Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

Xipre: la Comissió destina 31.7 milions d'euros a la comunitat turcoxipriota en el marc del programa d'ajuda 2023

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha adoptat el 2023 Programa d'acció anual per a la comunitat turcoxipriota, destinant 31.7 milions d'euros a la comunitat, amb l'objectiu de facilitar la reunificació de Xipre.

El programa ofereix un ampli suport de la UE, incloses mesures a mida per ajudar els turcoxipriotes a complir els estàndards del paquet Halloumi/Hellim abans de finals de 2024. El 2021, el programa La Comissió va registrar Halloumi/Hellim com a Denominació d'Origen Protegida (DOP) i va emetre una Decisió en virtut del qual els productors turcoxipriotes podran vendre Halloumi/Hellim que compleixin la DOP a través de la Línia Verda, col·locant-lo així al mercat de la UE, un cop es compleixin els estàndards pertinents de seguretat alimentària i salut animal de la UE. La UE continuarà donant suport a la comunitat turcoxipriota en la producció de Halloumi/Hellim compatibles amb la DOP.

El Programa també continuarà donant suport comerç a través de la Línia Verda i assegureu-vos compliment dels estàndards de producció i productes de la UE, inclòs en l'àmbit de la seguretat del producte. Es disposarà d'equips de prova especialitzats per a aquesta finalitat.

S'oferirà assistència tècnica i subvencions personalitzades a les empreses locals i suport a s'impartirà formació i formació professional. Això millorarà l'ocupació juvenil i facilitarà la mobilitat laboral a través de la Línia Verda.

Construir confiança entre les comunitats turcoxipriota i grecoxipriota, el programa continuarà aportant un finançament substancial al Comissió de persones desaparegudes i el bicomunal Comissió Tècnica del Patrimoni Cultural. Els estudiants de secundària grecoxipriotes i turcoxipriotes rebran suport per assistir conjuntament a la Col·legi del món unit(UWC) com a part del programa de beques bicomunals. Les organitzacions de la societat civil rebran subvencions a fomentar els drets humans, la ciutadania activa i la reconciliació.

Finalment, en línia amb els esforços per complir amb la Acord Verd Europeu prioritats a tota l'illa, el Programa promourà encara més les iniciatives d'eficiència energètica i energies renovables.

Fons

anunci

El Programa d'ajuda per a la comunitat turcoxipriota té com a objectiu facilitar la reunificació de Xipre fomentant el desenvolupament econòmic de la comunitat turcoxipriota. També dóna suport a la reconciliació, les mesures de foment de la confiança i la societat civil, els projectes per apropar la comunitat turcoxipriota a la Unió i la preparació per a l'aplicació de l'acquis.

Entre el 2006 i el 2023, s'han destinat 688 milions d'euros a projectes del Programa d'Ajudes. El programa està gestionat per la Direcció General de Suport a la Reforma Estructural de la Comissió (DG REFORM).

Per a més informació

Programa d'acció anual per a la comunitat turcoxipriota

Programa d'ajuda de la UE per a la comunitat turcoxipriota

Suport a la reforma estructural

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències