Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

La Comissió aprova un pla d'ajuda estatal eslovac de 44 milions d'euros per donar suport a les instal·lacions d'emmagatzematge d'electricitat per afavorir la transició cap a una economia net zero

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla eslovac de 44 milions d'euros per donar suport a les instal·lacions d'emmagatzematge d'electricitat per afavorir la transició cap a una economia net zero, d'acord amb el Pla Industrial Green Deal. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal de crisi i transició, aprovat per la Comissió el dia 9 March 2023 donar suport a mesures en sectors clau per accelerar la transició verda i reduir la dependència dels combustibles. El nou Marc modifica i perllonga en part el Marc de crisi temporal, adoptat el 23 March 2022 per permetre als Estats membres donar suport a l'economia en el context de la crisi geopolítica actual, ja modificada 20 juliol 2022 i en 28 octubre 2022.

En virtut del règim, que es finançarà íntegrament amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència ('RRF'), l'ajuda es concretarà en subvencions directes que cobreix fins al 65% del total dels costos d'inversió, amb un import màxim d'ajuda per projecte de 25 milions d'euros. L'objectiu de l'esquema és accelerar el desplegament de nous sistemes de bateries i la repotenciació de les instal·lacions d'emmagatzematge de bombeig hidroelèctric existents, amb l'objectiu de fomentar la transició cap a una economia net zero. Els projectes d'emmagatzematge als quals es recolzarà el règim es seleccionaran mitjançant licitació competitiva.

La Comissió va comprovar que el règim eslovac s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal de crisi i transició. En particular, l'ajuda (i) s'atorgarà sobre la base d'un règim amb un volum de capacitat i pressupost estimats; (ii) s'atorgaran mitjançant un procés de concurrència competitiva; i (iii) s'atorgarà com a màxim el 31 de desembre de 2025. La Comissió va concloure que el règim és necessari, adequat i proporcionat per accelerar la transició verda i facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, que són importants per implementar la Pla REPower UE i la Pla Industrial Green Deal, en línia amb Article 107, apartat 3, lletra c), TFUE i les condicions establertes en el Marc Temporal de Crisi i Transició. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Es pot trobar més informació sobre el marc temporal de crisi i transició i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la guerra de Rússia contra Ucraïna i fomentar la transició cap a una economia net zero. aquí. La versió no confidencial de la resolució estarà disponible amb el número SA.106554 a la Registre d'ajudes estatals sobre la competència de la Comissió un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències