Connecteu-vos amb nosaltres

Algèria

Ajuda humanitària: la UE destina 18 milions d'euros a Algèria, Egipte i Líbia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat el seu finançament humanitari per al nord d'Àfrica per al 2022 per un import de 18 milions d'euros. El finançament donarà suport a algunes de les persones més vulnerables d'Algèria, Egipte i Líbia.

El comissari de gestió de crisi, Janez Lenarčič, va dir: "La Unió Europea està compromesa a donar suport a les persones que ho necessiten siguin on siguin. El nou finançament per a organitzacions humanitàries a Algèria, Egipte i Líbia ajudarà a les persones vulnerables afectades per conflictes, inestabilitat o desplaçaments. A mesura que la seva situació es va fer cada cop més difícil durant la pandèmia de la COVID-19, ajudarem a satisfer les seves necessitats bàsiques i garantirem que puguin accedir a l'atenció sanitària, l'educació i altres serveis".

El finançament es distribueix de la següent manera:

  • 9 milions d'euros a Algèria per ajudar a cobrir les necessitats humanitàries més urgents dels refugiats sahrauís vulnerables. Els fons els ajudaran a accedir a aliments, nutrició, millorar l'accés a l'aigua potable i a l'atenció sanitària bàsica, així com a l'educació.
  • 5 milions d'euros a Egipte ajudaran els refugiats i els sol·licitants d'asil més vulnerables encallats als barris més pobres dels centres urbans. El finançament permetrà un accés segur i sostenible a una educació de qualitat, serveis de protecció i necessitats bàsiques.
  • 4 milions d'euros a Líbia ajudaran a abordar les necessitats humanitàries en salut, educació i protecció per als més necessitats als centres urbans i llocs de difícil accés.

L'ajuda humanitària finançada per la UE es canalitza de manera imparcial a les poblacions afectades només a través d'agències de l'ONU, agències internacionals i ONG.

Fons

Hi ha milers de refugiats sahrauís encallats en campaments aïllats al sud-oest Algèria amb poc accés als recursos, fent que l'ajuda humanitària sigui essencial per a la seva supervivència. La Unió Europea ha aportat 277 milions d'euros des de 1993 per ajudar els sahrauís vulnerables.

Egipte acull refugiats en alguns dels barris més pobres de les seves ciutats més grans. Depenen molt de l'assistència humanitària i les conseqüències socioeconòmiques de la COVID-19 estan agreujant les necessitats de les llars més vulnerables. La UE ha aportat gairebé 33 milions d'euros des del 2015 per ajudar.

anunci

Mentre la situació a Líbia està millorant, l'economia trencada pel conflicte i la pandèmia han esgotat les capacitats d'afrontament dels més vulnerables, inclosos els migrants i els desplaçats interns. Des del conflicte del 2011, la UE ha destinat més de 88 milions d'euros per ajudar els més necessitats.

Més informació

Ajuda humanitària de la UE a Algèria

Ajuda humanitària de la UE a Egipte

Ajuda humanitària de la UE a Líbia

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències