Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El TJUE reafirma les restriccions que exclouen les dones musulmanes en el lloc de treball

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui (15 de juliol), el principal tribunal de la Unió Europea (el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)) va deixar clar que els empresaris poden restringir el port de "símbols religiosos", com ara mocadors islàmics, però només en circumstàncies limitades

El TJUE va trobar que aquestes polítiques s’han d’aplicar de manera general i indiferenciada i que han de presentar proves que són necessàries per satisfer una “necessitat genuïna per part de l’empresari”. En conciliar els drets i interessos en qüestió, "els tribunals nacionals poden tenir en compte el context específic del seu estat membre" i, en particular, "les disposicions nacionals més favorables sobre la protecció de la llibertat de religió".

Tot i tenir en compte el context d'altres estats membres més progressistes, la decisió del TJUE, avui, és probable que tingui implicacions de gran abast i pugui continuar excloent moltes dones musulmanes –i les d'altres minories religioses– de diversos llocs de treball a Europa .

anunci

En comentar la resolució d'avui, Maryam H'madoun de l'Open Society Justice Initiative (OSJI) va dir: "Les lleis, les polítiques i les pràctiques que prohibeixen el vestit religiós són manifestacions específiques de la islamofòbia que busquen excloure les dones musulmanes de la vida pública o fer-les invisibles. La discriminació que es fa passar per “neutralitat” és el vel que realment s’ha d’aixecar. Una norma que espera que cada persona tingui el mateix aspecte exterior no és neutral. Discrimina deliberadament les persones perquè són visiblement religioses. Els tribunals de tota Europa i el Comitè de Drets Humans de l'ONU han subratllat que el fet de portar un mocador no provoca cap tipus de dany que doni lloc a una "necessitat genuïna" per part d'un empresari per aplicar aquestes pràctiques. Al contrari, aquestes polítiques i pràctiques estigmatitzen les dones que pertanyen a les minories racials, ètniques i religioses d'Europa o que es perceben que pertanyen a elles, augmentant el risc de taxes més altes de violència i delictes d'odi i arriscant a intensificar i consolidar la xenofòbia i la discriminació racial, i desigualtats ètniques. Els empresaris que implementin aquestes polítiques i pràctiques haurien de seguir amb compte, ja que corren el risc de ser considerats responsables de discriminació segons les lleis europees i nacionals si no poden demostrar una necessitat real de prohibició de vestir religiós ".

Ara, la sentència tornarà als tribunals alemanys per a la presa de decisions finals sobre els dos casos, segons la guia dels jutges amb seu a Luxemburg sobre la legislació de la UE.

En el primer cas, a una empleada musulmana d’una guarderia interdenominacional li havien rebut diverses advertències perquè havia vingut a treballar amb un mocador al cap. El Tribunal Laboral d'Hamburg va conèixer llavors un cas sobre si aquestes entrades s'han de suprimir de l'arxiu del seu personal. El tribunal es va dirigir al TJUE.

anunci

A la segona, el Tribunal Federal del Treball va adoptar un enfocament similar el 2019 amb el cas d’una dona musulmana de la zona de Nuremberg que havia presentat una denúncia contra la prohibició del mocador a la cadena de farmàcies Mueller.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències