Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Atenció limitada al nucli en la comunicació de preus de l'energia de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

A FORATOM li hauria agradat que la comunicació de la Comissió del 13 d'octubre prestés més atenció al paper que el nucli nuclear baix en carboni i despatxable pot tenir per mitigar la crisi energètica actual. Incloent la nuclear europea a la seva caixa d'eines de mesures per fer front als preus de l’energia, tindria una oportunitat única de limitar la seva dependència de les importacions de gas natural intensives en carboni, reduint així la seva exposició a les fluctuacions de preus a l’engròs i la seva petjada de carboni.

"Com es va destacar a la comunicació, els augments de preus actuals estan motivats per l'augment dels preus del gas natural al mercat mundial", va dir Yves Desbazeille, director general de FORATOM. "Per tant, a mesura que la UE es mou per augmentar la seva quota de renovables variables, és fonamental que la política de la UE doni suport a altres fonts europees baixes en carboni per garantir una reducció de la dependència de les importacions".

La comunicació també posa de manifest els efectes que la menor disponibilitat de renovables ha tingut al mercat, cosa que ha provocat restriccions de subministrament. Com que el nucli pot proporcionar tant electricitat de càrrega bàsica com electricitat despatxable, actua com un perfecte contrapès en els moments en què les energies renovables no estan disponibles. Com es va assenyalar a la Comunicació, el nucli actual representa aproximadament el 25% del mix elèctric a la UE.

Amb l’augment de l’activitat industrial després del COVID, això ha provocat un augment de la demanda d’energia. "Seria un error tractar això com un problema a curt termini. És evident que s'espera que la demanda d'electricitat augmenti dràsticament en l'empenta per descarbonitzar l'economia europea ", va afegir Desbazeille. “Per tant, la UE ja ha d’establir solucions avui per garantir que sigui capaç de generar prou electricitat baixa en carboni a Europa per satisfer la demanda creixent. Això significa donar suport al desenvolupament de l'energia nuclear ".

anunci

La comunicació també fa referència a la taxonomia de les finances sostenibles, reiterant el punt que una llei delegada complementària (CDA) "cobrirà l'energia nuclear subjecta i coherent amb els resultats del procés de revisió específic en marxa d'acord amb el Reglament de taxonomia de la UE". Com que aquesta revisió ja és completa i els experts han conclòs globalment que el nucli compleix la taxonomia, instem la Comissió a publicar urgentment el CDA per evitar que es penalitzi injustament el nucli.

El Fòrum Atòmic Europeu (FORATOM) és l'associació comercial de Brussel·les per a la indústria de l'energia nuclear a Europa. La pertinença a FORATOM està formada per associacions nuclears nacionals 15 ia través d'aquestes associacions, FORATOM representa prop de 3,000 empreses europees que treballen en la indústria i donen suport a 1,100,000 llocs de treball.

anunci

Comparteix aquest article:

Energia

La Comissió proposa una nova llista de Projectes d'Interès Comú per a un mercat energètic més integrat i resilient

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat el llista cinquena de projectes energètics d'interès comú (PCI). Aquests són projectes clau d'infraestructures energètiques transfrontereres per construir un mercat energètic intern de la UE més integrat i resilient i per aconseguir els nostres objectius energètics i climàtics. Aquesta cinquena llista de PCI consta de 98 projectes: 67 projectes de transport i emmagatzematge d'electricitat, 20 de gas, sis projectes de xarxes de CO2 i cinc projectes de xarxes intel·ligents. Tots els projectes PCI estan subjectes a procediments d'autorització i reglamentació simplificats i són elegibles per rebre el suport financer del Mecanisme Connectar Europa (CEF) de la UE.

Els 67 projectes de transmissió i emmagatzematge d'electricitat de la llista PCI faran una contribució important a l'augment de l'ambició d'energia renovable en el marc del Pacte Verd Europeu, mentre que cinc projectes de xarxes intel·ligents milloraran l'eficiència de les xarxes, la coordinació de dades transfronterera i una gestió més segura de la xarxa. La proposta no dóna suport a cap nou projecte d'infraestructura de gas. Els pocs projectes de gas seleccionats, que ja han estat a la quarta llista del PCI, són projectes necessaris per garantir la seguretat del subministrament de tots els Estats membres. Una avaluació de sostenibilitat reforçada ha fet que diversos projectes de gas s'hagin retirat de la llista.  

La llista d'avui s'estableix sota l'existent Reglament Xarxa Transeuropea-Energia (TEN-E).. El desembre de 2020, la Comissió va proposar a revisió del reglament TEN-E que posaria fi a l'elegibilitat dels projectes d'infraestructures de petroli i gas per a futures llistes de PCI i crearia l'obligació per a tots els projectes de complir els criteris de sostenibilitat obligatoris, així com de seguir el principi de "no fer danys significatius" tal com estableix el Green Deal.

Propers passos

anunci

Després de la seva aprovació per la Comissió avui, l'Acte Delegat amb el 5th La llista de PCI es presentarà al Parlament Europeu i al Consell. Tots dos colegisladors tenen dos mesos per acceptar o rebutjar la llista, un procés que es pot allargar dos mesos més, si cal. D'acord amb les disposicions legals aplicables, els colegisladors no tenen la possibilitat de modificar l'esborrany de llista.

més iinformació

Reglament delegat de 5th llista de projectes d'interès comú
Annex al 5
th llista de projectes d'interès comú (5a llista de PCI)
Document de treball del personal sobre la 5a llista de projectes d'interès comú
Q&A el 5
th llista de projectes d'interès comú
Pàgina web de projectes d'interès comú
Mapa interactiu PCI
Connectar Europa (CEF)

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Energia

Inauguració de la quarta edició de la Trobada de la Plataforma de Transició Justa

publicat

on

Ha començat la quarta edició de la Reunió de la Plataforma de Transició Justa - Setmana virtual de les regions del carbó en transició i els seminaris sobre regions intensives en carboni, organitzada per la Comissió, fins al 17 de novembre, la reunió en format en línia reunirà representants del carbó, la torba i l'esquist. regions intensives en petroli i carboni de la UE.

El comissari d'Energia, Kadri Simson, pronunciarà un discurs a la sessió inaugural. En el marc de diverses sessions temàtiques, els estats membres, les autoritats locals i regionals, les organitzacions no governamentals, els interlocutors socials i les institucions de la UE intercanviaran experiències i aprendran els uns dels altres en el camí cap a una transició justa cap a una Europa climàticament neutral.

L'esdeveniment proporcionarà als participants actualitzacions sobre l'estat del joc Fons de transició només les negociacions de programació i els plans territorials de transició justa, així com una actualització de les polítiques energètiques i climàtiques de la UE, també a la llum dels recents anuncis d'eliminació gradual del carbó de diversos estats membres. L'agenda també comptarà amb el llançament dels grups de treball de la Plataforma de Transició Justa sobre productes químics, acer, ciment i estratègia de grups d'interès horitzontals. El Comitè de les Regions també ha organitzat un diàleg multinivell com a esdeveniment paral·lel a la reunió de la Plataforma de Transició Justa. El Plataforma Just Transition ajuda els països i regions de la UE amb la transició justa proporcionant un suport tècnic i d'assessorament integral com a punt d'accés únic i servei d'assistència. Es poden trobar tots els detalls aquí

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

la indústria siderúrgica de la UE

La UE i els Estats Units acorden iniciar debats sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles i suspendre les disputes comercials d'acer i alumini

publicat

on

El president de la Comissió Europea, von der Leyen, i el president dels Estats Units, Biden, van acordar diumenge iniciar les discussions sobre un acord global sobre acer i alumini sostenibles. Això marca una nova fita en la relació transatlàntica i en els esforços UE-EUA per aconseguir la descarbonització de les indústries mundials de l'acer i l'alumini en la lluita contra el canvi climàtic. Els dos presidents també van acordar aturar les disputes bilaterals de l'Organització Mundial del Comerç sobre l'acer i l'alumini. Això es basa en els nostres èxits recents en el reinici de la relació comercial transatlàntica, com ara el llançament del Consell de Comerç i Tecnologia UE-EUA i la suspensió dels aranzels en les disputes Boeing-Airbus.

La fabricació d'acer i alumini és una de les fonts d'emissions de carboni més altes del món. Perquè la producció i el comerç d'acer i alumini siguin sostenibles, hem d'abordar la intensitat de carboni de la indústria, juntament amb els problemes relacionats amb la sobrecapacitat. L'Acord Global intentarà garantir la viabilitat a llarg termini de les nostres indústries, fomentar la producció i el comerç d'acer i alumini de baixa intensitat en carboni i restaurar les condicions orientades al mercat. L'acord estarà obert a la participació de tots els socis amb idees afins. A més, després de l'anunci dels Estats Units que eliminaran els aranzels de la Secció 232 a les exportacions d'acer i alumini de la UE fins als volums comercials anteriors, la Unió Europea prendrà les mesures per suspendre les seves mesures de reequilibri contra els Estats Units.

Les dues parts també han acordat posar en pausa les seves respectives disputes a l'OMC sobre aquesta qüestió. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "L'acord global afegirà una nova eina poderosa en la nostra recerca de la sostenibilitat, aconseguint la neutralitat climàtica i garantint condicions equitatives per a les nostres indústries de l'acer i l'alumini. Desactivar una altra font de tensió en l'associació comercial transatlàntica ajudarà les indústries d'ambdues parts. Aquesta és una fita important per a la nostra agenda renovada i amb visió de futur amb els EUA".

Hi ha més informació disponible a el comunicat de premsa, Q & A full de dades.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències