Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Xarxa d'usuaris recuperats: "El tractament farmacològic no s'ha de convertir en un gueto, ha de maximitzar les oportunitats de recuperació"

COMPARTIR:

publicat

on

RUN12RUN (Recovered User's Network) es va presentar oficialment el 2 d'octubre al Parlament Europeu, Brussel·les, en un acte organitzat per l'eurodiputat Marco Scurria i al qual van assistir persones d'arreu d'Europa.

El llançament de RUN havia estat organitzat pels seus membres fundadors d'antics consumidors de drogues amb l'objectiu d'expressar la necessitat de més serveis a llarg termini per als consumidors de drogues que volen deixar de consumir drogues.

El professor Neil McKeganey va explicar que anteriorment al Regne Unit, la majoria dels consumidors de drogues que accedien als serveis de tractament rebien tractament clínic però mancaven de suport per facilitar els seus objectius originals de no consumir drogues. Les persones amb drogodependència necessiten un paquet de suport molt més ampli que els permeti viure sense dependència crònica, ha continuat, que els ajudi a reconstruir la seva vida, en àmbits com el laboral, l'habitatge i l'enfortiment de les relacions familiars.

El professor McKeganey va assenyalar que part del "problema és que el tractament es pot convertir en un gueto" de dependència continuada si no hi ha un suport més ampli disponible.

"Per primera vegada, la paraula "recuperació" s'ha esmentat a la nova estratègia de la UE contra les drogues (2013-2020)", va explicar Justyna Glodowska-Wernet de la Comissió Europea, un sentiment que ha estat molt ben rebut per les comunitats terapèutiques, antics usuaris. , organitzacions de recuperació i membres del Fòrum de la Societat Civil de la UE sobre Drogues.

Roland Simon, de l'OEDT, va destacar la necessitat de proporcionar paquets de suport més amplis, alhora que va destacar la necessitat de realitzar investigacions addicionals en l'àmbit de la recuperació. El mateix OEDT ha estat treballant en una publicació amb autors de la Universitat de Gant, Bèlgica, que estarà disponible a principis de 2014.

El president de RUN, Boro Goic, va dir que ara era un bon moment per llançar RUN, una xarxa per a antics usuaris recuperats, ja que hi ha un suport limitat per ajudar les persones a deixar de consumir drogues completament, especialment en algunes parts d'Europa i que aquestes iniciatives no només tenen beneficis per a la població. individual, sinó també per a la societat en general.

anunci

RUN ara accepta nous membres que siguin individus o organitzacions que donen suport a les persones en recuperació. L'objectiu de RUN serà defensar a nivell polític els drets dels antics consumidors de drogues i també ajudar a donar forma a polítiques per donar millor forma als serveis. Per a més informació, contacteu [protegit per correu electrònic] o cerqueu RUN – Recovered Users Network a Facebook per obtenir més informació.

Fons

RUN és una iniciativa establerta per la plataforma europea Europa contra les Drogues, la comunitat de rehabilitació de drogues San Patrignano (Itàlia), Celebrate Recovery (Bòsnia i Hercegovina) i Izlazak/Exodus (Sèrbia). Des del maig de 2013, RUN ja s'ha convertit en una xarxa d'almenys 18 organitzacions membres i membres individuals.

La visió de RUN serà aixecar la veu del moviment de recuperació, contribuint a polítiques de drogues constructives i respectuoses, per a persones, famílies i comunitats. La missió de RUN és ser una xarxa que proporcioni veu als usuaris de drogues recuperats per promoure i compartir experiències de recuperació, tant a nivell polític com pràctic.

A nivell polític, RUN farà:

• Cercar de donar veu política als consumidors de drogues recuperats i les seves organitzacions.

• Advocar per polítiques orientades a la recuperació en fòrums polítics internacionals, europeus i nacionals.

• Demostrar com la recuperació pot contrarestar el dany més ampli causat pel consum de drogues a les persones, les famílies i les comunitats.

A nivell pràctic, RUN farà:

• Proporcionar una plataforma perquè els usuaris recuperats esdevinguin defensors que demostrin que la recuperació és possible.

• Promoure la integració social dels consumidors de drogues recuperats en àmbits com l'ocupació, l'habitatge i la salut.

• Promoure la recuperació com una opció viable i sostenible, tant per a l'individu com per a la societat.

• Intercanviar experiències entre organitzacions que condueixin a millors programes per als usuaris de drogues recuperats i recuperats.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències