Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Per què Ucraïna ha de mirar més a prop de casa per resoldre la seva crisi de subministrament de gas

COMPARTIR:

publicat

on

ukraine_europe_asia_450_380resizeopinió emesa per James va dibuixar

Gazprom, el major proveïdor d'energia de Rússia, va deixar de lliurar gas natural a Ucraïna l'1 de juliol, després que Ucraïna no hagués pagat la factura anticipada del juliol. En aquest nivell, pagueu per endavant i no hi ha recordatoris suaus.

Més aviat, el president executiu de Gazprom, Alexey B. Miller, t’interromp immediatament i declara: “Gazprom no lliurarà gas a Ucraïna a qualsevol preu sense pagament previ”.

Ho-hum. Donada la situació actual entre Ucraïna i Rússia, el tall probablement no hauria arribat en un moment pitjor, fins i tot si, com suggereixen els analistes, el tall de subministrament encara no té implicacions crítiques a curt termini en termes de consum o flux de gas a Europa, i va afegir que Ucraïna disposa de suficients magatzems de gas perquè pugui arribar a l’estiu, quan el consum és baix.

I no és la primera vegada, per tant; Rússia va tallar breument el subministrament de gas natural a Ucraïna el juny de 2014 durant el conflicte creixent entre l'exèrcit ucraïnès i els separatistes prorussos al sud-est d'Ucraïna, i les disputes sobre els preus del gas entre Rússia i Ucraïna també van provocar tancaments el 2006 i el 2008.

Tenint en compte els actuals fracassos econòmics del govern d'Ucraïna, sembla més que una mica sorprenent que no es vegi més a prop de casa per cobrir les seves necessitats de gas i energia, concretament al Grup DF (Dmirty Firtash), que aquest any ha comptat, entre altres coses, , va ser fonamental en el llançament de l'Agència per a la Modernització d'Ucraïna (AMU).

A principis de març, representants de França, Alemanya i el Regne Unit van aprovar la proposta declarada conjuntament per la Federació d’Empresaris d’Ucraïna i els seus sindicats d’establir l’Agència per a la Modernització d’Ucraïna, que és poc (200 dies després del seu llançament) presentar un pla d’acció de modernització d’Ucraïna clar i exhaustiu, que haurà de ser redactat per vuit polítics i empresaris europeus de renom que lideren diverses facetes de la integració europea d’Ucraïna, incloses l’assistència sanitària, finances i impostos, economia, comerç, reforma constitucional i legal, anti -corrupció i aplicació de la llei.

I, tenint en compte la provada trajectòria de DF en el subministrament de gas fiable i barat a Ucraïna i posteriorment a Europa, és més que una mica sorprenent que, atès el rendiment contrastat del govern, sembli poc disposat a entretenir la idea de cooperar amb DF. , en lloc de sufocar les seves operacions a causa de la petita política.

anunci

El govern hauria de mirar els llorers: amb Grècia a la vora de l'impagament, deixant la zona euro i la UE, Ucraïna pot seguir el seu exemple. Rússia ha tallat el subministrament de gas del país, per una disputa renovada de preus/pagaments de la qual també és responsable el govern; aquest fracàs econòmic està decepcionant la resta d'Europa, a més de proporcionar a Rússia un poder polític cada cop més gran per fer xantatge a altres nacions.

Com ja s'ha dit, sota DF, el subministrament de gas era sostenible, fiable i barat, així que per què el govern d'Ucraïna simplement no admet les seves mancances energètiques i dóna més crèdit a AMU i, el més important, intenta treballar-hi per salvar el país? economia?

Group DF ha manifestat en diverses ocasions la seva intenció de consolidar els actius de distribució de gas per tal d'augmentar l'eficiència de la seva gestió i oferir un servei de major qualitat als consumidors finals de gas, incloses empreses, proveïdors de serveis públics, institucions governamentals i el poble ucraïnès. L'estratègia del Grup DF en distribució de gas preveu importants inversions en el sector per tal de construir un negoci capaç de transformar la indústria del gas d'Ucraïna.

Mentrestant, el comissari d'Energia, Maroš Šefčovič, ha estat a l'antiga Ruta de la Seda a la recerca de nous contractes de subministrament de gas que trencarien la tinença de Gazprom al mercat europeu i el primer ministre ucraïnès, Arseniy Yatsenyuk, va dir que Ucraïna hauria de passar a l'extracció exclusiva de gas natural nacional abans del 2025 - Francament, aquest hauria de ser un objectiu que es pot assolir molt abans.

Comparteix aquest article:

Tendències