Connecteu-vos amb nosaltres

Moldàvia

Una enquesta exhaustiva mostra que Moldàvia té un problema d'antisemitisme molt arrelat

COMPARTIR:

publicat

on

El 36% dels enquestats creu que els jueus utilitzen mitjans deshonests per aconseguir objectius, el 19% tenen una percepció negativa del poble jueu i al voltant del 14% "no els agraden realment".


El 32% diu que els jueus exploten els no jueus i el 36% que els jueus busquen treure'n profit de l'Holocaust i el 37% va dir que els jueus en parlen massa.


El país de 2.5 milions de ciutadans té una petita població jueva d'uns 1,900, que equival al 0.7% de tots els ciutadans,


"El govern moldau té un camí difícil per eradicar aquestes velles actituds antisemites que no tenen cabuda en cap país modern, especialment aquell que pretén unir-se a la Unió Europea", va dir el rabí Menachem Margolin, president de l'Associació Jueva Europea, que va publicar l'informe de l'enquesta juntament amb la Lliga d'Acció i Protecció.

Malgrat alguns esforços del govern, un antisemitisme molt arrelat persisteix a la República de Moldàvia, mostra una enquesta exhaustiva sobre les actituds antisemites al país.

Segons aquest primer estudi detallat per a Moldàvia, publicat dimarts per l'Associació Jueva Europea (EJA), que representa centenars de comunitats jueves de tot el continent, i la Lliga d'Acció i Protecció amb seu a Budapest, el 36% dels enquestats considera que els jueus utilitzen mitjans deshonests per aconseguir-ho. objectius, el 19% té una percepció negativa del poble jueu i al voltant del 14% "realment no els agraden".

Altres troballes preocupants mostren que el 32% diu que els jueus exploten els no jueus i el 36% que els jueus busquen treure'n profit de l'Holocaust i el 37% va dir que els jueus en parlen massa.

anunci

L'informe forma part d'esforços compartits per obtenir una imatge precisa de tot el continent de les actituds actuals cap als jueus. "L'enquesta de Moldàvia sobre l'antisemitisme forma part dels nostres esforços en curs per mapejar adequadament la situació que afecta els jueus a tot el continent", va dir el president de l'EJA, el rabí Menachem Margolin.

El país sense litoral de 2.5 milions de ciutadans té una petita població jueva d'uns 1,900, que equival al 0.7% de tots els ciutadans, cosa que mostra una prevalença irracional i alarmantment alta d'actituds antisemites, va subratllar Margolin.

L'enquesta es va realitzar entre el 20 d'octubre i el 14 de novembre de 2023 i va recollir 923 respostes vàlides de la població adulta de Moldàvia. L'estudi va utilitzar un mètode de mostreig estratificat i probabilístic per garantir la representativitat de la mostra.

El govern moldau ha pres algunes accions per combatre l'antisemitisme, com ara l'adopció de la definició d'antisemitisme de l'Aliança Internacional per a la Memòria de l'Holocaust (IHRA) i el canvi del codi penal per incloure la promoció d'ideologies feixistes, racistes o xenòfobes, la negació pública de l'Holocaust, l'exaltació dels exponents. del feixisme/nazisme i l'ús en públic o amb finalitats polítiques de símbols feixistes, racistes o xenòfobs.

"Lamentablement, està clar que, malgrat alguns esforços del govern, persisteix un antisemitisme profund arrelat a Moldàvia. No hi pot haver una explicació racional de per què una comunitat que representa una fracció tan petita de la població total porta el pes d'un nombre tan alarmantment alt d'estereotips i tropes", va comentar el rabí Margolin quan es va publicar l'enquesta.

Va afegir: '' Caldrà molt més que l'adopció de la definició de l'IHRA i els canvis al codi legal per tenir un impacte en les actituds antisemites presents al país. El canvi a l'aula és urgent, si no, la propera generació perpetuarà i portarà amb ells el virus de l'antisemitisme. El govern de Moldàvia té un camí difícil per eradicar aquestes velles actituds antisemites que no tenen cabuda en cap país modern, especialment aquell que pretén unir-se a la Unió Europea".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències