Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Valcárcel a Barroso: "L'estratègia de creixement i ocupació de la UE només tindrà èxit si les ciutats i les regions s'adhereixen plenament"

COMPARTIR:

publicat

on

Ramón Luis Valcárcel Siso i José Manuel Barroso, president de la Comissió EuropeaAbans del debat sobre l'estat de la Unió de l'11 de setembre, el president del Comitè de les Regions (CdR), Ramón Luis Valcárcel Siso, es va reunir el 9 de setembre amb Comissió Europea El president José Manuel Barroso, per expressar les expectatives i les preocupacions de les regions i ciutats de la UE. La necessitat urgent d’una veritable dimensió territorial en l’Estratègia 2020 d’Europa i en la coordinació de les polítiques econòmiques va ser una de les principals qüestions que s’estimaven a l’atenció del president de la Comissió Europea.

Valcárcel va instar Barroso a marcar un canvi en l'enfocament per promoure una dimensió territorial més forta de l'Estratègia Europa 2020: “L'Estratègia Europa 2020 és l'àmbit polític més rellevant de la UE per superar la crisi financera, econòmica i social. Els resultats preliminars de l'avaluació del CDR de l'estratègia a nivell local també mostren clarament el paper clau de les ciutats i les regions en el desenvolupament d'estratègies locals per al creixement i l'ocupació. Si volem que l'Estratègia Europa 2020 tingui èxit, necessitem un nou enfocament per enfortir la seva dimensió territorial i garantir realment una col·laboració multinivell en la seva planificació i implementació".

El president Valcárcel també va demanar una major implicació de les autoritats locals i regionals en l'exercici anual de coordinació de la política econòmica de la UE ('Semestre Europeu') per tal d'equilibrar millor la coordinació econòmica reforçada amb el control i la legitimitat democràtics.

El president del CDR va plantejar la qüestió de les finances públiques a les ciutats i les regions, molt afectades per la crisi. Valcárcel va animar a la Comissió Europea a seguir monitoritzant la situació i el desenvolupament de les finances públiques a nivell regional i local en el seu informe anual sobre finances públiques a la Unió Monetària Europea (UEM). També va destacar la necessitat de vigilar que les decisions europees per reforçar la UEM no afectin negativament l'autonomia fiscal i la capacitat d'inversió de les autoritats locals i regionals.

El president Valcárcel va aprofitar l'ocasió de la reunió per informar el president Barroso que, amb motiu del seu aniversari 20th, el CDR realitzarà un procés de reflexió sobre com la institució pot enfortir el seu paper institucional i polític.

Propers passos

El CDR organitzarà un debat sobre el futur de la Unió en la seva última sessió plenària de 2013, on el president de la Comissió Europea serà convidat a presentar les prioritats de 2014. La contribució del CdR a la revisió a mig termini de l’Estratègia Europa 2020 s’adoptarà a la 6th Cimera Europea de Regions i Ciutats que se celebrarà a Atenes a 7-8 March 2014.

anunci

Més informació

Resolució sobre les prioritats del CDR per al 2014 amb vista al Programa de treball de la Comissió Europea

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències