Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La renda agrícola mitjana de la UE segueix augmentant

COMPARTIR:

publicat

on

L'última Visió general de l'economia agrícola de la UE (FEO) mostra que els ingressos agrícoles mitjans de la UE van créixer fins als 28,800 EUR per treballador el 2021. L'augment de l'última dècada es pot atribuir a un creixement més ràpid del valor de la producció que al creixement dels costos, la qual cosa va provocar un ingressos totals més elevats per explotació. i a la disminució del nombre de treballadors agrícoles.

La FEO també constata que gairebé tots els tipus d'explotació van mostrar un augment dels ingressos respecte al 2020 (un 13.6% de mitjana), a excepció del porcí i l'aviram. No obstant això, malgrat la caiguda dels preus i l'augment dels costos, els ingressos de les explotacions especialitzades en porcí i aviram es van mantenir els més elevats (43,400 euros per treballador) en comparació amb altres sectors agraris.

Pel que fa a les diferències d'ingressos, les rendes agrícoles més altes encara es troben a les regions del nord-oest de la UE, mentre que les més baixes es troben a la part oriental. L'anàlisi també va trobar que hi ha una bretxa de gènere per a gairebé tots els estats membres, sectors i mides de les granges, tot i que s'està reduint amb el temps. Finalment, pel que fa al suport a la renda de la PAC, l'escrit va constatar que els pagaments directes donen suport a les explotacions de classes de mida econòmica més reduïdes de manera més proporcional.

Les conclusions es basen en dades collides anualment d'una mostra d'unes 80,000 granges representatives de la UE i visualitzades a la Tauler de control FEO al Portal de Dades Agroalimentàries.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències