Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Zhivko Todorov - Recorrerem a la Comissió Europea i a la Fiscalia Europea les mentides sobre la reforma

COMPARTIR:

publicat

on

L'entrevista de Zhivko Todorov divendres amb Sonia Koltukleva a l'aire de la televisió búlgara Chanel PIK va sacsejar el país - informa 5gmedia.

Els alcaldes d'arreu del país expressen la seva insatisfacció amb el Ministeri de Desenvolupament Regional i les estafes a l'hora de determinar edificis residencials per a la rehabilitació. Diumenge a primera hora del matí, el ministre de la Construcció, Andrey Tsekov, es va precipitar a l'estudi de Nova TV per justificar-se i donar la culpa de les enormes tensions al país als alcaldes. “La competència per a la reforma de blocs residencials és important, i els fons no seran suficients per a tots els sol·licitants”, va començar a explicar-se..

Zhivko Todorov, l'alcalde del municipi de Stara Zagora, va comentar en exclusiva a Sonya Koltuklieva: "És extremadament decebedor que el nostre propi estat, del qual esperem ordre, justícia, legalitat i adhesió a les normes, es nega a reconsiderar i revisar la classificació de renovació amb el motiu que podríem perdre fons del Pla Nacional de Recuperació i Resiliència. Al nucli de tot hauria de ser la justícia, no la justificació que els fons s'han d'absorbir. Perquè la manera com es va fer la classificació per a la renovació és escandalosa!

I per què és indignant?

Perquè les dades presentades en les mateixes auditories energètiques han estat falsificades per algunes empreses, i això ja és un secret públic. No es pot fer una classificació a partir de dades falsificades, afavorint determinats municipis. Crida l'atenció que municipis sencers estiguin fora del mapa per reformar, o que tinguin vergonyós pocs edificis homologats. Per què això?! Perquè els altres que estan classificats han treballat amb empreses afavorides que operen amb dades falsificades i, en conseqüència, tots els seus edificis reben la màxima puntuació. Això no només m'impressiona a mi sinó també als meus companys, els alcaldes de Ruse, Veliko Tarnovo, Haskovo... molts dels alcaldes amb qui parlo. En aquest context, el ministre de Desenvolupament Regional diu: "Bé, ja està tot arreglat perquè no perdem els fons, no remenem les coses ara". Bé, com és així?! No hi hauria d'haver justícia en tot aquest procés...

Declaro categòricament: no ens aturarem aquí. Avisarem a la Comissió Europea, i encara hem de mantenir reunions amb els companys d'alcalde; farem passos posteriors a partir d'aquí. No podem permetre que regions senceres s'eliminin del mapa de reformes basant-se en informes falsificats.

Fa uns mesos, els mesos de setembre i octubre de l'any passat, els miners estaven acampats a l'autopista. Tampoc volien que el pla territorial s'enviés a Brussel·les. Per què? Perquè sospitaven exactament de pràctiques, especulacions i mentides tan escandaloses, ho van dir directament davant vostre, a l'aire de la televisió PIK.

anunci

Què s'ofereix actualment a la gent de la regió de Stara Zagora? Que els destrueixin els seus mitjans de vida. Per a què? Per a 8 edificis homologats per a rehabilitació. Això no és gens just!

Per què tota aquesta gent de Stara Zagora que va demanar finançament es va molestar a pagar les inspeccions? Han pagat una suma considerable només per ser burlats, i després parlen que tot és just?! Bé, no és just, i tothom ho sap molt bé. I actualment, el Ministeri de Foment i Foment es pregunta què fer. L'única sortida és aprovar-los tots. No veig cap altra opció. Perquè el que s'està fent en aquests moments és dir: "Bé, sabem que hi pot haver manipulacions, però només cal superar-ho ja!

I no és cert, com ha afirmat avui el ministre Andrei Tsekov a Nova TV, que els alcaldes van prometre una renovació garantida. Els alcaldes no van prometre res pel que fa a la renovació. Personalment, durant una campanya electoral, no he parlat mai de fer renovació, perquè sóc molt conscient que aquest no és un tema que pugui resoldre l'alcalde, ja que depèn de l'estat.

Si algú va fer promeses, que digui qui. Però això no importa; el que importa aquí és l'equitat i la manera d'aprovar els blocs a reformar. Perquè les enquestes de molts municipis han manipulat dades, i puc explicar a qualsevol com passa això. Quan es proporcionen dades inicials incorrectes per empitjorar l'estat d'un edifici i, posteriorment, les dades s'inflen després de la renovació, què passarà: les tisores s'obriran de manera natural i els costos que s'estalviaran són molt més alts. Però això passa amb la manipulació de les xifres! Algunes empreses del país s'han permès fer-ho. Això és el que volem que investigui el Ministeri de Desenvolupament Regional, per no dir que ja no hi ha temps o que hem d'absorbir els fons. Perquè ens sentim perjudicats, tots aquells que han treballat amb honestedat, amb normalitat.

I et diré una altra cosa. Aquestes enquestes a Stara Zagora, per exemple, van ser assignades pels propietaris individuals, per les mateixes persones. Nosaltres, com a municipi, no els vam assignar. Com és possible que, de sobte, tots s'hagin equivocat, i no s'ha aprovat cap d'ells, de tants edificis, i estiguin a la llista de reserva? És normal: algunes empreses han treballat correctament, honestament, han donat dades realistes, mentre que altres han jugat amb les dades. D'aquí ve tota la manipulació, i és ben coneguda al Ministeri, n'estic convençut, i a la SEDA, l'Agència de Desenvolupament de l'Energia Sostenible. Però hi ha silenci per part seva i falta de responsabilitat. Aquest és el principal problema".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències