Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Comissió full de ruta per satisfer les necessitats de finançament a llarg termini de l'economia europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

01La Comissió Europea ha adoptat avui (27 de març) un paquet de mesures per estimular noves i diferents maneres de desbloquejar el finançament a llarg termini i donar suport al retorn d’Europa a un creixement econòmic sostenible. Es necessitarà una inversió significativa a llarg termini en virtut del Estratègia Europa 2020 i la Paquet de clima i energia 2030, en infraestructures, noves tecnologies i innovació, R + D i capital humà. Les necessitats d’inversió per a xarxes d’infraestructures de transport, energia i telecomunicacions d’importància única per a la UE s’estimen en 1 bilió d’euros per al període fins al 2020, tal com s’identifica en el mecanisme Connecting Europe

La crisi econòmica i financera ha afectat la capacitat del sector financer per canalitzar fons a l'economia real, en particular, a la inversió a llarg termini. Europa sempre ha depès en gran mesura dels bancs que financen l'economia real (dos terços del finançament prové dels bancs, en comparació amb un terç en els EUA). Com els bancs són un procés de despalanquejament, hi ha menys fons disponibles per a tots els sectors de l'economia - per exemple, menys d'un terç de l'holandès i grec PIME i només al voltant de la meitat de les pimes espanyoles i italianes va rebre la quantitat de crèdit que van sol·licitar en 2013.

És essencial actuar per restablir les condicions per a un creixement i una inversió sostenibles i, en part, això significa trobar noves maneres de canalitzar els fons cap a la inversió a llarg termini. La consulta del Llibre Verd de la Comissió sobre el finançament a llarg termini de l'economia europea del març de 2013 (IP / 13 / 274) Iniciat un ampli debat i donar lloc a respostes de tots els segments de l'economia. El paquet de mesures aprovat avui inclou una comunicació sobre el finançament a llarg termini de l'economia, una proposta legislativa per a les noves regles per als fons de pensions d'ocupació i una comunicació sobre crowdfunding. La comunicació sobre el finançament a llarg termini es basa en les respostes a la consulta i en el debat en els fòrums internacionals, com la G20 i l'OCDE. En ell s'identifiquen les mesures concretes que la UE pot adoptar per promoure el finançament a llarg termini.

anunci

El comissari del Mercat i Serveis Interns, Michel Barnier, va dir: "Hem estat ambiciosos en la nostra agenda reguladora financera, amb resultats positius per a l'estabilitat financera i la confiança. A mesura que la recuperació econòmica s'està recuperant, hem de ser igualment ambiciosos en el nostre suport al creixement. un gran finançament a llarg termini necessita finançar un creixement sostenible: el tipus de creixement que augmenta la competitivitat i crea llocs de treball d’una manera intel·ligent, sostenible i inclusiva. El nostre sistema financer ha de recuperar i augmentar la seva capacitat per finançar l’economia real. Això inclou també els bancs com a inversors institucionals com asseguradores i fons de pensions. Però també hem de diversificar les fonts de finançament a Europa i millorar l’accés al finançament de les petites i mitjanes empreses que són l’eix vertebrador de l’economia europea. Confio que el conjunt de mesures presentades avui contribuirà a millorar la capacitat dels mercats de capitals europeus per canalitzar fons a les nostres necessitats a llarg termini ".

Sobre les institucions per a la provisió de jubilació professional, el comissari Barner va afegir: "Totes les societats europees afronten un repte combinat de la provisió de jubilació en un context de població envellida i d'invertir a llarg termini per crear creixement. Els fons de pensions professionals es troben a la unió d'aquests Tenen més de 2.5 bilions d’euros d’actius gestionats amb un horitzó a llarg termini i 75 milions d’europeus depenen en gran part d’ells per obtenir la seva pensió de jubilació. La proposta legislativa d’avui millorarà la governança i la transparència d’aquests fons a Europa, millorant l’estabilitat financera a més de promoure l'activitat transfronterera, per desenvolupar encara més els fons de pensions ocupacionals com a inversors clau a llarg termini ".

El vicepresident d'Afers Econòmics i Monetaris i l'euro, Olli Rehn, va dir: "Hem de fer un millor ús dels fons públics per maximitzar l'impacte de la inversió productiva en el creixement i la creació d'ocupació. Això significa crear sinergies i facilitar l'accés al finançament per a la renovació de infraestructura clau. Els pressupostos nacionals i de la UE, així com els bancs promocionals i les agències de crèdit a l’exportació, tenen un paper a jugar. Per ajudar les pimes a obtenir els recursos que necessiten per invertir i ampliar, hem de promoure una titulització d’alta qualitat per facilitar-ne l’accés. finançament del mercat de capitals ".

anunci

El vicepresident d'Indústria i Emprenedoria, Antonio Tajani, va afegir: "Les ambicioses iniciatives presentades avui contribuiran a millorar el sistema financer per canalitzar els recursos cap a inversions a llarg termini, necessaris per assegurar la posició d'Europa en un camí de creixement sostenible. La crisi financera ha afectat la capacitat del sector financer per canalitzar fons a l’economia real. Les pimes, en particular, són els principals contribuents al creixement sostenible, tot i que encara troben un repte per obtenir finançament, sobretot a les economies de la perifèria. Les iniciatives presentades avui tenen com a objectiu desbloquejar recursos de finançament addicionals per a l'economia real i totes tenen un objectiu comú: promoure el mercat únic creant les millors condicions per al creixement i la competitivitat a Europa ".

principals elements

La comunicació sobre el finançament a llarg termini presenta un conjunt d'accions concretes que la Comissió va a prendre per millorar el finançament a llarg termini de l'economia europea (MEMO / 14 / 238). Dues d'aquestes accions s'ha presentat avui:

  • Una proposta de revisió de les normes per als fons de pensions d'ocupació (revisió de la Directiva 2003 / 41 / CE sobre les activitats i la supervisió d’institucions per a la prestació de jubilació ocupacional (Directiva IORP) per donar suport al desenvolupament d’un tipus important d’inversors a llarg termini a la UE (MEMO / 14 / 239);
  • una comunicació sobre crowdfunding per oferir opcions de finançament per a les PIME (MEMO / 14 / 240).

Les accions es poden agrupar al voltant de sis àrees principals:

1. La mobilització de les fonts privades de finançament a llarg termini: les accions inclouen la finalització dels detalls del marc prudencial dels bancs i companyies d'assegurances en una forma que és compatible amb les inversions a llarg termini en l'economia real, la mobilització dels estalvis de pensions més personal i explorant formes de fomentar més creuada frontera dels fluxos d'estalvi i els mèrits d'una possible compte d'estalvis de la UE.

En aquest context, la proposta legislativa d'avui per a les noves normes sobre fons de pensions ocupacionals (IORP 2) hauria de contribuir a una major inversió a llarg termini. La proposta té tres objectius principals:

  • per assegurar que els membres del règim de pensions estan adequadament protegits contra els riscos;
  • d'aprofitar plenament els beneficis del mercat únic de pensions ocupacionals mitjançant l'eliminació dels obstacles a la prestació transfronterera de serveis;
  • Reforçar la capacitat dels fons de pensions ocupacionals per invertir en actius financers amb un perfil econòmic a llarg termini i, per tant, donar suport al finançament del creixement de l'economia real.

2. Fer un millor ús dels fons públics: fomentar l'activitat dels bancs nacionals de promoció (institucions financeres, creades pels governs, que proporcionen finançament a l'efecte d' desenvolupament econòmic) I promoure una millor cooperació entre els programes de crèdit d'exportació nacionals existents (institucions que actuen com a intermediari entre els governs i els exportadors nacionals per emetre finançament de les exportacions). Tots dos són molt importants en el finançament a llarg termini.

3. El desenvolupament dels mercats de capitals europeus: facilitar l'accés d'aquestes als mercats de capitals i grans fons d'inversió mitjançant la creació d'un mercat secundari líquid i transparent per als bons corporatius, la reactivació dels mercats de titulització amb la deguda consideració als riscos, així com a la naturalesa diferenciada d'aquests productes, i millorar el medi ambient de la UE per als bons coberts i col·locació privada.

4. Millorar l’accés de les pimes al finançament: les accions exposades a la comunicació sobre finançament a llarg termini inclouen la millora de la informació creditícia sobre les pimes, la reactivació del diàleg entre bancs i pimes i l’avaluació de les millors pràctiques per ajudar els pimes a accedir als mercats de capitals. La sensibilització i la informació sobre els projectes també són un dels elements clau de les accions proposades a la comunicació sobre el finançament col·lectiu adoptada avui, en què la Comissió proposa:

  • Promoure les millors pràctiques de la indústria, sensibilitzar i facilitar el desenvolupament d'una etiqueta de qualitat;
  • Vigilar de prop el desenvolupament dels mercats de finançament multitudinària i els marcs jurídics nacionals i;
  • avaluar periòdicament si qualsevol forma de noves mesures de la UE - incloses les disposicions legislatives - cal. L'objectiu és identificar els problemes que poden necessitar ser abordats per tal de donar suport al creixement de crowdfunding.

5. Atreure finançament privat a la infraestructura per oferir a Europa 2020: augmentar la disponibilitat d'informació sobre plans d'inversió en infraestructures i millorar les estadístiques de crèdit sobre préstecs d'infraestructura.

6. Millorar el marc més ampli de finançament sostenible: millorar el règim de govern corporatiu per al finançament a llarg termini, per exemple pel que fa a la participació dels accionistes (mitjançant la revisió de la Directiva de drets dels accionistes - proposta que s’adoptarà en breu), la propietat dels empleats, els informes de govern corporatiu, i qüestions ambientals, socials i de governança (ESG).

Per més informació, clica aquí, aquí aquí.

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències