Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Commission i Breakthrough Energy Catalyst anuncien una nova associació per donar suport a les inversions en tecnologies netes per a indústries baixes en carboni

publicat

on

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i Bill Gates han anunciat una associació pionera entre la Comissió Europea i Energia avançada Catalyst impulsarà les inversions en tecnologies climàtiques crítiques que permetran l’economia neta zero. Presentat amb motiu del sisè Missió Innovació Ministerial reunió, la nova associació té com a objectiu mobilitzar noves inversions de fins a 820 milions d’euros / 1 milions de dòlars entre 2022-26 per construir projectes comercials de demostració a gran escala de tecnologies netes, reduint els seus costos, accelerant el seu desplegament i reduint significativament el CO2 emissions d'acord amb l'Acord de París. 

Aquesta nova associació té la intenció d’invertir en una cartera de projectes basats en la UE d’alt impacte inicialment en quatre sectors amb un alt potencial per ajudar a complir les ambicions econòmiques i climàtiques del Tracte Verd europeu: l’hidrogen verd; combustibles d'aviació sostenibles; captura directa d'aire; i emmagatzematge d'energia de llarga durada. En fer-ho, busca augmentar les tecnologies clau en matèria climàtica i accelerar la transició cap a indústries sostenibles a Europa.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Amb el nostre acord verd europeu, Europa vol convertir-se en el primer continent neutral en termes climàtics el 2050. I Europa també té la gran oportunitat de convertir-se en el continent de la innovació climàtica. Per a això, la Comissió Europea mobilitzarà inversions massives en indústries noves i en transformació durant la propera dècada. Per això, em complau unir forces amb Breakthrough Energy. La nostra associació donarà suport a les empreses i els innovadors de la UE a obtenir els beneficis de les tecnologies reductores d’emissions i crear llocs de treball de demà.

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Energia

Alemanya accelerarà l’expansió de l’energia eòlica i solar

publicat

on

By

El govern alemany planeja accelerar l'expansió de l'energia eòlica i solar per al 2030 com a part del seu programa de protecció climàtica, va mostrar dimecres (2 de juny) un projecte de llei vist per Reuters.

El nou pla té com a objectiu ampliar la capacitat de producció instal·lada d’energia eòlica terrestre fins a 95 gigawatts el 2030 des d’un objectiu anterior de 71 GW i d’energia solar a 150 GW des de 100 GW, segons mostra l’esborrany.

La capacitat instal·lada d’Alemanya d’energia eòlica terrestre es va situar en 54.4 GW i l’energia solar en 52 GW el 2020.

El programa de protecció del clima també preveu finançar uns 7.8 milions d’euros (9.5 milions de dòlars) per a l’any vinent, inclosos 2.5 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis i 1.8 milions d’euros addicionals per a subvencions a la compra de cotxes elèctrics.

El pla també inclou la duplicació del suport per ajudar a la indústria a canviar els processos per reduir les emissions de diòxid de carboni, com ara la producció d’acer o ciment.

Tot i això, aquestes promeses financeres només es poden aprovar després de les eleccions federals alemanyes del setembre.

La mesura es produeix després que el mes d'abril el Tribunal Constitucional alemany dictaminés que el govern de la cancellera Angela Merkel no havia establert la manera de reduir les emissions de carboni més enllà del 2030 després que els demandants impugnessin una llei climàtica del 2019. Llegeix més.

A principis de mes, el gabinet va aprovar un projecte de legislació per a objectius de reducció de CO2 més ambiciosos, com ara ser neutral en carboni el 2045 i reduir les emissions de carboni alemanyes en un 65% el 2030 respecte als nivells de 1990, enfront d’un objectiu anterior de reduir el 55%.

($ = € 1 0.8215)

Seguir llegint

Energia

Reporters de la UE associats "All Things Energy Forum" 02-04 de juny

publicat

on

A partir de demà dimecres 2 de juny, EU Reporter és All Things Energy Forum. El 02-04 de juny és una etapa digital internacional que implicarà més de 140 ponents i 1000 assistents en un diàleg interactiu. Aquest esdeveniment d’alt nivell donarà la benvinguda a més de 30 països per tractar sis megafenòmens d’una manera nova, combinant enfocaments i contemplant impactes interrelacionats.

L’esdeveniment durarà dos dies i mig. El primer dia (02/06/2021) acollirà ministres governamentals i executius d'alt nivell de la indústria i públics, en dues taules introductòries:

 • All Things Energy the Green Deal and the Impact of COVID-19
 • Projectes energètics al sud-est europeu i oriental Med


Durant els dos dies següents, dijous 03 - divendres 04/06/2021, la conferència acollirà més de 100 ponents en sessions plenàries i paral·leles especialitzades que tractaran tots els aspectes i reptes de l’ecosistema energètic. L’agenda no seguirà les línies clàssiques d’oferta, demanda, política, tecnologia, finances, etc. En canvi, s’utilitzarà un nou enfocament combinatori centrat en els vincles entre 1. Epidèmia, 2. Economia, 3. Comerç energètic, 4. Internacional política,
5. Polítiques energètiques / ambientals i 6. Tecnologies disruptives.


Entre els temes clau que es tractaran s’inclouen:

 • Noves visions d'energia: tenir èxit en un context disruptiu
 • Noves perspectives regionals: el paper del gas en la transició cap a una economia amb menys carboni
 • Quins grans avenços tecnològics estan revolucionant el sector energètic
 • Resiliència dinàmica: preparació per a condicions meteorològiques extremes, estrès hídric i risc cibernètic
 • Les perspectives empresarials del petroli
 • Les perspectives de les economies d’hidrocarburs
 • Megaprojectes: impacte global i implicacions
 • Repensar l’energia hidràulica: alimentar el món de demà
 • Impulsar la innovació: el paper dels governs en el futur de l'energia


Inscriviu-vos aquí per unir-vos a la primera edició del # ATEForum2021: https://www.eventora.com/en/Events/allthingsenergyforum-2020

Seguir llegint

Energia

Política de cohesió de la UE: 216 milions d'euros per modernitzar el sistema de transmissió d'energia tèrmica de Bucarest

publicat

on

La Comissió ha aprovat una inversió de 216 milions d 'euros Fons de cohesió per modernitzar el sistema de transmissió d’energia tèrmica de Bucarest, la capital de Romania. Comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira (A la foto) Va comentar: "Aquesta inversió de la UE en la modernització d'una infraestructura clau per a la capital de Romania és un bon exemple d'un projecte que pot assolir simultàniament l'objectiu de millorar la vida quotidiana dels ciutadans i assolir els objectius del Tracte Verd i el canvi climàtic". El sistema de transmissió d’energia tèrmica de la ciutat és un dels més grans del món, que subministra calor i aigua calenta a més d’1.2 milions de persones. Es substituiran 211.94 km de canonades, que equivalen a 105.97 km de sistema de transmissió, per solucionar el problema actual de la pèrdua al voltant del 28% de la calor entre la font i el consumidor. A més, s’instal·larà un nou sistema de detecció de fuites. El projecte garantirà un sistema de transmissió d’energia tèrmica sostenible i assequible que augmentarà l’eficiència energètica de la xarxa per a una millor qualitat de vida dels habitants i una millor qualitat de l’aire gràcies a una reducció substancial del gas que es cremarà. Això contribuirà a l'objectiu del país de reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle d'acord amb el Acord Verd Europeu. Podeu obtenir més informació sobre les inversions finançades per la UE a Romania a Plataforma de dades obertes.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències