Connecteu-vos amb nosaltres

Abús sexual infantil

La Comissió proposa ampliar el Reglament provisional que permeti als proveïdors continuar amb la detecció i la denúncia voluntàries d'abús sexual infantil

COMPARTIR:

publicat

on

El 30 de novembre, la Comissió va proposar una pròrroga del Reglament provisional de determinades disposicions de la Directiva de privadesa electrònica. Això permetrà proveïdors de determinats serveis de comunicació interpersonal independents del nombre continuar amb la detecció voluntària i la denúncia d'abús sexual infantil als seus serveis i retirant-ne material d'abús sexual infantil.

El Reglament provisional és una solució temporal per permetre la continuació d'aquestes activitats voluntàries fins que s'estableixin noves normes permanents de la UE. Aquest Reglament provisional expirarà el 3 d'agost de 2024. Si no hi ha noves normes en vigor, quan això succeeixi, aquests proveïdors no tindrien una base legal a la UE per detectar i denunciar l'abús sexual infantil als seus serveis. Això facilitaria que els depredadors comparteixin material d'abús sexual infantil, preparen els nens a la UE i se'n surtin impunes. Això en un moment en què les proves d'abús sexual infantil creixen en volum i gravetat i els seus informes juguen un paper clau per investigar aquests crims, rescatar nens i portar els autors davant la justícia. D'aquí la necessitat d'ampliar el Reglament provisional.

El maig de 2022, la Comissió va proposar un marc legislatiu a llarg termini per abordar aquest greu problema: una proposta de Reglament pel qual s'estableixen normes per prevenir i combatre l'abús sexual infantil. Les negociacions interinstitucionals continuen sobre aquesta proposta. Per evitar una bretxa legislativa en la detecció i la denúncia d'abús sexual infantil en línia, la Comissió ara ha proposat una ampliació de la durada del Reglament provisional. Això uneix el període fins a la legislació a llarg termini per abordar l'abús sexual infantil en línia, proposada per la Comissió el 2022, s'aprova. La pròrroga proposada avui s'aplicaria a partir del 4 d'agost de 2024, per un període màxim de dos anys.

La Comissió continua donant suport als colegisladors per arribar a un acord per a una solució sostenible per combatre l'abús sexual infantil i protegir els nens.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències