Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Les solucions climàtiques són totes les que hi ha

COMPARTIR:

publicat

on

DG_Clima_Headerimage-1_84ee864a73Imagineu la possibilitat d'escalfar espais públics amb energia neta procedent del moviment de persones que hi passen. I imagineu els ascensors domèstics que funcionen amb energia solar, aliments produïts amb un mínim d'aigua o recursos energètics i tecnologia que us permetin comprovar l'impacte ambiental de la vostra cistella de la compra...

Si això sona a ciència ficció, penseu-hi de nou. Aquestes són només algunes de les solucions respectuoses amb el clima descobertes a través de World You Like de la Comissió Europea, amb una campanya Climate You Like, que va tancar oficialment el 20 de desembre.

Des del seu llançament l'octubre de 2012, aquesta campanya a escala de la UE va convidar ciutadans, empreses i organitzacions d'arreu d'Europa a compartir les seves millors solucions climàtiques. Centrant-se en cinc àmbits: viatjar i transport, construir i viure, produir i innovar, comprar i menjar, i reutilitzar i reciclar, la campanya va trobar una gran quantitat de solucions innovadores i rendibles que mostren com els europeus prenen acció climàtica a la seva vida quotidiana. .

La comissària d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard, va dir: "Les idees creatives i projectes concrets per a una societat baixa en carboni ja estan creixent a tot Europa. Mostren que l'acció climàtica pot estalviar diners i crear llocs de treball i creixement. Ara ens toca fer que aquestes solucions siguin la norma i crear un món que ens agradi amb un clima que ens agradi!"

Una part clau de la campanya va ser el World You Like Challenge, un concurs que va convocar ments creatives de tota la UE per posar a prova les seves innovacions baixes en carboni. El projecte portuguès "Sown Biodiverse Pastures" va ser seleccionat com a guanyador general per la seva innovadora solució per reduir les emissions de CO2 alhora que millora la resiliència i la productivitat de les pastures.

A més del premi general, el Repte també va premiar una solució climàtica a cadascun dels cinc països objectiu de la campanya: Bulgària, Lituània, Itàlia, Polònia i Portugal. El guanyador búlgar va mostrar com una iniciativa de compostatge comunitari pot ajudar a reduir les emissions dels residus. A Lituània, l'estudi de disseny guanyador va utilitzar la seva creativitat per convertir articles que d'altra manera s'haurien llençat en joies i accessoris agradables. A Polònia i Itàlia, els projectes premiats construeixen habitatges de baix consum energètic i de baixes emissions que fan que la vida respectuosa amb el clima sigui assequible per a tothom. Finalment, però no menys important, Sown Biodiverse Pastures també va guanyar el premi nacional a Portugal.

La campanya World You Like també ha aconseguit arribar a milions d'europeus a través de diversos canals en línia i fora de línia: un lloc web interactiu, xarxes socials, mitjans electrònics i esdeveniments de premsa i campanya en diversos estats membres. La campanya va atreure més de 70,000 seguidors a les xarxes socials i va rebre el suport de polítics i celebritats d'alt nivell, com ara el secretari general de l'ONU Ban Ki-moon i l'actor guardonat Colin Firth. Per augmentar encara més el seu abast, la campanya també s'ha associat amb 320 socis de tots els sectors de la societat.

anunci

Fons

La campanya World You Like, que s'executa des d'octubre de 2012 fins a finals de 2013, té com a objectiu promoure solucions pràctiques, innovadores i rendibles al canvi climàtic.

És un seguiment del "Full de ruta per passar a una economia competitiva baixa en carboni l'any 2050" de la Comissió del març de 2011, que estableix vies per reduir les emissions de manera profunda però rendible per part dels principals sectors econòmics. El full de ruta mostra que la construcció d'una economia baixa en carboni augmentarà les inversions en tecnologies i infraestructures netes, com ara xarxes elèctriques intel·ligents, i reduirà dràsticament les factures d'importació de petroli i gas.

A mitjà termini, l'any 2020, la UE pretén reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, millorar l'eficiència energètica en un 20% i augmentar la proporció de les renovables en el mix energètic fins al 20%. Actualment, les emissions de la UE estan més d'un 18% per sota dels nivells de 1990.

Més informació sobre la campanya World You Like.

https://www.facebook.com/EUClimateAction

https://twitter.com/EUClimateAction #worldulike

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències