Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Ajuts estatals: la Comissió obre una investigació en profunditat sobre el suport públic del Regne Unit a la central elèctrica de Drax

COMPARTIR:

publicat

on

Drax-Central elèctrica-Yorkshire-AnglaterraLa Comissió Europea ha obert una investigació en profunditat per avaluar si els plans del Regne Unit per donar suport a la conversió d'una part de la central elèctrica de carbó de Drax per funcionar amb biomassa s'ajusten a les normes d'ajuda estatal de la UE.

La Comissió dóna suport plenament als esforços dels estats membres per augmentar l’ús d’energies renovables i perseguir els objectius de la UE en matèria d’energia i clima. Al mateix temps, les normes sobre ajuts estatals de la UE asseguren que el cost d’aquest suport per als consumidors és limitat i no proporciona a determinats operadors un avantatge injust respecte als competidors. Per tant, la Comissió investigarà més a fons per assegurar-se que els fons públics utilitzats per donar suport al projecte Drax es limiten a allò que és necessari i no resulten en una compensació excessiva. També avaluarà si els efectes positius del projecte en la consecució dels objectius energètics i mediambientals de la UE superen les possibles distorsions de la competència al mercat de la biomassa. L'obertura d'una investigació en profunditat dóna al Regne Unit i a tercers interessats l'oportunitat de presentar comentaris. No prejutja el resultat de la investigació.

L'abril de 2015, el Regne Unit va notificar els seus plans per subvencionar la conversió d'una unitat de la central elèctrica de carbó Drax perquè funcionés completament amb biomassa. La unitat afectada per aquesta mesura tindria la capacitat de generar 645 MW d'electricitat renovable funcionant exclusivament amb pellets de fusta. La mesura fixa un preu determinat ('preu de vaga') per a l'electricitat generada. Si el preu mitjà a l'engròs de l'electricitat cau per sota del preu de vaga, l'operador de la central de Drax rebria un pagament addicional als diners que guanya amb la venda de la seva electricitat al mercat. Segons les estimacions del Regne Unit, el projecte funcionarà fins al 2027 i subministraria uns 3.6 TWh d'electricitat a l'any. La planta necessitaria aproximadament 2.4 milions de tones de pellets de fusta a l'any, procedents principalment dels Estats Units i d'Amèrica del Sud.

En la seva anàlisi preliminar, la Comissió va considerar que les estimacions del rendiment econòmic de la planta poden ser massa conservadores. Un canvi positiu en els paràmetres operatius podria afectar significativament la taxa de rendibilitat del projecte. En aquesta fase, per tant, la Comissió té la preocupació que la taxa de rendibilitat real pugui ser superior a l'estimació de les parts i que pugui comportar una sobrecompensació.

A més, la quantitat de pellets de fusta requerida és considerable, en comparació amb el volum del mercat global de pellets de fusta i la demanda del projecte de conversió Drax podria distorsionar significativament la competència en el mercat de la biomassa. Per tant, a la Comissió també li preocupa que, en general, els efectes negatius de la mesura sobre la competència puguin superar el seu efecte positiu en l'assoliment dels objectius de la UE 2020 en matèria d'energies renovables.

La Comissió investigarà més per veure si les seves preocupacions estan justificades. Donarà a totes les parts interessades l’oportunitat d’expressar la seva opinió sobre aquestes qüestions abans de finalitzar la seva avaluació.

Fons

anunci

La central elèctrica de Drax és un dels diversos projectes seleccionats en virtut de la decisió d’inversió final que permet l’energia renovable (FIDeR), una mesura de suport del Regne Unit a projectes d’energies renovables. Els plans notificats pel Regne Unit concerneixen el suport estatal per convertir una de les sis unitats de la planta de Drax perquè funcioni completament amb biomassa.

El gener de 2015, la Comissió va aprovar la construcció del Planta combinada de calor i potència de biomassa Teesside. Després d’una investigació, el desembre del 2015 la Comissió va aprovar ajuts per a la conversió de la central elèctrica de Lynemouth a la biomassa.

La versió no confidencial de la decisió es publicarà al registre d'ajudes estatals al competència lloc web amb el número de cas SA.38760 un cop resolts els eventuals problemes de confidencialitat. El State Aid Weekly e-News llistes de noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències