Connecteu-vos amb nosaltres

Sud-Àfrica

La nova proposta de regulació de la UE amenaça l'exportació de taronges d'Àfrica del Sud a la regió 

COMPARTIR:

publicat

on

Aquesta setmana, el Comitè Permanent de Vegetals, Animals, Aliments i Pinsos (SCOPAFF) de la Unió Europea (UE) discutirà i, possiblement, votarà sobre, les noves i possiblement desinformades regulacions sobre la Falsa Arna de Coca (FCM) que suposen una gran amenaça per a l'Àfrica Austral. exportacions de taronja. – escriu Deon Joubert

Si ho accepten els països membres, aquestes noves regulacions tindran un impacte devastador en les exportacions de taronges de Sud-àfrica a la regió. Això podria provocar grans llacunes en la cadena de subministrament i preus més elevats per als consumidors europeus, en un moment en què la regió s'enfronta al risc real d'inseguretat alimentària a causa del conflicte en curs entre Ucraïna i Rússia. A Sud-àfrica, aquestes noves regulacions posaran en risc la sostenibilitat de la indústria i els 140 llocs de treball, sobretot rurals, que manté. 

La legislació proposada requereix que els països africans exportadors implementin un tractament de fred obligatori dràstic (de 0 °C a -1 °C durant almenys 16 dies) per a les taronges dirigides a la regió. Això malgrat que Sud-àfrica ha aplicat un sistema rigorós de gestió de riscos, que ha estat molt eficaç per protegir la producció europea de l'amenaça de plagues o malalties, inclosa la FCM, durant els últims anys. 

En aquest sentit, quan es tracta de les 800 tones d'importació de cítrics a la UE anuals, les intercepcions de FCM han estat constantment baixes durant els últims tres anys: 000 (19), 2019 (14) i 2020 (15) intercepcions, respectivament. Sud-àfrica també ha disputat sis de les seves intercepcions a la UE informades durant la temporada de l'any passat, ja que l'aclaparadora evidència científica revisada d'experts indica que les larves informades estaven mortes, la qual cosa significa que no suposava cap risc. 

This is in stark contrast to FCM interceptions from other 3rd importing countries, which have been much higher – with 53, 129 and 58 interceptions over the same period.  Yet no measures have been proposed against these countries, which makes the new regulations proposed against South Africa even more inexplicable. 

Aquesta nova normativa proposada també és desproporcionada i inviable pels motius següents: 

  • Pel que fa a les taronges convencionals sud-africanes, només una part de la collita serà capaç de suportar les noves temperatures de tractament en fred prescrites. A més, les noves disposicions sobre la normativa que exigeixen "registradors de dades" dels contenidors i un "llindar mesurat de temperatura de la polpa" són totalment diferents del sistema de gestió de riscos FCM acceptat per la UE. Aquests requeriran equips de contenidors especialitzats i molt curts que no podran acomodar els enormes volums de fruita exportada de Sud-àfrica a la UE. 
  • El tractament en fred obligatori també posarà fi a totes les exportacions de taronges orgàniques i "sense químics" [sense tractar] a la UE, incloses diverses varietats populars com ara taronges sanguines, Turquia, Salustiana, Benny i Midknights. Això es deu al fet que aquests productes simplement no poden suportar el tractament en fred suggerit. No obstant això, aquests tipus de taronges ecològics i sostenibles mai no han registrat cap intercepció de FCM. 

A més, no es va dur a terme cap consulta amb l'Organització Nacional de Protecció Vegetal (ONPF) de Sud-àfrica abans de la presentació d'aquestes noves regulacions a l'Organització Mundial del Comerç el 10 de febrer de 2022. Això contrasta clarament amb el funcionament normal de la UE on hi ha problemes o preocupacions sobre les plantes. la mitigació de la salut es discutiria bilateralment i es considerarien opcions o procediments pràctics per mitigar el risc i s'acordaria la seva inclusió. 

anunci

El fet que aquesta proposta de legislació s'hagi presentat, malgrat que es disposa d'opcions alternatives i igualment efectives de tractament en fred i que ja s'han previst al Sistema de Gestió de Riscos de la FCM de Sud-àfrica, indica que això està sent impulsat per una agenda política. 

És per aquests motius que els grups d'interès, inclosos els productors del sud d'Àfrica i els importadors d'una sèrie de països de la UE com els Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i França, van presentar objeccions a la normativa proposada durant la recent participació pública de la UE "Have Your Say". procés. En total, s'han presentat un rècord de 164 comunicacions, amb un 90% d'aquestes objeccions a la normativa proposada.

La CGA també s'ha reunit amb els països membres per destacar l'amenaça que aquestes regulacions injustificades representen per a la continuïtat de les importacions de taronges de Sud-àfrica, la disponibilitat durant tot l'any per als consumidors de la UE i els 140 llocs de treball que manté la indústria local. Esperem que la seny prevalgui durant les deliberacions de SCOPAFF aquesta setmana i que aquestes noves regulacions siguin rebutjades. 

DEON JOUBERT és el ENVOYAT DE L'ASSOCIACIÓ ESPECIAL DE CULTIVOS DE CÍTRICS DE SUDÀFRICA (CGA): ACCÉS AL MERCAT I Assumptes de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències