Connecteu-vos amb nosaltres

Descarbonització

RES4Africa exposa un possible full de ruta de descarbonització per a Sud-àfrica en un estudi específic

COMPARTIR:

publicat

on

Els esforços de Sud-àfrica per reduir la seva dependència intensiva del carboni són un punt de partida, però cal fer més. Aquest és el punt principal de l'últim estudi Possible Decarbonization road map per a Sud-àfrica, desenvolupat per Fundació RES4Africa en col·laboració amb AFRY. L'anàlisi, presentada avui durant un esdeveniment en línia que va comptar amb la participació d'AFRY, NERSA, la Comissió Presidencial del Clima de Sud-àfrica, la DG d'Acció Climàtica de la Comissió Europea, IEA, Nedbank i Enel Green Power, proposa un "Escenari de desenvolupament verd" com a més ambiciós. i un full de ruta assolible amb l'objectiu de donar suport als esforços del país cap a la descarbonització de tota l'economia.

Malgrat un esforç reconeixible per promoure les emissions de GEH, Sud-àfrica continua sent una de les economies més intensives en carboni del món, així com l'únic país del G20 amb una intensitat de carboni de potència creixent: més del 50% de les emissions del país provenen de la generació d'energia, que està àmpliament dominada per la dependència del carbó. Per contrastar aquesta tendència, el govern va emprendre una sèrie d'iniciatives de descarbonització, mantenint les emissions nacionals de GEH en un rang de 398 a 614 Mt CO2-eq l'any 2030, reduint la dependència del carbó en la generació d'electricitat (fins al 55% el 2030 i l'11% el 2050). 11), i desmantellament progressiu de centrals elèctriques de carbó (aproximadament 2030 MW el 35 i 2050 MW el XNUMX).

Tanmateix, segons les conclusions de l'estudi de RES4Africa, aquesta agenda podria ser insuficient, ja que no sembla ser prou ambiciós per assolir els objectius climàtics acordats internacionalment (París, COP26), sintetitzats amb l'objectiu de mantenir l'augment mitjà de la temperatura global per sota dels 1.5 °C.  

L'"Escenari de desenvolupament verd" preveu una reducció del 32% de les emissions de GEH l'any 2030, augmentant fins a una reducció del 73% el 2050 mitjançant intervencions específiques consistents en mesures de política financera i no financera. Els elements bàsics per a aquest canvi són una penetració progressiva de les renovables dins del segment de la generació d'energia i una major eficiència energètica a tota la cadena de valor de l'electricitat. A més, l'informe demana un extensió d'una agenda de descarbonització a altres sectors de l'economia sud-africana (agricultura, indústria, immobiliari, transport públic i privat, urbanisme). Finalment, la implementació de noves fonts d'energia caldria explorar: l'hidrogen és un exemple clau, ja que podria reduir encara més les emissions de GEH, especialment en aquells sectors industrials difícils de reduir (és a dir: segments de camions pesats, processament d'acer i vidre, etc.).

Descarrega l'estudi.

Fundació RES4Africa (Solucions d'energia renovable per a Àfrica) preveu la transformació sostenible dels sistemes elèctrics d'Àfrica per garantir un accés a l'electricitat fiable i assequible per a tothom, que permeti al continent assolir el seu desenvolupament complet, resilient, inclusiu i sostenible. La missió de la Fundació és crear condicions favorables per augmentar les inversions en tecnologies d'energia neta per accelerar la transició i transformació energètica justa del continent. Veure més.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències