Connecteu-vos amb nosaltres

Espanya

IMCITIZEN - Potenciar la participació dels infants com a ciutadans

COMPARTIR:

publicat

on

Uns 40 nens, en representació de més de 1750, participaran a la trobada IMCITIZEN per potenciar la participació dels infants mitjançant la creació de plataformes de participació.

- Liderat per la Universitat de Barcelona, ​​el projecte europeu IMCITIZEN (CERV-2022-Child) fomenta la identitat ciutadana dels infants com a membres actius i compromesos de la seva comunitat i identifica estratègies que afavoreixin una major presa de decisions.

- La trobada tindrà lloc a Barcelona del divendres 19 de gener al diumenge 21 de gener.

Aquest proper divendres, 19 de gener, Barcelona serà l'escenari d'una trobada significativa que reunirà uns 40 joves de 9 a 12 anys, representants de deu escoles de sis municipis: La Corunya (Galícia), Azuqueca (Guadalajara), Castrillón ( Astúries), Mislata (Castelló), Madrid, i, Barcelona. Organitzat pel projecte europeu IMCITIZEN i liderat per la Universitat de Barcelona, ​​l'esdeveniment té com a objectiu que els nens generin coneixement per donar forma a una Caixa d'eines que donarà les claus perquè altres grups infantils codissenyin les seves plataformes de participació infantil.

IMCITIZEN defineix les plataformes de participació infantil com una forma d'associació ciutadana que permet als infants, de manera autònoma i independent, participar i defensar qüestions que els motiven i mobilitzin, liderant la seva participació i promovent transformacions col·lectives. La seva motivació és millorar el seu municipi o barri, defensar els seus drets i visualitzar i exercir la seva ciutadania. Són espais definits col·lectivament i configurats pels infants, que permeten diferents formes de connexió i implicació.

Durant aquests dos dies, Barcelona es convertirà en el centre d'intercanvi d'idees, on els nens compartiran les seves experiències i els elements clau del procés de co-disseny que han viscut. Aquest procés forma part d'un repte molt més ampli, que és garantir que els infants siguin conscients del seu dret a participar, tinguin més oportunitats d'implicar-se en la presa de decisions del seu entorn i que els adults que els acompanyen els reconeguin com a capaços de prendre decisions. decisions, contribuint a les seves comunitats i implicant-se en transformacions col·lectives.

La trobada, que tindrà lloc del 19 al 21 de gener, se centrarà en l'intercanvi d'experiències sobre el procés de co-disseny d'una plataforma de participació infantil a les seves respectives escoles, com millorar-la i com seguir treballant per millorar el seu entorn i ciutat. Atesa la seva experiència i coneixements, s'espera que aportin elements clau per motivar altres nens a crear plataformes similars, augmentant així la participació dels més joves i el seu impacte en el medi ambient.

anunci

En aquesta trobada, els participants compartiran les seves experiències com a grup IMCITIZEN en el disseny de la plataforma, identificaran elements comuns i distintius des de la perspectiva dels infants i analitzaran el procés de codisseny per avaluar-lo. Aquesta anàlisi culminarà amb la creació d'una caixa d'eines virtual que guiarà altres nens a desenvolupar els seus propis processos de co-disseny de plataforma, amplificant les oportunitats de participació en la presa de decisions i l'execució de projectes significatius.

El projecte IMCITIZEN, a nivell europeu, pretén fomentar la identitat de ciutadania democràtica dels infants i busca tenir un impacte significatiu en les polítiques públiques i l'educació de la identitat cívica i democràtica dels infants. Per obtenir més informació sobre IMCITIZEN, podeu visitar el seu lloc web: https://www.ub.edu/imcitizen/en/quienes-somos/

Més informació: https://www.ub.edu/imcitizen/en/

Foto: Artem Kniaz on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències