Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

No cal precipitar-se: aquesta tardor no és el moment de prendre decisions prematures i miopes

publicat

on

Abraham Liu, representant principal de Huawei a les institucions de la UE (a la foto).

"De la mateixa manera que la resta del 2020, aquesta tardor i hivern també serà diferent de l'època normal. Malauradament, el pandèmia de coronavirus continuarà posant a prova la nostra capacitat de resistència i adaptabilitat per al futur previsible. A mesura que entrem a la temporada freda d'Europa, molts de nosaltres ho faran estigueu ansiosos pels propers mesos. Però, com en totes les situacions complicades, també hi ha esperança "- escriu Abraham Liu, representant principal de Huawei a les institucions de la UE

"Veient el que hem aconseguit conjuntament a principis del 2020, no puc deixar de ser optimista: el progrés en vacunes està arribant de manera impressionant. Hem estat capaços de frenar la mortalitat del virus. En general, ara en sabem molt més sobre aquesta malaltia del que vam fer al març. Sí, les properes setmanes seran difícils, però confio que a tota Europa superarem el virus i tornarem a la normalitat.

L’altre dia vaig visitar la casa d’història europea a Brussel·les. La història, i la història tumultuosa d’Europa en particular, ens ensenya que no es pot donar per fet res. En moltes ocasions del passat, la humanitat ha experimentat una pèrdua de coneixement i tecnologia. Aleshores es van necessitar grans esforços i molt de temps per recuperar allò que havia estat estúpidament destruït. Deixeu-ho clar: no existeix cap automatisme que permeti conservar el nostre nivell actual de desenvolupament tecnològic. Sense estabilitat i previsibilitat, no hi ha progrés. Si la Pandèmia ens ensenya alguna cosa, és que la tecnologia és el millor aliat de la humanitat per vèncer el virus i també per evitar que virus similars ens amenacin a tots en el futur. No tenim cap altra opció viable que invertir en tecnologia i aprofitar el progrés.

No he de jutjar si els Estats Units i la Xina han entrat ara a la famosa "trampa de Tucídides" de Graham T. Allison. El que sí que crec i defenso és que Europa té un paper i una responsabilitat clau per garantir l’estabilitat en els propers mesos. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, van assenyalar amb raó que la UE no és un objecte, sinó un subjecte de les relacions internacionals. Empreses internacionals com Huawei necessiten una Europa forta per donar forma a un món tecnològic inclusiu del demà. Un món on Europa lidera la regulació tecnològica i en què les noves tecnologies s’implementen d’acord amb els valors i principis europeus.

La Unió Europea només pot ser forta si els seus 27 estats membres també compleixen els seus principis i no cedeixen a les pressions a curt termini. La caixa d’eines de la UE sobre ciberseguretat 5G és un enfocament intel·ligent i global que dóna als països de la UE el temps adequat per arribar a les seves conclusions. Aquest sòlid mètode europeu no hauria de ser minat per tercers abans de les eleccions. Allà on els governs europeus rebin pressió aquests dies per seguir el camí d’accions potencialment discriminatòries que infringeixin la legislació de la UE, voldria dir-los: respireu profundament. Preneu-vos el vostre temps. No us precipiteu a accions que potser no hauríeu pensat.

Deixeu-ho clar: Huawei està profundament compromesa amb Europa. Som aquí per quedar-nos i invertirem molt en l'ecosistema TIC europeu. En els darrers 20 anys, Huawei ha contribuït decisivament a l’èxit de la transformació digital de les societats de tota Europa. Només cal veure Polònia i Romania: en tots dos països, Huawei ha proporcionat xarxes de telecomunicacions segures, ràpides i assequibles, que són l’eix vertebrador de l’impressionant creixement econòmic que han experimentat Polònia i Romania en els darrers anys. A Varsòvia i Bucarest, Huawei ha establert grans operacions regionals que donen feina a milers de persones.

Huawei té el coneixement i la determinació d’associar-se amb la Unió Europea com a soci clau per desplegar estàndards globals de ciberseguretat, fer realitat el Tracte Verd Europeu i associar-se amb la indústria automotriu del continent per reinventar conjuntament la mobilitat.

Crec que en un futur no gaire llunyà mirarem enrere l’any 2020 com un moment de transició accelerada en què alguns actors clau van respirar més temps per prendre les decisions correctes quan la història els va demanar. Respireu profundament i penseu un moment abans de cedir a la pressió miope! "

Negocis

La Comissió proposa mesures per impulsar l'intercanvi de dades i donar suport als espais de dades europeus

publicat

on

Avui (25 de novembre), la Comissió presenta la Llei de governança de les dades, el primer objecte de lliurament segons l'estratègia de dades adoptada al febrer. El Reglament facilitarà l’intercanvi de dades a tota la UE i entre sectors per crear riquesa per a la societat, augmentar el control i la confiança tant dels ciutadans com de les empreses respecte a les seves dades i oferir un model europeu alternatiu a la pràctica de tractament de dades de les principals plataformes tecnològiques.

La quantitat de dades generades per organismes públics, empreses i ciutadans està en constant creixement. Es preveu que es multipliqui per cinc entre el 2018 i el 2025. Aquestes noves normes permetran aprofitar aquestes dades i obriran el camí perquè els espais de dades sectorials europeus beneficiïn la societat, els ciutadans i les empreses. En l'estratègia de dades de la Comissió del febrer d'aquest any, s'han proposat nou espais de dades d'aquest tipus, que van des de la indústria a l'energia i des de la salut fins al Tracte Verd europeu. Contribuiran, per exemple, a la transició verda millorant la gestió del consum d’energia, faran realitat el lliurament de medicaments personalitzats i facilitaran l’accés als serveis públics.

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu Vestager i del comissari Breton EBS.

Més informació està disponible en línia

Seguir llegint

Bancari

COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper

publicat

on

Segons un informe recent de la Cambra de Comerç Internacional, mentre COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper, les institucions financeres (IF) estan trobant maneres de mantenir la circulació del comerç. Afirma que el problema que s’enfronta avui té les seves arrels en la vulnerabilitat més persistent del comerç: el paper. El paper és el taló d’Aquil·les del sector financer. La interrupció sempre passaria, l’única pregunta era, quan, escriu Colin Stevens.

Les dades preliminars de la CPI mostren que les institucions financeres ja senten que es veuen afectades. Més del 60% dels enquestats al recent suplement COVID-19 de l'Enquesta sobre el comerç espera que els seus fluxos comercials disminueixin almenys un 20% el 2020.

La pandèmia introdueix o exacerba els desafiaments al procés de finançament comercial. Per ajudar a combatre els aspectes pràctics del finançament comercial en un entorn COVID-19, molts bancs van indicar que prenien les seves pròpies mesures per relaxar les normes internes de la documentació original. Tot i això, només el 29% dels enquestats informa que els seus reguladors locals han proporcionat suport per facilitar el comerç continu.

És un moment crític per actualitzar la infraestructura i augmentar la transparència i, tot i que la pandèmia ha causat molts efectes negatius, un possible impacte positiu és que ha deixat clar a la indústria que cal fer canvis per optimitzar els processos i millorar el conjunt funcionament del comerç internacional, el finançament comercial i el moviment monetari.

Ali Amirliravi, el conseller delegat de LGR Global de Suïssa i fundador de Moneda de la Ruta de la Seda, va explicar com la seva empresa ha trobat solucions a aquests problemes.

“Crec que es tracta d’integrar les noves tecnologies de maneres intel·ligents. Prenem per exemple la meva empresa, LGR Global, quan es tracta de moviment de diners, ens centrem en 3 coses: velocitat, cost i transparència. Per abordar aquests problemes, liderem la tecnologia i utilitzem coses com blockchain, monedes digitals i digitalització general per optimitzar les metodologies existents.

Ali Amirliravi, CEO de LGR Global de Suïssa i fundador de Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, CEO de LGR Global de Suïssa i fundador de Silk Road Coin

"Està clarament l'impacte que poden tenir les noves tecnologies en aspectes com la velocitat i la transparència, però quan dic que és important integrar les tecnologies d'una manera intel·ligent és important perquè sempre heu de tenir present el vostre client, l'últim que faríem el que volem fer és introduir un sistema que confongui els nostres usuaris i que compliqui la seva feina. Per tant, per una banda, la solució a aquests problemes es troba en les noves tecnologies, però per l’altra, es tracta de crear una experiència d’usuari que és senzill d’utilitzar, interactuar i s’integra perfectament en els sistemes existents. Per tant, és una mica un equilibri entre la tecnologia i l’experiència de l’usuari, aquí es crearà la solució.

"Quan es tracta del tema més ampli del finançament de la cadena de subministrament, el que veiem és la necessitat de millorar la digitalització i l'automatització dels processos i mecanismes que existeixen al llarg del cicle de vida del producte. A la indústria del comerç multi-productes bàsics, hi ha tantes parts interessades diferents , intermediaris, bancs, etc. i cadascun d’ells té la seva pròpia manera de fer-ho; hi ha una manca general d’estandardització, sobretot a la zona de la Ruta de la Seda. La manca d’estandardització provoca confusió en els requisits de compliment, documents comercials, cartes de crèdit, etc., i això significa retards i augment de costos per a totes les parts. A més, tenim l’enorme problema del frau, que heu d’esperar quan tingueu en compte aquesta disparitat en la qualitat dels processos i de la presentació d’informes. La solució aquí és novament per utilitzar la tecnologia i digitalitzar i automatitzar tants d'aquests processos com sigui possible, hauria de ser l'objectiu de treure de l'equació l'error humà.

"I aquí hi ha el realment emocionant d’aportar la digitalització i l’estandardització al finançament de la cadena de subministrament: no només això farà que el negoci sigui molt més senzill per a les pròpies empreses, sinó que l’augment de la transparència i l’optimització també farà que les empreses siguin molt més atractives per a l’exterior per a tots els implicats aquí. "

Com creu Amirliravi que aquests nous sistemes es poden integrar a la infraestructura existent?

“Aquesta és realment una qüestió clau i és una cosa que hem passat molt de temps treballant a LGR Global. Ens vam adonar que podeu tenir una gran solució tecnològica, però si crea complexitat o confusió per als vostres clients, acabareu provocant més problemes dels que resoldreu.

A la indústria del finançament del comerç i del moviment monetari, això significa que les noves solucions han de ser capaces de connectar-se directament als sistemes de clients existents; tot això és possible mitjançant APIs. Es tracta de salvar la bretxa entre les finances tradicionals i el fintech i assegurar-se que els avantatges de la digitalització s’ofereixen amb una experiència d’usuari perfecta.

L'ecosistema de finançament del comerç té diversos grups d'interès diferents, cadascun amb els seus propis sistemes al seu lloc. El que realment necessitem és una solució de punta a punta que aporti transparència i rapidesa a aquests processos, però que pugui interactuar amb els sistemes legats i bancaris en què confia la indústria. És llavors quan començareu a veure que s’estan fent canvis reals ”.

On són els focus globals de canvi i oportunitats? Ali Amirliravi diu que la seva empresa, LGR Global, se centra a la zona de la Ruta de la Seda (entre Europa, Àsia Central i Xina) per alguns motius principals:

“En primer lloc, és una àrea de creixement increïble. Si mirem la Xina, per exemple, han mantingut un creixement del PIB superior al 6% en els darrers anys i les economies d’Àsia central registren xifres similars, si no més altes. Aquest tipus de creixement significa un augment del comerç, un augment de la propietat estrangera i el desenvolupament de filials. És una àrea on realment es pot veure l’oportunitat d’aportar molta automatització i estandardització als processos de les cadenes de subministrament. S’estan movent molts diners i s’estableixen noves associacions comercials tot el temps, però també hi ha molts punts de dolor a la indústria.

La segona raó té a veure amb la realitat de la fluctuació de la moneda a la zona. Quan diem països de la Zona de la Ruta de la Seda, parlem de 68 països, cadascun amb les seves monedes i les fluctuacions de valor individualitzades que se’n deriven com a subproducte. El comerç transfronterer en aquesta àrea significa que les empreses i els grups d'interès que participen en el camp de les finances han de fer front a tot tipus de problemes pel que fa al canvi de divises.

I aquí és on els retards bancaris que es produeixen en el sistema tradicional realment tenen un impacte negatiu a l’hora de fer negocis a la zona: atès que algunes d’aquestes monedes són molt volàtils, es pot donar el cas que en el moment en què s’acabi de liquidar una transacció, el valor real que es transfereix acaba sent significativament diferent del que es podria haver acordat inicialment. Això provoca tot tipus de maldecaps a l’hora de comptabilitzar totes les parts, i és un problema que he tractat directament durant la meva etapa a la indústria ”.

Amirliravi creu que el que estem veient ara mateix és una indústria preparada per al canvi. Fins i tot amb la pandèmia, les empreses i les economies creixen i ara hi ha més empenta cap a solucions automatitzades digitals que mai. El volum de transaccions transfrontereres creix constantment al 6% des de fa anys, i només la indústria de pagaments internacionals val només 200 mil milions de dòlars.

Números com aquest mostren el potencial d’impacte que podria tenir l’optimització en aquest espai.

Temes com el cost, la transparència, la rapidesa, la flexibilitat i la digitalització són actuals a la indústria en aquest moment i, a mesura que les ofertes i les cadenes de subministrament continuen sent cada vegada més valuoses i complexes, les demandes d’infraestructura augmentaran de la mateixa manera. Realment no es tracta de "si", sinó de "quan": la indústria es troba en una cruïlla en aquest moment: és evident que les noves tecnologies racionalitzaran i optimitzaran els processos, però els partits esperen una solució segura i fiable suficient per gestionar transaccions freqüents i de gran volum, i prou flexible per adaptar-se a les complexes estructures d’acords que existeixen dins del finançament comercial. "

Amirliravi i els seus col·legues de LGR Global veuen un futur emocionant per a la indústria del moviment de diners B2B i la finançament del comerç.

"Crec que alguna cosa que continuarem veient és l'impacte de les tecnologies emergents en la indústria", va dir. “S’utilitzaran coses com la infraestructura blockchain i les monedes digitals per aportar més transparència i rapidesa a les transaccions. També s’estan creant monedes digitals dels bancs centrals emeses pel govern, i això també tindrà un impacte interessant en el moviment transfronterer de diners.

"Estem veient com es poden utilitzar els contractes intel·ligents digitals en el finançament comercial per crear noves cartes de crèdit automatitzades, i això és realment interessant un cop incorporeu la tecnologia IoT. El nostre sistema és capaç de desencadenar transaccions i pagaments automàticament en funció de les entrades fluxos de dades. Això vol dir, per exemple, que podríem crear un contracte intel·ligent per a una carta de crèdit que alliberi automàticament el pagament un cop que un contenidor o un vaixell marítim arribi a una ubicació determinada. O, per exemple, els pagaments es podrien activar una vegada que un conjunt de documents de conformitat es verifiquen i es carreguen al sistema. L’automatització és una tendència tan enorme: veurem que els processos tradicionals s’interrompen cada cop més.

"Les dades continuaran jugant un paper enorme a l'hora de configurar el futur del finançament de la cadena de subministrament. En el sistema actual, moltes dades estan silenciades i la manca d'estandardització realment interfereix amb les oportunitats generals de recopilació de dades. No obstant això, un cop aquest problema es resol, una plataforma de finançament del comerç digital de punta a punta seria capaç de generar grans conjunts de dades que es podrien utilitzar per crear tot tipus de models teòrics i coneixements de la indústria. Per descomptat, la qualitat i sensibilitat d’aquestes dades significa que la gestió de dades i la seguretat serà increïblement important per a la indústria del demà.

"Per a mi, el futur del moviment dels diners i de la indústria de les finances comercials és brillant. Entrem en la nova era digital, i això significarà tot tipus de noves oportunitats de negoci, especialment per a les empreses que adopten tecnologies de nova generació".

Seguir llegint

Negocis

Recerca i innovació científica essencials per a la recuperació econòmica a Europa

publicat

on

El proper pressupost de la UE 2021-2027 obrirà el camí a un fort suport de la UE als sectors de la investigació, la innovació i la ciència, de vital importància per a la recuperació econòmica a Europa escriu David Harmon.

El proper 23 de novembre, el Parlament Europeu votarà les disposicions del marc pressupostari revisat de la UE per al període 2021-2027.

A hores d’ara, es reserven 94 milions d’euros per finançar Horizon Europe, nextGenerationEU i Digital Europe. Són iniciatives clau de la UE que asseguraran que la UE es mantingui al capdavant en el desenvolupament de noves tecnologies digitals. Això és ara més important que mai. La transformació digital s’està convertint en un element central en termes de com la tecnologia desenvoluparà indústries verticals clau i futures xarxes intel·ligents a Europa.

I Europa té el coneixement necessari per complir els seus objectius polítics clau en virtut d’aquests importants programes insígnia de la UE i fer-ho d’una manera ambiental.

La conclusió és que ara vivim l’era del 5G. Això significa que nous productes com el vídeo d'alta definició i els vehicles amb conducció automàtica esdevindran una realitat a la vida quotidiana. 5G impulsa aquest procés d’innovació en TIC. Però els estats membres de la UE han de treballar junts perquè el 5G sigui un èxit per desenvolupar econòmicament Europa i atendre de manera exhaustiva les necessitats socials més àmplies.

Els estàndards TIC han de funcionar de manera estructurada i interrelacionada. Els governs han d'assegurar-se que les polítiques d'espectre es gestionen de manera que garanteixi que els cotxes amb conducció autònoma puguin transitar sense fronteres.

Les polítiques a nivell de la UE que promouen l’excel·lència en ciència a través del Consell Europeu de Recerca i el Consell Europeu d’Innovació asseguren que els productes TIC altament innovadors entrin amb èxit al mercat de la UE.

Però els sectors públic i privat han de continuar treballant estretament en la consecució dels objectius de la política de la UE que incorporin i integrin plenament els sectors de la investigació, la innovació i la ciència.

Ja en el marc d’Horizon Europe s’estan establint una sèrie d’associacions publicoprivades que cobriran el desenvolupament de tecnologies digitals clau i de xarxes i serveis intel·ligents. El procés d’innovació funciona millor quan les comunitats privades, públiques, educatives i de recerca col·laboren i cooperen junts en la consecució d’objectius polítics comuns.

De fet, fins i tot en un context més ampli es poden assolir els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides mitjançant científics i investigadors de tot el món que participen en projectes comuns.

Europa juga a les seves forces sota el programa Horizon Europe.

A Europa hi ha alguns dels millors desenvolupadors de programari del món. Més d’una quarta part del món [protegit per correu electrònic] es duu a terme a Europa.

Horizon Europe i el seu programa predecessor Horizon 2020 són reconeguts com a iniciatives de recerca mundials líders. Però la indústria ha d’accelerar-se si Horizon Europe serà un èxit.

Horizon Europe ha de donar suport i donarà suport al procés d'innovació.

Aquesta és la clau perquè les indústries tradicionals com l’energia, el transport i la salut i els sectors manufacturers siguin adequades per a l’era digital.

La col·laboració i la cooperació internacional poden i donaran suport a la implementació dels objectius estratègics de la política autònoma de la UE.

Estem vivint una revolució digital. Tots hem de treballar junts per fer d’aquesta revolució un èxit positiu per a tothom i això inclou reduir la bretxa digital.

David Harmon, director d'Afers Governamentals de la UE a Huawei Technologies

David Harmon és director d’Afers Governamentals de la UE a Huawei Technologies

Ara que Europa està a punt d’aconseguir l’acord amb els termes del nou pressupost de la UE 20210—2027, les parts interessades poden preparar-se per a la primera convocatòria de propostes d’Horitzó Europa. La publicació d’aquestes convocatòries es realitzarà durant el primer trimestre del 2021. Els avenços en els camps de la IA, el big data, la computació en núvol i la informàtica d’altes prestacions tindran un paper fonamental a l’hora d’introduir nous productes i serveis TIC innovadors al mercat. Aquest any hem estat testimonis de primera mà del paper molt positiu que poden jugar les noves tecnologies en el suport a plataformes en línia d’alta velocitat i en la millora de les connexions per a empreses, amics i famílies.

Per descomptat, caldrà establir marcs de polítiques per atendre les tecnologies en evolució que s’estan produint. La societat cívica, la indústria, els sectors de l’educació i els investigadors han de participar plenament en el desenvolupament d’aquest full de ruta legislatiu.

Coneixem els reptes que ens esperen. Per tant, anem a abordar aquests reptes activament amb esperit de determinació, amistat i cooperació internacional.

David Harmon és director d’Afers Governamentals de la UE a Huawei Technologies i és membre del gabinet del comissari europeu d’investigació, innovació i ciència durant el període 2010-2014.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències