Connecteu-vos amb nosaltres

Eslovàquia

La Comissió aprova una avaluació preliminar positiva de la sol·licitud d'Eslovàquia d'un desemborsament de 662 milions d'euros en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha aprovat una avaluació preliminar positiva de la sol·licitud de pagament d'Eslovàquia de 662 milions d'euros en subvencions en el marc del Facilitat de recuperació i resiliència (RRF). Aquesta és la tercera sol·licitud de pagament d'Eslovàquia en virtut del RRF. Amb la seva sol·licitud, les autoritats eslovaques van aportar proves detallades i exhaustives que demostraven el compliment satisfactori de 21 fites i sis objectius.

El 25 de setembre de 2023, Eslovàquia va presentar a la Comissió una sol·licitud de pagament basada en la consecució del 21 fites i sis objectius establert en el Decisió d'execució del Consell per a la tercera entrega. Aquests cobreixen un conjunt de reformes transformadoresrelacionades amb les renovables, la transició verda i digital, l'educació, la recerca i el desenvolupament, així com inversions importants per crear-ne de noves Centres d'innovació digital.

El Pla de recuperació i resiliència d'Eslovàquia inclou una àmplia gamma de mesures d'inversió i reforma organitzades en 19 components temàtics. El pla estarà finançat per 6.4 milions d'euros en subvencions.A dia d'avui, Eslovàquia ha rebut 1.9 milions d'euros. Això inclou 823 milions d'euros de prefinançament, desemborsats el 13 d'octubre de 2021 i altres 399 milions d'euros desemborsats a Eslovàquia el 29 de juliol de 2022, després de l'avaluació positiva de la primera sol·licitud de pagament. El 22 de març de 2023, es van desemborsar altres 709 milions d'euros a Eslovàquia, després de la valoració positiva de la seva segona sol·licitud de pagament.

La Comissió ha enviat ara la seva avaluació preliminar positiva del compliment satisfactori per part d'Eslovàquia de les fites i objectius relacionats amb aquesta sol·licitud de pagament al Comitè Econòmic i Financer (EFC), demanant el seu dictamen. Després de l'opinió de l'EFC, la Comissió adoptarà la decisió final sobre el desemborsament de la contribució financera, mitjançant un comitè de comitologia. Després de l'adopció de la decisió per part de la Comissió, es pot efectuar el desemborsament a Eslovàquia.

una completa el comunicat de premsa i Q & A s'han publicat en línia. Es pot trobar més informació sobre el pla de recuperació i resiliència d'Eslovàquia aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències