Connecteu-vos amb nosaltres

La tecnologia informàtica

La Comissió llança l'empresa conjunta de xips en virtut de la Llei europea de xips

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha inaugurat oficialment el Empresa Conjunta de Xips (Chips JU), que reforçarà l'ecosistema europeu de semiconductors i el lideratge tecnològic d'Europa. Reduirà la bretxa entre la recerca, la innovació i la producció, facilitant així la comercialització d'idees innovadores. La JU Chips desplegarà, entre d'altres, línies pilot per a les quals la Comissió ha anunciat avui la primera convocatòria amb 1.67 milions d'euros de finançament de la UE. S'espera que els fons dels Estats membres arribin als 3.3 milions d'euros, més fons privats addicionals.

A més, Junta Europea de Semiconductors ha celebrat avui la seva primera reunió. El Consell reuneix els estats membres per oferir assessorament a la Comissió sobre la implementació coherent de la Llei Europea de Xips i sobre la col·laboració internacional en semiconductors. Serà la plataforma clau per a la coordinació entre la Comissió, els Estats membres i les parts interessades per abordar qüestions relacionades amb la resiliència de la cadena de subministrament i les possibles respostes a la crisi.

L'empresa conjunta Chips

El Chips JU és el principal implementador del Iniciativa Xips per a Europa (Pressupost total previst de 15.8 milions d'euros fins al 2030). La JU Chips té com a objectiu enfortir l'ecosistema de semiconductors i la seguretat econòmica d'Europa mitjançant la gestió d'un pressupost previst de gairebé 11 milions d'euros per al 2030, proporcionat per la UE i els estats participants.

La JU Chips farà:

  • Establir línies pilot innovadores i precomercials, proporcionant instal·lacions d'última generació per provar, experimentar i validar tecnologies de semiconductors i conceptes de disseny de sistemes;
  • Desplegar una plataforma de disseny basada en núvol per a empreses de disseny a tota la UE;
  • Donar suport al desenvolupament de tecnologia avançada i capacitats d'enginyeria per a xips quàntics;
  • Establir una xarxa de centres de competències i promoure el desenvolupament de competències.

El treball de la Chips JU reforça el lideratge tecnològic d'Europa facilitant la transferència de coneixement del laboratori a la fàbrica, superant la bretxa entre la recerca, la innovació i les activitats industrials, i promovent la comercialització de tecnologies innovadores per part de la indústria europea, incloses les start-ups i les empreses. pimes. 

Primeres convocatòries de finançament de línies pilot de Xips

Per llançar les seves primeres convocatòries de línies pilot innovadores, la Chips JU farà 1.67 milions d'euros en finançament de la UE disponible. Les convocatòries estan obertes a organitzacions que vulguin establir línies pilot als estats membres, normalment organitzacions de recerca i tecnologia, que convoquin propostes sobre:

  • Silici totalment esgotat a l'aïllant, cap a 7 nm: Aquesta arquitectura de transistors és una innovació europea i té diferents avantatges per a aplicacions d'alta velocitat i eficiència energètica. Un full de ruta cap als 7 nm proporcionarà un camí cap a la propera generació de dispositius semiconductors d'alt rendiment i baixa potència.
  • Nodes d'avantguarda per sota de 2 nm: Aquesta línia pilot se centrarà en el desenvolupament de tecnologia d'avantguarda per a semiconductors avançats amb una mida de 2 nanòmetres o menys, que jugarà un paper essencial en una varietat d'aplicacions, des d'informàtica fins a dispositius de comunicació, sistemes de transport i infraestructures crítiques.
  • Integració i muntatge de sistemes heterogenis: La integració heterogènia és una tecnologia cada cop més atractiva per a la innovació i l'augment del rendiment. Es refereix a l'ús de tecnologies d'embalatge avançades i noves tècniques per combinar materials, circuits o components semiconductors en un sistema compacte.
  • Semiconductors Wide Bandgap: L'atenció se centrarà en els materials que permetin que els dispositius electrònics funcionin a una tensió, freqüència i temperatura molt més altes que els dispositius estàndard basats en silici. Els semiconductors de banda ampla i ultra-ample són necessaris per desenvolupar una potència altament eficient, un pes més lleuger, uns costos més baixos i una electrònica de radiofreqüència.

La data límit per a les convocatòries d'aquestes línies pilot és a principis de març de 2024. Més informació sobre el procés de sol·licitud d'aquestes convocatòries i les línies pilot a desplegar és d'idiomes Fotos.

anunci

Fons

La presidenta de la Comissió, Ursula, va anunciar per primera vegada una estratègia europea comuna per al sector dels semiconductors von der Leyen En la seva 2021 Adreça de l'estat de la Unió. En febrer de 2022, el La Comissió va proposar la Llei Europea de Xips. A l'abril de 2023 a acord polític es va arribar entre el Parlament Europeu i els Estats membres de la UE sobre la Llei de xips. El Va entrar en vigor la Llei de xips el 21 de setembre de 2023, i amb això el Reglament de la Empresa Conjunta de Xips (JU) i la Junta Europea de Semiconductors.

Més informació

Llei Europea de Xips

Llei europea de xips: preguntes i respostes

Llei europea de xips: pàgina de dades en línia

Llei europea de xips: fitxa informativa

Proposta de la Comissió per a una llei europea de xips

Comunicació de la Llei Europea de Xips

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències