Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió Europea llança un treball sobre la Unió de l'Energia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Luxemburg-Maros Sefcovic-InfraestructuraLa Comissió Europea ha iniciat avui (4 de febrer) els treballs sobre la Unió de l'Energia; un pas fonamental cap a la realització del mercat únic de l'energia i la reforma de com Europa produeix, transporta i consumeix energia. La Unió de l'Energia amb una política de canvi climàtic de futur és una de les prioritats polítiques clau de la Comissió Juncker. Després de més de 60 anys des de la fundació de la Comunitat del Carbó i l'Acer, la Comissió va elaborar avui un pla per reorganitzar les polítiques energètiques europees i va iniciar el treball per a la Unió Europea de l'Energia.

La Unió de l’Energia és oportuna. La Unió Europea importa el 55% de la seva energia. El 90% del parc d’habitatges a Europa és ineficient energèticament, la nostra infraestructura energètica està envellint i el mercat intern de l’energia està lluny de ser complet.

L’impuls de la Unió de l’Energia és aquí. La seguretat energètica és una de les prioritats de l’agenda política i al Consell Europeu de l’octubre passat es va obrir una porta a un ambiciós acord climàtic a París a finals del 2015. El recentment adoptat pla d’inversions per a Europa està dissenyat per desbloquejar els mitjans financers que realment necessita el sector energètic. Els baixos preus del petroli actualment també ofereixen un incentiu addicional i donen més marge polític i financer per fer el necessari per aconseguir una política energètica europea més competitiva, segura i sostenible.

El vicepresident de la Unió de l'Energia, Maroš Šefčovič (a la foto), va dir: "Les nostres polítiques energètiques actuals són insostenibles en tots els sentits i necessiten urgentment una reorganització. Els ciutadans haurien de ser el nucli de la nostra política energètica. Tot i que tenim una agenda molt ambiciosa, l’impuls és aquí i ara. Treballarem per garantir un enfocament coherent de l’energia en diferents àrees polítiques, per crear més predictibilitat. El clima, el transport, la indústria, la investigació, la política exterior, l’economia digital i l’agricultura seran crucials per al projecte. La Unió de l'Energia té com a objectiu trencar la cultura de les sitges on encara existeix i portar tots els actors rellevants a la mateixa taula; en definitiva, la Unió de l'Energia crearà l'escenari d'una nova manera de fer política energètica a Europa ".

El comissari d'Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, ha afegit: "La Unió de l'Energia serà un projecte ambiciós que marcarà una nova direcció i una clara visió a llarg termini de la política energètica i climàtica europea. No serà simplement un reempaquetament del vell i inclourà mesures concretes per garantir que la visió es converteixi en realitat. Com a comissari d’Acció Climàtica i Energia, seré el responsable d’aplicar moltes de les mesures exposades a l’estratègia. La implementació eficaç serà crucial, així com la plena i adequada aplicació de la legislació existent. "

Està previst que s’adopti l’estratègia marc de la Unió de l’Energia el 25 de febrer. Aquest document de política estratègica anirà acompanyat de la Comunicació "Camí cap a París" que explica la contribució climàtica prevista de la UE, així com una Comunicació que informa sobre els progressos de la UE cap a l'objectiu mínim d'interconnexió elèctrica del 10%.

Antecedents:

anunci

En la seva Directrius Polítics presentat al Parlament Europeu el 15 de juliol de 2014, el president Juncker va anunciar que "Europa depèn massa de les importacions de combustible i gas. Hem de reduir aquesta dependència mantenint el nostre mercat energètic obert a països fora de la UE. Per tant, hem de reunir els nostres recursos , combinem les nostres infraestructures i unim el nostre poder negociador amb tercers països. Devem a les generacions futures limitar l’impacte del canvi climàtic i mantenir l’energia assequible, mitjançant l’ús de més energia de fonts renovables i l’eficiència energètica ".

El debat d’orientació ha debatut avui sobre els objectius de la Unió de l’Energia i, a la part superior, hi havia la diversificació de les fonts d’energia actualment disponibles per als estats membres, ajudant els països de la UE a ser menys dependents de les importacions d’energia i convertint la UE en el número u mundial en energies renovables i liderant la lluita contra l'escalfament global.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències