Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Treball a les vinyes i les finques controlades a tot Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Entre el 9 i el 16 de setembre de 2021, l’Europol va donar suport a les jornades d’acció coordinades d’àmbit europeu contra el tràfic de persones per a l’explotació laboral al sector agrícola. L'operació, dirigida per França, va implicar una àmplia gamma d'autoritats policials, incloent policies, agents d'immigració i fronteres, inspeccions de treball i autoritats fiscals de Bulgària, Xipre, Finlàndia, Itàlia, Letònia, els Països Baixos i Espanya. L’Autoritat Europea del Treball també va donar suport als dies d’acció. Gairebé 2 agents de les autoritats nacionals van participar en les activitats operatives sobre el terreny.

La setmana de l'acció va resultar en:

 • 12 detencions (vuit a França i quatre a Espanya)
 • 54 presumptes traficants identificats (27 a França, 21 a Itàlia, dos a Letònia, quatre a Espanya)
 • Es van identificar 269 possibles víctimes d’explotació, 81 de les quals de tràfic d’éssers humans (17 a Xipre, 91 a França, 134 a Itàlia, 24 a Espanya i tres a Letònia)
 • 704 ubicacions (vinyes, finques i altres) revisades
 • 273 vehicles revisats
 • 4,014 persones revisades
 • Es van iniciar 126 noves investigacions (14 a Finlàndia, 93 a França, dues a Itàlia, nou a Letònia, quatre als Països Baixos i quatre a Espanya)

Centreu-vos en els treballadors de temporada

Les autoritats policials van dur a terme inspeccions en llocs de treball identificats com a més vulnerables a l’explotació, com ara granges i vinyes. Els controls es van centrar en les condicions laborals dels empleats. Els nacionals de fora de la UE s’han identificat com els més vulnerables a l’explotació en ocupacions estacionals, mentre que els nacionals de la UE han estat explotats durant tot l’any al sector agrícola. Les jornades d’acció es van dirigir a xarxes criminals i facilitadors implicats en el tràfic d’éssers humans, especialitzats en la “intermediació” d’ocupació al mercat il·legal. L’explotació laboral és una activitat criminal molt lucrativa que perjudica la salut i els drets de les víctimes. Una operació reeixida a França va desmantellar una xarxa criminal, que ha generat uns 5 milions d’euros de danys per a les víctimes i les autoritats. Durant les accions contra aquesta xarxa, les autoritats van escorcollar 25 ubicacions i van detenir els viticultors, proveïdors de serveis i intermediaris.

La lluita contra el tràfic de persones per explotació laboral requereix un esforç transfronterer consolidat per part de diferents autoritats. Durant aquesta setmana d’acció, l’Autoritat Europea del Treball va organitzar la primera inspecció conjunta, que va tenir lloc a França i va implicar oficials de la Inspecció General de Treball de Bulgària. 

anunci

L’Europol va coordinar els dies d’acció i va facilitar l’intercanvi d’informació entre els països participants. Europol va proporcionar suport analític i operatiu 24/7 i va facilitar l'intercanvi de comunicacions en temps real entre les autoritats participants.
 

Amb seu a La Haia, als Països Baixos, Europol dóna suport als 27 estats membres de la UE en la seva lluita contra el terrorisme, el ciberdelinqüència i altres formes de crim organitzat i greu. L’Europol també treballa amb molts estats socis no membres de la UE i organitzacions internacionals. Des de les seves diferents avaluacions d’amenaces fins a les seves activitats de recollida d’intel·ligència i operatives, Europol disposa de les eines i recursos necessaris per fer la seva part per fer Europa més segura.

anunci

Comparteix aquest article:

Europol

Eliminada la xarxa de venda de serveis financers falsos en línia

publicat

on

Les autoritats judicials i policials de Bulgària, Xipre, Alemanya, els Països Baixos i Ucraïna, amb el suport d’Europol i Eurojust, es van unir contra un grup de delinqüència organitzada implicat en frau binari. El grup estava darrere d’una plataforma de negociació en línia de serveis financers amb opcions binàries. L’Europol va crear un grup de treball operatiu per donar suport a la investigació transfronterera. 

El dia d'Acció del 6 d'octubre de 2021 a Kíev, Limassol i Sofia va provocar:

 • Vuit registres a domicili (cinc a Bulgària, un a Xipre, dos a Ucraïna)
 • 17 persones interrogades a Bulgària
 • Un objectiu d’alt valor arrestat a Xipre
  Les confiscacions inclouen telèfons, equip electrònic, comptes bancaris i còpies de seguretat de dades 

Almenys 15 milions d'euros perduts en opcions falses

Funcionant entre maig de 2019 i setembre de 2021, la xarxa criminal va atreure els inversors alemanys a fer transaccions per un valor total d’almenys 15 milions d’euros. Els sospitosos anunciaven els serveis financers en línia i a través de les xarxes socials, mentre feien servir més de 250 noms de domini. La xarxa criminal connectada a una empresa amb seu a Ucraïna va establir un centre de trucades a Bulgària. Els aproximadament 100 empleats dels dos centres de trucades, ubicats a Sofia, es van posar en contacte amb els "clients" i van anunciar que pretenien serveis financers en el camp de les opcions binàries sota l'aparença d'assessors financers. Per emprendre l’estafa, els empleats del centre de trucades tenien scripts que contenien converses predefinides i missatges clau per convèncer els clients que alliberessin més fons. No obstant això, una investigació posterior suggereix que la majoria dels empleats no eren conscients que l'empresa per a la qual treballaven estava implicada en un pla de frau. Els beneficis inicials mostrats a la interfície d’usuari van animar els clients a invertir grans quantitats de diners. Tanmateix, els clients no van rebre el pagament dels seus guanys ni saldo creditici un cop ho van sol·licitar. La investigació ha conduït fins ara a 246 procediments penals en 15 estats federals alemanys. 

Per donar suport a la investigació, l'Europol va crear un grup operatiu operatiu dedicat a través del qual va facilitar l'intercanvi d'informació i va proporcionar suport analític. Durant els dies d'acció, l'Europol va desplegar sis experts a Bulgària, Xipre i Ucraïna per comprovar la informació operativa en temps real amb les bases de dades d'Europol per proporcionar contactes als investigadors sobre el terreny. Els experts també van proporcionar experiència tècnica per permetre l'extracció d'informació de dispositius mòbils i infraestructures de TI.

anunci

Eurojust va acollir un centre de coordinació per facilitar l'intercanvi d'informació i donar suport a la cooperació entre les autoritats implicades durant el dia de l'acció. 
 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Europol

Més de 60 acusats de repressió contra el càrtel dels Balcans darrere del gasoducte de cocaïna cap a Europa

publicat

on

Una operació d'aplicació de la llei internacional sense precedents que va involucrar vuit països ha donat lloc a la presentació d'informes penals contra 8 sospitosos pertanyents a un càrtel dels Drogues dels Balcans que inundava Europa amb cocaïna. 

Durant el darrer any s’han dut a terme diverses accions en el marc d’un grup operatiu operatiu entre Espanya, Croàcia, Sèrbia, Alemanya, Eslovènia, Bòsnia i Hercegovina, els Estats Units i Colòmbia, amb els esforços de coordinació liderats pel delicte organitzat europeu greu. Centre. 

Aquesta organització criminal molt mòbil tenia sucursals actives a diversos països europeus i estava composta principalment per delinqüents de Sèrbia, Croàcia, Montenegro i Eslovènia.

El juliol de 2020, l’Europol va establir un grup de treball operatiu per reunir tots els països implicats per coordinar una estratègia conjunta per fer caure tota la xarxa. Des de llavors, a Europol se li ha proporcionat desenvolupament i anàlisi d’intel·ligència contínua per donar suport als investigadors de camp. 

anunci

Resultats del càrtel dels Balcans de l'Operational Taskforce 

 • 61 membres han estat acusats, dels quals 23 han estat arrestats (13 a Espanya i 10 a Eslovènia)
 • Compres de 2,6 tones de cocaïna
 • Incautació de 324 quilos de marihuana
 • Incautació de 612 € en efectiu
 • Confiscació de 9 vehicles de luxe i 5 motos

Una vaga coordinada 

En el marc de les activitats d’intel·ligència realitzades amb els seus homòlegs internacionals, els investigadors espanyols van desenvolupar una intel·ligència fiable segons la qual aquest càrtel preparava una important importació de cocaïna des de Sud-amèrica a Europa la primavera d’aquest any. 

Es van establir mesures especials de vigilància a mesura que els delinqüents anaven i venien entre Espanya i Amèrica del Sud per finalitzar els detalls de la importació de cocaïna, que sumaven més de 1,25 tones. 

anunci

La investigació va agafar ritme al març d’aquest any, quan els líders d’aquest càrtel van viatjar a Espanya per preparar l’arribada del carregament de cocaïna. Aquests dos individus, considerats per Europol com a objectius d’alt valor, havien evitat fins llavors assistir personalment a les reunions per eludir les forces de l’ordre. 

Aquesta va ser una oportunitat massa bona per deixar passar les forces de l'ordre: a primera hora del 10 de març de 2021, agents de la Policia Nacional espanyola (Policia Nacional) van realitzar incursions simultànies a les ciutats de Tarragona, Barcelona, ​​Girona i València, arrestant tretze individus, inclosos els dos mossos i un oficial de policia que va col·laborar amb l'organització criminal. 
Els investigadors espanyols també van desmantellar els fluxos d’ingressos alternatius del càrtel, com la producció i el tràfic de marihuana i la venda de vehicles de luxe. 
 
En una acció de seguiment al maig del 2021, uns altres 48 membres del grup criminal organitzat van ser acusats a Eslovènia per la Policia Nacional (Policija) per la seva participació en la distribució de cocaïna i marihuana per Europa. Un total de deu d’aquests sospitosos estan ara arrestats.  

Les següents autoritats policials van participar en aquesta repressió: 

 • Espanya: Policia Nacional (Policia Nacional)
 • Croàcia:  Oficina Nacional de Policia per a la Repressió de la Corrupció i el Delicte Organitzat (Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - PNUSKOK) 
 • Sèrbia: Direcció d'Investigació Criminal de Sèrbia (Uprava kirminalisticke policije)
 • Alemanya: Oficina federal de policia criminal (Bundeskriminalamt), seu de la policia de Frankfurt am Main (Polizeipräsidium Frankfurt am Main)
 • Eslovènia: Oficina Nacional d'Investigació 
 • Bòsnia i Hercegovina: Policia Federal de Sarajevo
 • Estats Units: Administració de control de drogues dels Estats Units 
 • Colòmbia: Policia Nacional (Policia Nacional)

Aquest equip operatiu formava part de l'estratègia d'Europol per combatre el crim organitzat greu procedent dels Balcans occidentals. 

Mira el vídeo

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

pressupost de la UE

L’oficina antifrau de la UE troba un 20% menys de frau el 2020 que el 2019

publicat

on

L'impacte financer del frau detectat contra el pressupost de la UE va continuar disminuint el 2020, segons l'informe anual sobre protecció dels interessos financers de la Unió Europea (informe PIF) aprovat per la Comissió Europea avui (20 de setembre). Les 1,056 irregularitats fraudulentes reportades el 2020 van tenir un impacte financer combinat de 371 milions d’euros, aproximadament un 20% menys que el 2019 i van continuar la disminució constant dels darrers cinc anys. El nombre d'irregularitats no fraudulentes es va mantenir estable, però va disminuir el seu valor un 6%, segons l'informe.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "La resposta sense precedents de la UE a la pandèmia fa que hi hagi més de 2 bilions d'euros disponibles per ajudar els estats membres a recuperar-se de l'impacte del coronavirus. Treballar junts a nivell de la UE i dels estats membres per mantenir aquests diners fora del frau mai ha estat tan important. Treballant mà a mà, tots els diferents components de l’arquitectura antifrau de la UE proporcionen la nostra defensa contra els estafadors: el treball d’investigació i d’anàlisi de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), els poders fiscals de la Fiscalia Europea (EPPO), el paper de coordinació d'Eurojust, la capacitat operativa d'Europol i una estreta cooperació amb i entre les autoritats nacionals ".

Les notícies positives d’avui arriben quan l’Observador de la UE amb seu a Brussel·les va informar que la Comissió Europea ha bloquejat la Fiscalia Europea (EPPO) perquè utilitzi el seu pressupost per contractar el personal especialitzat que necessiten en les àrees de finances i informàtica. Les afirmacions anònimes semblen estar confirmades per l’eurodiputada Monica Hohlmeier (PPE, DE), que és la presidenta de la comissió de control pressupostari del Parlament Europeu.

Els aspectes destacats dels avenços aconseguits el 2020 i la primera meitat del 2021 inclouen:

anunci

• L'inici de les operacions de la Fiscalia Europea

• Una regulació revisada per a l'OLAF, que garanteixi una cooperació eficaç amb l'EPPO i reforça els poders d'investigació

• Normes més estrictes sobre la condicionalitat de les assignacions pressupostàries de la UE en els casos en què l’incompliment dels principis de l’estat de dret afecti la protecció dels interessos financers de la UE

anunci

• Bons avenços en la implementació de l'estratègia antifrau de la Comissió, amb dos terços de les accions previstes implementades i el terç restant en curs

L'informe PIF també ofereix una reflexió sobre els nous riscos i reptes per als interessos financers de la UE que sorgeixen de la crisi del COVID-19, i les eines per combatre'ls. La Comissió i els estats membres no haurien de baixar la protecció contra aquests riscos, conclou l'informe, i continuar treballant dur per millorar tant la prevenció com la detecció del frau.

El 32è informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE publicat avui està disponible al lloc web de l’OLAF.

L’EPPO ja ha registrat 1,700 informes de delinqüència i ha obert 300 investigacions, amb les pèrdues en curs per al pressupost de la UE que el comprova en gairebé 4.5 milions d’euros.

Antecedents:

La UE i els estats membres comparteixen la responsabilitat de protegir els interessos financers de la UE i combatre el frau. Les autoritats dels estats membres gestionen aproximadament tres quartes parts de la despesa de la UE i recapten els recursos propis tradicionals de la UE. La Comissió supervisa aquestes dues àrees, estableix normes i verifica el seu compliment.

En virtut del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea (article 325 (5)), la Comissió ha de produir un informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE (conegut com a informe PIF), que detalli les mesures adoptades a Europa i a nivell nacional per combatre els fraus que afecten el pressupost de la UE. L'informe es basa en la informació comunicada pels estats membres, incloses les dades sobre irregularitats i fraus detectats. L’anàlisi d’aquesta informació permet avaluar quines àrees tenen més risc, de manera que s’orienten millor a l’acció tant a nivell de la UE com nacional.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències