Connecteu-vos amb nosaltres

Transport. Porta el teu cotxe

Conductors d'autobusos turístics: Consell i Parlament arriben a un acord per millorar les condicions de treball

COMPARTIR:

publicat

on

Per millorar la seguretat viària i les condicions de treball dels conductors que ofereixen serveis puntuals d'autobús i autocar a Europa, la Presidència del Consell i els negociadors del Parlament Europeu van arribar a un acord provisional sobre la proposta de revisió de la normativa de 2006 sobre temps de conducció i períodes de descans en el transport ocasional de viatgers sector.

"Estem orgullosos d'haver aconseguit un acord tan ràpid amb el Parlament sobre aquest important expedient. Les noves normes sobre descansos i descansos mínims garantiran millors condicions laborals per als conductors d'autobusos i garantiran millors serveis per als viatges turístics per tot Europa".
Georges Gilkinet, ministre belga de mobilitat

Objectius principals del reglament revisat

La legislació revisada consisteix en esmenes específiques del reglament de 2006 amb l'objectiu d'introduir un cert criteri ben definit. flexibilitat, amb caràcter excepcional i a criteri del conductor, a les disposicions sobre descansos i períodes de descans dels conductors professionals que realitzin transports ocasionals de viatgers, com ara autobusos turístics.

La llei revisada pretén, doncs, adaptar millor aquest sector al seu ritme de treball específic i per garantir un millor servei als passatgers. No obstant això, no modifica de cap manera els temps màxims de conducció ni els períodes mínims de descans dels conductors professionals en qüestió.

Elements clau de l'acord provisional

L'acord provisional manté l'eix principal de la proposta de la Comissió. Tanmateix, els colegisladors van modificar alguns aspectes de la proposta, principalment relacionats amb el abast de normes específiques de descans, de la següent manera:

  • la flexibilitat de com dividir el període de descans mínim requerit de 45 minuts dos descansos repartit en el període de conducció de 4.5 hores
  • la flexibilitat a posposar 1 hora el període de descans diari, sempre que el temps total acumulat de conducció d'aquell dia no hagi superat les 7 hores, i que aquesta opció s'exerciti una vegada durant un viatge amb una durada d'almenys 6 dies, o dues vegades durant un viatge d'almenys 8 dies.
  • la flexibilitat a ajornar el període de descans setmanal fins a 12 dies consecutius després d'un període de descans setmanal regular anterior
  • ara es podria aplicar l'última opció, ja utilitzada en serveis internacionals serveis domèstics també

A més d'aquests, les normes de seguretat viària estan salvaguardades i millorades per la llei revisada mitjançant un control millorat marc. Un camí cap a un ús fàcil d'utilitzar i que faciliti el control formularis digitals també es va acordar. Més concretament:

  • on disposicions de control, l'acord provisional estableix que la documentació requerida per utilitzar les excepcions és un full de viatge únic a bord, que se substituirà per un forma digital després de la finalització d'un estudi de la Comissió al respecte
  • la documentació a bord s'estén a viatges anteriors durant un període determinat, durant el qual cal portar còpies a bord, en paper o en format electrònic
  • avançar cap a la digitalització es recolza encara més per la necessitat de modificar el especificacions del tacògraf Com a màxim 18 mesos després de l'entrada en vigor del reglament, perquè es pugui llegir a la màquina el tipus de transport de viatgers i s'interromprà l'obligació de portar a bord els documents dels viatges anteriors quan el tacògraf estigui en ús.
  • el reglament revisat ho aclareix infraccions Les normes de tacògraf comeses en el territori d'un altre estat membre poden ser perseguides a l'estat membre de detecció

Propers passos

Després de l'acord provisional d'avui, es continuarà el treball tècnic amb l'objectiu de presentar un text de compromís del reglament revisat a ambdues institucions per a l'aprovació en les properes setmanes. Per part del Consell, la presidència belga té la intenció de presentar el text als representants dels estats membres (Coreper) perquè l'aprovin tan aviat com sigui possible. A continuació, el text es sotmetrà a una revisió jurídica/lingüística abans de ser adoptat formalment pels colegisladors, publicat al Diari Oficial de la UE i entrar en vigor.

anunci

La informació d'antecedents

Durant l'adopció del "Paquet de mobilitat I" l'any 2020, la Comissió Europea es va comprometre a avaluar l'adequació de les normes sobre els temps de conducció, les pauses i els períodes de descans dels conductors que es dediquen al transport ocasional de viatgers per carretera (Reglament (CE) núm. 561/2006). Malgrat les diferències objectives en l'entorn laboral, les disposicions socials adoptades el 2020 no fan distinció entre transport de mercaderies i de viatgers, ni entre serveis regulars i ocasionals.

Les normes sobre els temps de conducció, les pauses i els períodes de descans en el transport per carretera han estat un tema de debat des de 1969. Les normes específiques per als serveis de viatgers van ser introduïdes pel Consell el 1985, però després es van suprimir el 2006 i només en part es van tornar a introduir el 2009 ( per a serveis internacionals de passatgers ocasionals). L'abast d'aquesta proposta, presentada per la Comissió el 24 de maig de 2023, es limita als serveis ocasionals de passatgers nacionals i internacionals, que són els més rellevants per al turisme. La proposta pretén introduir tres elements de flexibilitat en les normes de descans i temps de descans dels conductors que es dediquen al transport ocasional de viatgers. La proposta afecta aproximadament el 3% del transport de passatgers amb autobús a nivell de la UE.

Reglament revisat sobre pauses i descansos en serveis de transport ocasional de viatgers, enfocament general del Consell, 4 de desembre de 2023

Reglament pel qual es modifica el Reglament (CE) núm. 561/2006 pel que fa a les pauses i descansos en els serveis de transport ocasional de viatgers, proposta de la Comissió, 24 de maig de 2023

Foto: Siddharth on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències