-Bulgargaz. S'han manifestat objeccions sobre la posició preferent que l'acord atorga a Bulgargaz. S'ha plantejat la preocupació que l'accés discriminatori a la capacitat de transmissió, una part central de l'acord, dificulti encara més la competència en el ja restringit mercat del gas búlgar. Els comerciants de gas han demanat a la Comissió Europea que indiqui si l'acord s'alinea amb els principis del mercat de la UE.  

El govern búlgar que va prendre possessió el 6th June també ha deixat clar que té seriosos recels.

Poc després de prendre possessió del càrrec, el primer ministre Nikolay Denkov va qualificar l'acord de "no transparent i poc rendible". El ministre d'Energia, Rumen Radev, el successor de Rosen Hristov, va tenir una visió radicalment diferent de l'acord BOTAS-Bulgargaz que el seu predecessor. On Hristov havia descrit que l'acord abordava un problema relacionat amb un dèficit d'infraestructures que impedia les importacions de GNL, el ministre Radev va considerar que podria costar a Bulgària milers de milions sense aportar cap benefici.

A principis d'agost, el govern búlgar va indicar que l'acord amb BOTAS s'investigaria com a part d'una revisió de les polítiques del govern tècnic que el precedia. 

A l'octubre, l'administració de Denkov va anunciar que introduïa un impost de 10 euros per megawatt-hora al gas rus transmès pel territori búlgar.

Els funcionaris búlgars han descrit que el nou impost fa que sigui menys rendible per a Gazprom enviar gas a través de Bulgària, que contribueix a reduir la dependència de la UE dels combustibles fòssils russos i que obliga els països europeus a canviar a fonts d'energia alternatives.  

Les dificultats per identificar el país d'origen del gas que passarà per la bugaderia de gas que s'està establint a Trace podrien frustrar aquestes aspiracions. Tenint en compte aquest problema, alguns veuen el nou impost com un intent de revertir el dany a la reputació causat a Bulgària als ulls dels socis de la UE per l'acord BOTAS-Bulgargaz més que una solució als problemes que crea l'acord.  

La Comissió Europea també ha indicat que també té la intenció d'iniciar un examen de l'acord BOTAS-Bulgargaz.

No és la primera vegada que Bulgargaz està en el punt de mira de la Comissió. Les millores derivades d'intervencions anteriors s'han revertit ràpidament, sobretot a causa de l'alt nivell de suport polític amb el qual sempre ha pogut comptar Bulgargaz.

Queda per veure si Bulgargaz signant un acord que podria costar a Bulgària ha travessat una línia vermella que soscava el suport polític intern del qual ha gaudit històricament. El que és segur és que els múltiples defectes de l'acord BOTAS-Bulgargaz, el suport obert que dóna a Rússia per treballar al voltant d'un objectiu estratègic de la UE, la palanca que dóna a Turquia per influir en la política de la UE i el menyspreu obert dels principis de la UE que reflecteix dóna a la Comissió una "mà més forta" de la que ha gaudit en ocasions anteriors. Serà interessant veure com la Comissió utilitza aquesta mà.  

Dick Roche és un antic ministre irlandès d'Afers Europeus i exministre de Medi Ambient. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències