Connecteu-vos amb nosaltres

Xina-UE

Les taxes d'arrendament de contenidors entre la Xina i els Estats Units es tripliquen, i la demanda de contenidors es recupera a l'horitzó

COMPARTIR:

publicat

on

Una nova anàlisi de les taxes d'arrendament de contenidors entre la Xina i els Estats Units com a conseqüència de la crisi del Mar Roig i l'Any Nou xinès.

La indústria marítima mundial va experimentar un augment significatiu de les tarifes durant els últims dos mesos, com a conseqüència de la crisi del Mar Roig. Tres mesos després d'aquesta crisi, les taxes d'arrendament de contenidors a la ruta comercial Xina-Estats Units han augmentat dràsticament, augmentant un 223%, o el triple, en comparació amb els nivells previs a l'incident. A més, s'espera que la demanda de contenidors es recuperi en els propers mesos, ja que l'economia nord-americana mostra signes de resiliència.  

L'economia nord-americana ha mostrat resiliència, amb un creixement del PIB del 3.3% anual el quart trimestre del 2023. Aquest creixement va ser impulsat pels guanys de la despesa en consum, la inversió fixa no residencial, les exportacions i la despesa pública, entre altres factors. A més, els informes d'ingressos i despeses personals del desembre van reflectir una inflació més baixa i una despesa sòlida de les llars, fet que va contribuir a unes perspectives econòmiques positives.  

Malgrat les preocupacions econòmiques, la Xina està experimentant un augment de la demanda de transport de contenidors oceànics als Estats Units. 

"Els guanys en la despesa dels consumidors i les xifres de vendes al detall suggereixen que la nostra indústria pot esperar una recuperació decent de la demanda de béns, que es tradueix en una demanda de contenidors relativament més alta a les targetes, ja que els minoristes reabasteixen l'inventari i compleixen les comandes dels consumidors. va afegir Roeloffs.  

Segons PortOptimizer del Port de Los Angeles, els volums de TEU de la Setmana 6 van augmentar un 38.6% en comparació amb la mateixa setmana del 2023 (105,076 TEU enfront de 75,801 TEU).  

Un dels participants de la indústria d'una empresa global de logística i expedició de mercaderies de Califòrnia, Estats Units compartit amb Contenidor xChange Com a part de la resposta a les nostres enquestes habituals sobre el sentiment dels preus dels contenidors, "A mesura que els atacs als vaixells de càrrega a l'Orient Mitjà continuen i els vaixells es desvien pel sud d'Àfrica, preveiem escassetat d'equips a causa de la manca de reposicionament de contenidors a Àsia per a mercaderies cap a l'est. A més, les interrupcions al pas de Suez, al mar Roig i al canal de Panamà probablement provocaran una major demanda de rutes per la costa oest. Molts importadors ja estan desviant la càrrega a través de la transbordament de la costa oest i el transport de camions cap a la costa, afegint pressió sobre els ferrocarrils i els transportistes nacionals. Aconsellem a tots els clients que proporcionin pronòstics avançats, tenint en compte totes les opcions d'encaminament de manera proactiva i determinant el millor curs d'acció basant-se en les dates de preparació de la càrrega i les dates requerides en el lloc". 

anunci

Un altre professional del sector, un representant de vendes d'una empresa de transport de mercaderies als Estats Units, va compartir: "Les nostres oficines a l'estranger han estat informant de pujades massives de tarifes, augmentant gairebé fins als nivells de crisi COVID. No m'estranyaria que aquests nivells s'assoleixin a mitjans del segon trimestre".  

Tot i que les perspectives d'una millor demanda de contenidors la resta de l'any han millorat, els carregadors estan lluitant amb problemes com la crisi dels contenidors a la Xina i les taxes d'arrendament 3X a les rutes comercials clau.  

L'augment de preus va ser especialment pronunciat a les rutes Ex Xina a destinacions clau com Nova York, Nova York i Los Angeles, CA als Estats Units. (Vegeu la taula a continuació). Per obtenir una visió més profunda de les fluctuacions cícliques de les tarifes d'arrendament de contenidors que podrien haver provocat l'augment de l'any nou anterior a la Xina, vam realitzar una anàlisi comparativa amb les taxes d'arrendament de l'any passat el febrer de 2023. Les nostres troballes revelen un fort contrast, ja que la magnitud de l'augment actual no es va observar durant el mateix període del febrer de 2023.  

* Nota: els preus s'arrodoneixen al dòlar més proper. 

Taula 1: Comparació de les tarifes d'arrendament de contenidors (en dòlars) Ex Xina a les rutes comercials de la costa est dels EUA i de la costa oest dels EUA: novembre de 2023, febrer de 2023 i febrer de 2024 per Container xChange, una plataforma logística de contenidors en línia per al comerç i venda de contenidors 

Els augments significatius de les tarifes d'enviament durant els darrers tres mesos indiquen un canvi notable en la dinàmica de l'oferta i la demanda, amb la recuperació de la demanda i la capacitat cada cop més lligades a mesura que els temps de trànsit a través del cap de bona esperança augmenten entre 2 i 3 setmanes. Tot i que l'augment de l'any nou anterior a la Xina va contribuir, van ser les interrupcions causades per la desviació del mar Roig les que van servir com a catalitzador principal per a l'augment de les tarifes d'arrendament dels contenidors". explicat Christian Reoloffs, cofundador i CEO de Contenidor xChange. 

Expectació de tarifes de mercaderies després de l'Any Nou xinès  

"Les tarifes de mercaderies eren al voltant dels 2000 dòlars el febrer del 2023, l'any passat. Aquest any, el 2024, es troben a 3392 dòlars el 9 de febrer de 2024. Aquests preus l'any passat van continuar disminuint després de l'Any Nou xinès al voltant d'un 30% fins al març de 2023. Si seguim la tendència cíclica, aleshores una disminució d'una magnitud similar en les tarifes de transport actuals provocaran que els preus caiguin de 3393 dòlars el 2 de febrer de 2024 a 2300 dòlars en les properes setmanes". compartit Christian Reoloffs, cofundador i CEO de Container xChange, una plataforma logística de contenidors en línia per al comerç i el lloguer de contenidors.  

A la ruta comercial de la Xina a la costa est d'Amèrica del Nord, les tarifes de transport es van duplicar entre el 15 de desembre de 2023 i el 19 de gener de 2024 (d'uns 2500 dòlars a aproximadament 5000 dòlars).  

Les navilieres i els transportistes poden beneficiar-se de tarifes d'arrendament més altes a curt termini. No obstant això, a la llarga, si es mantenen aquests costos elevats, pot augmentar el cost d'exportació de béns, amb la qual cosa es pot reduir els marges de benefici dels fabricants i exportadors. És possible que hagin de repercutir aquests costos augmentats sobre els consumidors, la qual cosa comportarà preus més elevats per als béns importats. 

Tarifes d'arrendament de contenidors a la ruta comercial Xina-EUA 

El gràfic següent il·lustra un fort augment de les tarifes d'arrendament de la Xina als ports de la costa oest dels Estats Units, especialment Los Angeles i Long Beach, el 2024. El desembre de 2023, els preus van oscil·lar entre els 280 i els 776 dòlars per a Los Angeles i els 370 i 710 dòlars per a Platja Llarga. 

No obstant això, els preus van augmentar el gener del 2024, amb tarifes a Los Angeles que oscil·laven entre 740 i 920 dòlars i a Long Beach de 700 a 920 dòlars. Aquesta tendència va continuar fins al febrer de 2024, amb tarifes a Los Angeles que van assolir els 1070 i els 1230 dòlars. 

Gràfic 1: tarifes mitjanes d'arrendament unidireccional Ex Xina als ports USWC 

Gràfic 2: Tarifes mitjanes d'arrendament unidireccional Ex Xina als ports de la USEC 

Els preus dels contenidors d'enviament de la Xina a Nova York i Savannah, GA van oscil·lar entre els 400 i els 820 dòlars i els 590 i els 1043 dòlars, respectivament, de setembre a desembre de 2023. Al gener, els preus van augmentar notablement, amb tarifes a Nova York que oscil·laven entre 608 i 1008 dòlars. Savannah de $706 a $733. Els preus van continuar augmentant al febrer, i les tarifes a Nova York van assolir els 1290 i els 1730 dòlars. 

Les tarifes de la Xina a Nova York es van duplicar més del desembre del 2023 al febrer del 2024, mentre que les tarifes dels contenidors d'enviament a Los Angeles van augmentar gairebé 435 dòlars durant el mateix període.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències