Connecteu-vos amb nosaltres

Turquia

Energia eòlica turca: el futur

COMPARTIR:

publicat

on

El 26 d'octubre, el president de l'Associació Turca d'Energia Eòlica (TÜREB), Ibrahim Erden, es va dirigir als membres del Parlament Europeu sobre la contribució de l'energia eòlica a les energies renovables d'Europa i com Türkiye és un actor important en el "friend-shoring" de components crítics necessaris per a la infraestructura eòlica de la UE. Reporter de la UE el va posar al dia abans de la reunió per conèixer més sobre el sector.

Li vam preguntar a Erden com d'important era el vent com a component de la combinació d'energies renovables de Turquia: "Produïm aproximadament 106,000 megawatts en total. D'això, al voltant del 50% és de producció renovable i inclou hidràulica, eòlica, solar i geotèrmica. D'això, el vent representa uns 12 gigawatts, és a dir, al voltant de l'11% de la producció total d'energia anual".

President de l'Associació Turca d'Energia Eòlica (TÜREB), Ibrahim Erden

"Tenim interconnectors amb Grècia i Bulgària i intercanviem molta energia entre, per exemple, Grècia, Romania i països propers".

Erden explica que Türkiye va importar inicialment les seves turbines, però el 2009, quan el govern turc va introduir una llei d'energies renovables, es va promoure la producció local i el mercat es va transformar i va començar a florir. Per tenir una idea de l'escala del sector, Erden diu que l'any 2022 Türkiye ha establert 7,000 fàbriques per a fàbriques de pales, dues fàbriques de generadors, així com centenars de fabricants que produeixen diversos components per a turbines eòliques.

Un ecosistema fort

"L'ecosistema industrial eòlic genera més de 1.5 milions d'euros de facturació anuals mitjançant la producció de components per a la indústria que subministra components a Turquia, a més de components de proveïdors a la UE", diu Erden. Aproximadament el 70% de la fabricació de Turquia es destina als mercats d'exportació, principalment la UE. Erden diu que l'ecosistema és molt fort i inclou torres, pales, generadors i altres parts, "estem molt ben establerts a Turquia i estem fortament connectats amb l'ecosistema europeu".

La demanda creix any rere any, "veurem cada cop més oferta turca als mercats europeus, cosa que donarà suport al creixement de les renovables". Turquia, com la UE, té els seus propis objectius ambiciosos de zero net, amb l'objectiu d'assolir aquest objectiu el 2053.

anunci

El refredament de les relacions de la UE amb la Xina i la invasió de Rússia significa que la UE ha de formar cadenes de subministrament més sòlides per als proveïdors que siguin més estables i més propers: "Tenint en compte tots aquests desenvolupaments geopolítics i riscos a curt termini, la infraestructura industrial turca té un paper fonamental. paper per omplir el buit. "Creiem que la producció industrial turca tindrà una importància creixent i ajudarà els nostres homòlegs a Europa en la recerca d'una cadena de subministrament fiable i d'alta qualitat a la regió".

També hi havia Faruk Kaymakcı, ambaixador i delegat permanent de la República de Turquia a la Unió Europea, que va dir a EU Reporter "
"Türkiye és una artèria per a la seguretat energètica a Europa. Demà al Parlament Europeu parlarem del paper crític de Turquia i de la indústria eòlica turca per a Europa. De fet, Turquia és el número cinc d'Europa en termes de capacitat renovable instal·lada. i el cinquè proveïdor d'infraestructures per a sistemes d'energia eòlica a Europa. Creiem que hi ha molt més espai per a la cooperació i creiem que això es pot desenvolupar encara més mitjançant el diàleg d'alt nivell Turquia/UE sobre l'energia. La cooperació prospera sense intervencions polítiques, però el suport i la facilitació polítics serien guanyadors per a Turquia i la UE".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències