Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

Instrument de suport tècnic: la Comissió obre el camí a l'escolarització durant tot el dia a Xipre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Durant un esdeveniment d'alt nivell a Xipre amb la UNESCO i el Ministeri d'Educació, Esport i Joventut de Xipre (MESY), la Comissió ha llançat un projecte de suport tècnic per facilitar l'escolarització durant tot el dia a l'educació secundària inferior de Xipre. El projecte avaluarà l'estat de l'educació secundària inferior i farà un balanç de les bones pràctiques. Farà recomanacions per implementar l'escolarització durant tot el dia a Xipre i ajudar a implementar-les a escoles seleccionades.

Segons l'últim reportar del Programa per a l'avaluació internacional dels estudiants (PISA) publicat l'octubre de 2020, el sistema d'educació pública de Xipre té un baix nivell d'assoliment i rendiment dels estudiants. De mitjana, un de cada 10 alumnes abandona els estudis abans d'hora a Xipre, mentre que la proporció entre els joves nascuts a l'estranger augmenta a 3 de cada 10. La taxa d'atur juvenil és alta, del 16.6%. Per fer front a aquests reptes i fomentar la participació dels estudiants, el Ministeri va sol·licitar el suport de la Comissió per implementar una reforma que obrirà el camí a l'escolarització de tot el dia a l'educació secundària inferior a tota l'illa.

Els beneficis d'aquesta reforma per als alumnes, pares i professors són molts. L'escolarització durant tot el dia manté els nens segurs, té un impacte positiu en el seu benestar i els prepara millor per a l'aprenentatge permanent. També pot reduir l'abandonament escolar prematur i millorar el rendiment acadèmic, inclosos els estudiants d'origen migrant i refugiat. L'escolarització durant tot el dia també afavoreix l'accés de les dones al mercat laboral reduint la responsabilitat dels pares en l'atenció extraescolar.

El projecte està alineat amb la prioritat de la UE per garantir una educació inclusiva i de qualitat per a tothom, així com amb la Recomanació del Consell de la Unió Europea sobre els camins cap a l'èxit escolar.

La TSI és el principal instrument de la Comissió per donar suport tècnic a les reformes a la UE, seguint les sol·licituds de les autoritats nacionals. Forma part de la Marc financer plurianual 2021-2027 i del Pla de recuperació d’Europa. Es basa en l'èxit del seu predecessor, el Programa de suport a la reforma estructural que, des del 2017, ha implementat juntament amb la TSI més de 1,500 projectes de suport tècnic a tots els estats membres.

Podeu trobar més detalls sobre el projecte aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències