Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

#Emissions La legislació ETS contradiu la política de Millor Regulació de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

acte-emissions-que-causa-boira-prova-de-boira tòxica proves

La proposta legislativa de revisió del sistema de comerç d’emissions (ETS) de la UE per a les emissions de gasos d’efecte hivernacle es basa en dades i anàlisis que no es poden verificar independentment, segons un nou estudi de l'IAI. Un control adequat de la legislació és impossible ja que el model analític subjacent no és accessible, malgrat moltes sol·licituds per part de les parts interessades de transparència total. L’avaluació d’impacte tampoc no va analitzar completament totes les opcions polítiques reflectides a la proposta. Aquests factors minen les intencions de la Comissió de millorar la regulació. L'estudi conclou que les dades i l'avaluació d'impacte són una base insuficient per donar suport a la presa de decisions en un àmbit tan clau de les polítiques públiques.

L’IAI va estudiar l’avaluació d’impacte SWD (2015) 135 de la Comissió que acompanyava la seva proposta legislativa sobre la revisió del sistema de comerç d’emissions de la UE (ETS) per al període posterior al 2020. L'objectiu de reducció de gasos d'efecte hivernacle del 40% ja adoptat per al 2030, fonamental per a la legislació, va ser recolzat per l'avaluació d'impacte de la Comunicació de la Comissió de gener de 2014 sobre política climàtica i energètica fins al 2030.

No obstant això, l'avaluació d'impacte del 2014 va utilitzar un model analític els ingressos i resultats del qual no es van publicar i els algorismes dels quals no estan disponibles per al control públic. El resultat és que la política de la UE sobre el clima i l’energia i la legislació de revisió de l’ETS es basen en dades i anàlisis intransparents, que impedeixen la validació per part dels grups d’interès dels objectius i mesures polítiques.

A més, l'avaluació d'impacte de la revisió de l'ETS no avalua explícitament el paquet d'opcions per a l'assignació gratuïta de drets d'emissió que s'inclou a la proposta legislativa. Això nega a les parts interessades la possibilitat d’analitzar l’evidència i els fonaments específics darrere de l’enfocament legislatiu escollit.
En conclusió, per permetre la validació independent de la política climàtica i energètica de la UE i de la legislació ETS, tots els detalls dels models subjacents haurien d’estar disponibles públicament. Això generaria confiança entre totes les parts interessades en les disposicions polítiques i la legislació, millorant el valor i el nivell d’acceptació del resultat final.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències