Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#EU2017Budget: Parlament comença a elaborar el seu Posició

COMPARTIR:

publicat

on

20140904PHT58627_width_600El pressupost de la UE per a l'any vinent es decidirà durant els propers mesos. A partir d'aquesta setmana les comissions parlamentàries adopten el seu dictamen sobre el pressupost, mentre que la comissió de pressupostos discuteix la posició del Consell el dimecres 31 d'agost. A continuació, la comissió redactarà una recomanació als eurodiputats, que es sotmetrà a votació al ple a finals d'octubre. Consulta la nostra infografia de tots els passos del tràmit pressupostari.

Com es decideix el pressupost de la UE
Cada any la Comissió Europea proposa un pressupost per a la UE per a l'any següent. Aleshores, les xifres definitives han de ser acordades tant pel Parlament com pel Consell, que representa els estats membres, abans que es pugui aprovar el pressupost.

Com que el Consell acostuma a proposar xifres per sota del que demana el Parlament, les dues institucions inicien negociacions per trobar un acord. Això té lloc després que el Parlament adopti la seva posició a finals d'octubre i s'anomena procés de conciliació.

El procés de conciliació, que hauria de durar un màxim de 21 dies, podria tenir lloc al novembre. Un cop finalitzades, els eurodiputats podran votar el resultat de les negociacions a finals de novembre.

Membre alemany de S&D Jens Geier negociarà en nom del Parlament la major part del pressupost de la UE per al 2017, és a dir, la part gestionada per la Comissió Europea, mentre que Indrek Tarand, membre estonià del grup Verds/ALE, negociarà en nom del Parlament la resta de seccions i institucions”.

Horari

Aquesta setmana onze comissions parlamentàries determinen la seva posició sobre el pressupost de l'any vinent. Les altres comissions votaran la seva posició durant les properes setmanes. Després d'això, correspon a la comissió de pressupostos redactar la posició del Parlament. Els eurodiputats el voten després durant el ple de finals d'octubre.

Les apostes implicades

anunci

La Comissió ha proposat un pressupost de la UE de 134.9 milions d'euros en pagaments i 157.7 milions d'euros en compromisos per a l'any vinent. Els compromisos són el que la UE es compromet a gastar en programes i poden durar més d'un any, mentre que els pagaments són la despesa real prevista per als propers 12 mesos.

No obstant això, Consell vol retallar el pressupost de compromisos en 1.3 milions d'euros en compromisos (-0.81%) i de pagaments en 1.1 milions d'euros (-0,82%).

D'acord amb Parlament, les prioritats pressupostàries haurien de continuar abordant la crisi migratòria alhora que ajuden a la recuperació econòmica.

Revisió del pressupost a llarg terminiEl proper pressupost de 2017 serà el quart pressupost anual de l'actual pla de despeses a llarg termini de la UE, també conegut com el marc financer plurianual. Quan el 2013 es va aprovar el pressupost a llarg termini, el Parlament va insistir en una revisió a mig termini, que es farà aquesta tardor. Això segurament afectarà les negociacions del pressupost de l'any vinent.

Del 7 al 8 de setembre, el Parlament acollirà una conferència amb els parlaments nacionals sobre la futur finançament de la Unió Europea.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències