Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissionats AVRAMOPOULOS i Bulc en la reunió de París sobre la cooperació transfronterera contra el terrorisme i per a la seguretat ferroviària

COMPARTIR:

publicat

on

Thalys-1Els comissaris Avramopoulos i Bulc van assistir a una reunió ministerial europea de Transports i Afers Interiors sobre la cooperació transfronterera contra el terrorisme i la seguretat ferroviària.

Aquesta reunió es va convocar després de l'atac frustrat del tren Thalys d'Amsterdam a París (a la foto) i va reunir els ministres d'Afers i Transports de la UE (de Bèlgica, Alemanya, França, Itàlia, Luxemburg, els Països Baixos, Espanya, Suïssa i el Regne Unit), així com Gilles de Kerchove, coordinador de la UE contra el terrorisme. L'objectiu de la reunió era intercanviar experiències i identificar possibles mesures de seguretat addicionals a nivell nacional i europeu.

El comissari d'Afers Interiors, Dimitris Avramopoulos, va dir: "L'atac al Thalys demostra que hem de lluitar decididament contra els actes criminals i terroristes que posen en perill la nostra seguretat, valors i llibertats. El terrorisme no coneix fronteres. Hem d'actuar junts millorant la cooperació transnacional i europea. Aquest és el moment de demostrar que estem plenament decidits a implementar les disposicions de l'Agenda Europea de Seguretat".

La comissionada de Transports, Violeta Bulc, ha dit: "La seguretat i la seguretat dels viatgers és la nostra primera prioritat. Però, per descomptat, no hem de reaccionar de manera exagerada. És fonamental que, en la mesura del possible, el transport públic es mantingui obert i de fàcil accés. La seguretat ha de ser proporcionada a la amenaça. La declaració adoptada avui donarà un nou impuls per millorar la seguretat ferroviària. Ara la Comissió treballarà molt estretament amb els estats membres de la UE i experts del sector per trobar maneres de millorar la seguretat ferroviària transfronterera d'una manera proporcionada".

Propers passos

El comissari de Migració i Afers Interiors, Dimitris Avramopoulos, es compromet a treballar conjuntament amb tots els estats membres i amb el Parlament Europeu en la implementació de l'Agenda Europea de Seguretat.

La Comissió Europea està accelerant la presentació d'iniciatives relacionades amb la detenció i la inhabilitació d'armes.

anunci

L'adopció ràpida de la Directiva de registre de noms de passatgers també serà essencial per detectar els moviments de caces estrangers de manera més eficient.

Les normes de Schengen permeten prendre totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels ciutadans sense perjudicar la seva llibertat de moviment.

Aquestes possibilitats s'han d'aprofitar al màxim, sobre la base dels indicadors i directrius desenvolupats per la Comissió.

El Centre Europeu contra el Terrorisme s'establirà ràpidament dins d'Europol per reforçar l'intercanvi d'informació i la coordinació entre les autoritats nacionals competents.

La Comissió continua les seves accions contra la radicalització. El 2 de desembre de 2015 se celebrarà el primer Fòrum Europeu amb proveïdors de serveis d'Internet per millorar la cooperació en la lluita contra el terrorisme.

La comissària Violeta Bulc ha demanat al grup d'experts en seguretat del transport terrestre (LANDSEC) que discuteixi les millors pràctiques actuals en seguretat ferroviària i si es podrien o s'han de prendre mesures addicionals a nivell de la UE en el futur. La propera reunió del grup d'experts tindrà lloc l'11 de setembre de 2015.

La comissària Violeta Bulc ha acordat amb el ministre de Transports de Luxemburg, François Bausch, discutir la seguretat ferroviària a la propera reunió dels ministres de Transports de la UE a l'octubre a Luxemburg. Aquest serà el fòrum adequat per determinar si cal una acció legislativa a nivell de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències