Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Preguntes i respostes sobre el tràfic de vida silvestre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

11052012_AP110522013959_600Quin és el problema del tràfic de fauna salvatge?

Igual que amb qualsevol altra activitat il·legal, és impossible proporcionar una xifra precisa sobre l’escala i el valor del tràfic de fauna salvatge. Però no hi ha dubte que ha crescut considerablement en els darrers anys. Ara és un negoci criminal de milions d’euros que afecta nombroses espècies a tot el món. L'ivori, la banya de rinoceront, els productes del tigre, la fusta tropical i les aletes de tauró es troben entre els productes més valuosos que es troben al mercat negre, però també hi ha moltes altres espècies, inclosos els rèptils, les aus i els pangolins. Els grups criminals participen cada vegada més en el tràfic de fauna salvatge, que s’ha convertit en una forma de crim organitzat transnacional que s’assembla cada vegada més al tràfic d’éssers humans, a les drogues i a les armes de foc.

Què hi ha darrere de l’augment recent del tràfic de fauna salvatge?

anunci

El factor clau és l’augment de la demanda de productes de vida silvestre, sobretot a Àsia, que ha fet pujar els preus amb força. Xina és el principal destí de marfil i Vietnam de trompa de rinoceront. La comunitat internacional ha reconegut la necessitat urgent d’abordar el problema de la demanda, però fins ara s’han pres poques accions concretes. Altres factors inclouen la pobresa, la corrupció, la manca de recursos per fer complir la llei, els baixos nivells de sanció i la inestabilitat en determinades regions del món afectades pel tràfic de fauna salvatge, sobretot l'Àfrica Central.

Per què el tràfic de fauna salvatge és una preocupació per a la UE?

El tràfic de fauna salvatge és una de les amenaces més greus per a la biodiversitat. La supervivència d'algunes espècies en estat salvatge es posa en perill directament amb la caça furtiva i el comerç il·legal associat. El tràfic també soscava molts objectius clau en la política exterior i el suport al desenvolupament de la UE, inclosos el desenvolupament sostenible, l’estat de dret, el bon govern i la pau i l’estabilitat.

anunci

La mateixa UE és també un important mercat de productes il·legals de vida silvestre i els aeroports i ports de la UE són punts de trànsit importants entre, especialment, Àfrica i Àsia. Els productes il·legals de fauna salvatge també s’exporten des dels estats membres de la UE, tant a altres estats membres com a tercers països. Cada any, a la UE es denuncien unes 2500 incautacions importants de productes de la fauna.

Segons el recent d'Europol avaluació de l'amenaça dels delictes ambientals, el comerç il·legal d’espècies en perill d’extinció és una amenaça emergent a la UE, ja que els grups criminals organitzats es dirigeixen cada vegada més a la fauna. Els grups criminals organitzats que participen en el tràfic de fauna salvatge utilitzen la corrupció, el blanqueig de diners i la falsificació de documents per facilitar les seves activitats de tràfic. Més enllà d'aquest impacte en la seguretat interna general a través del crim organitzat, la salut pública a través de la propagació de malalties també està en perill, ja que els animals són introduïts de contraban a la UE fora de qualsevol control sanitari.

Quines mesures hi ha a la UE per combatre el problema?

La UE té normes estrictes per al comerç d’espècies en perill d’extinció, conegudes com la UE Regulacions de Comerç de vida silvestre. Una Directiva sobre Protecció del Medi Ambient mitjà del dret penal requereix que tots els estats membres s’assegurin que el comerç il·legal de fauna salvatge es consideri un delicte en la seva legislació nacional i prevegi sancions penals efectives, proporcionades i dissuasives. Alguns instruments horitzontals a nivell de la UE contra el crim organitzat també poden proporcionar eines útils per a la cooperació entre les autoritats nacionals d’aplicació en casos de tràfic de fauna salvatge.

El grup d'aplicació de la UE presidit per la Comissió es reuneix dues vegades a l'any i reuneix agents de la policia de tots els estats membres de la UE, Europol, Eurojust, l'Organització Mundial de Duanes i altres organitzacions per promoure la cooperació en casos de comerç il·legal de fauna salvatge.

A més, una recomanació no vinculant de la Comissió estableix mesures que els estats membres haurien d’implementar per millorar els seus esforços per combatre el comerç il·legal, incloses les sancions prou altes per als delictes comercials de fauna salvatge, una major cooperació i intercanvi d’informació dins i entre els estats membres. així com amb tercers països i organitzacions internacionals rellevants, o la necessitat de sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes negatius del comerç il·legal de fauna salvatge.

Què ha fet la UE fins ara per combatre el tràfic de fauna salvatge a nivell mundial?

La UE té un paper actiu a la UE Conveni sobre el comerç internacional d’espècies en perill d’extinció (CITES), que té com a objectiu garantir que el comerç internacional d’unes 35 espècies animals i vegetals protegides no posi en perill la seva supervivència. La Comissió ha presentat recentment una proposta d'adhesió de la UE al Conveni, amb l'objectiu de reforçar encara més el seu paper com a partidari d'una forta acció mundial contra el comerç il·legal de fauna salvatge.

La UE també utilitza instruments de política comercial per millorar la implementació d’acords ambientals multilaterals com la CITES. Les disposicions s’inclouen regularment en els tractats de lliure comerç (TLC) de la UE amb tercers països i els països en desenvolupament que ratifiquen i implementen els convenis internacionals sobre desenvolupament sostenible i bon govern (inclosa la CITES) es beneficien de preferències comercials addicionals, mitjançant l’acord especial del Règim Generalitzat de Preferències (GSP +).

En les darreres dècades, la UE ha donat suport a una àmplia gamma de programes per ajudar els països en desenvolupament a combatre el tràfic de fauna salvatge. Només a l’Àfrica, la UE ha compromès més de 500 milions d’euros per a la conservació de la biodiversitat en els darrers 30 anys, amb una cartera de projectes en curs d’aproximadament 160 milions d’euros. Un gran nombre de projectes per enfortir la governança i l’estat de dret indirectament també ajuden a augmentar les capacitats de compliment.

Alguns projectes recents destinats específicament a combatre el tràfic de fauna salvatge:

  • La UE és el principal donant (1.73 milions d’euros) del Consorci Internacional per a la Lluita contra el Delicte contra la Fauna Salvatge, format per CITES, Interpol, UNODC, Banc Mundial i l’Organització Mundial de Duanes. Aquest consorci se centra en la coordinació internacional dels esforços en matèria d'aplicació i reforça la capacitat d'aplicació i compliment, per exemple, encoratjant els països a utilitzar el seu conjunt d'eines d'anàlisi de la fauna i la delinqüència forestal.
  • El desembre de 2013, la Comissió va aprovar el finançament d’un projecte conegut com a MIKES (Minimizing the Illegal Killing of Elephants and Other Species En extinció) amb una subvenció de 12.3 milions d’euros. Aquest programa segueix un programa anterior per controlar l’assassinat il·legal d’elefants (MIKE) amb una contribució global a la secretaria de la CITES de 12 milions d’euros que cobreix 71 llocs d’Àfrica i Àsia. El nou programa posa més èmfasi en l'aplicació i també inclou altres espècies en perill d'extinció a les regions del Carib i el Pacífic.

La Comissió té com a objectiu garantir que es disposi de finançament suficient per a la programació d'instruments de cooperació al desenvolupament durant els propers set anys per ajudar els països en desenvolupament en la seva acció contra el tràfic de fauna salvatge i millorar la cooperació internacional.

Què fan altres institucions de la UE i la comunitat internacional sobre el problema?

El Parlament Europeu va adoptar un resolució sobre delictes contra la fauna salvatge el 15 de gener de 2014. A nivell internacional, el tràfic de fauna salvatge ha cridat l'atenció en diversos fòrums importants durant l'últim any. L'Assemblea General de les Nacions Unides ha expressat la seva profunda preocupació. Els líders del G8 s’han compromès lluita contra el comerç il·legal de fauna salvatge al juny de 2013. Només la setmana passada, el Consell de Seguretat va adoptar per primera vegada sancions específiques contra aquells que donaven suport a grups armats o xarxes criminals a la central República africana i la República Democràtica del Congo mitjançant l'explotació il·lícita de fauna i productes salvatges.

Els estats membres també han estat actius. Alemanya i Gabon (no un EM ...) van organitzar una reunió específica durant la setmana ministerial de la passada Assemblea General de les Nacions Unides; El president Hollande va presidir una taula rodona sobre el tràfic de fauna salvatge als marges de la Cimera de l’Elisi sobre pau i seguretat a l’Àfrica el desembre passat; i el govern del Regne Unit organitzarà una cimera presidida pel primer ministre Cameron el 13 de febrer de 2014.

La Comissió Europea dóna suport a aquestes iniciatives amb l'objectiu d'un paper fort i continuat de la UE en el seu conjunt en els esforços mundials contra el tràfic de fauna salvatge.

Per què la Comissió no proposa ara mesures concretes addicionals?

La Comissió ha llançat una consulta pública sobre com la UE pot ser més eficaç en la lluita contra el tràfic de fauna salvatge. Abans de decidir els propers passos, la Comissió ha d’avaluar acuradament les mesures establertes, identificar les mancances i tenir en compte els resultats d’aquesta consulta, que també hauria d’ajudar a sensibilitzar sobre el tràfic de fauna salvatge fora dels cercles ambientals tradicionals.

Per descomptat, la UE seguirà activa durant la consulta. La Comissió planteja sistemàticament la qüestió de les relacions bilaterals polítiques i comercials amb països clau com la Xina, Vietnam i Tailàndia. També és un àmbit en debat amb els Estats Units en el marc de l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions (TTIP).

Vegeu també IP / 14 / 123

Els assajos amb animals

El Parlament Europeu votarà sobre investigació, proves i educació sense animals

publicat

on

Qualsevol que estigui familiaritzat amb Ralph, una mascota de conill de prova que es sotmet a la prova d’irritació ocular Draize als laboratoris de cosmètica i que pateixi ceguesa, es preguntarà com aquesta crueltat encara és acceptable en una època de ciència i tecnologia avançades. El Salva Ralph el vídeo es va fer viral a tot el món i probablement es va convertir en el motiu pel qual Mèxic es va unir recentment a les files dels estats, que prohibien les proves de cosmètics en animals. També ho va fer la UE el 2013. La UE té previst anar encara més enllà adoptant una resolució sobre "una acció coordinada a nivell de la Unió per facilitar la transició a la innovació sense l'ús d'animals en investigació, proves i educació" aquesta setmana ( 15 de setembre), Escriu Eli Hadzhieva.

Tot i que la UE fomenta l’ús de mètodes no animals, com la nova tecnologia d’òrgans a xip, simulacions per ordinador i cultius tridimensionals de cèl·lules humanes, la investigació demostra que els mètodes arcaics, com la “dosi letal del 3%”, maten la meitat dels milions d’animals de prova, encara s’utilitzen àmpliament. A més, les evidències mostren cada cop més que alguns animals, com ara conills i rosegadors, són espècies completament diferents de les humanes, per considerar-se representants fiables de la protecció de la salut humana contra els riscos químics. Per exemple, medicaments, com la talidomida, la TGN50 o la fialuridina, destinats a tractar malalties del matí, leucèmia i hepatitis B, respectivament, es van demostrar totalment segurs per als animals, però no van poder ser tolerats pels humans.

Segons la Comissió Europea, l'estratègia europea de productes químics per a la sostenibilitat va augmentar el suport a l'ús de metodologies no animals (NAM) en l'avaluació del risc químic, especialment amb diversos projectes d'Horitzó 2020 (el clúster ASPIS que inclou RISK-HUNT)3R, Projectes ONTOX i PrecisionTOX), les properes revisions del Reglament REACH i Cosmetics, el nou projecte de l’Associació Europea per a Enfocaments Alternatius sobre l’ús de NAM en l’avaluació de riscos, PARC amb l’objectiu de passar a l’avaluació de riscos de nova generació i una Agenda Estratègica de Recerca i Innovació . L’acceptació mundial d’enfocaments innovadors i no animals sobre la seguretat química també és una prioritat a l’agenda de l’OCDE.

anunci

Un seminari web organitzat el 9 de setembre per EU-ToxRisk i PATROLS, dos projectes multiparticipats finançats pel programa H2020 de la UE, va il·lustrar les limitacions de la detecció de riscos in vitro (experiments amb tubs d’assaig) i in silico (experiments simulats per ordinador) existents sistemes alhora que mostra una nova caixa d’eines per dur a terme avaluacions de productes químics i nanomaterials sense animals. El coordinador del projecte EU-ToxRisk, Bob van der Water, de la Universitat de Leiden, va destacar la seva visió “per impulsar un canvi de paradigma en la toxicologia cap a un enfocament integrat lliure d’animals basat en mecanismes per a l’avaluació de la seguretat química” mitjançant una caixa d’eines NAM establerta basada en in vitro i in eines silico i nous components de caixa d’eines NAM de nova generació. Va posar èmfasi en nous sistemes de proves avançats, com ara reporters fluorescents basats en CRISPR en cèl·lules mare, model derivat de cèl·lules mare derivades de cèl·lules mare, micro-teixits hepàtics malalts i xip de quatre òrgans, alhora que va destacar que els NAM s’haurien d’integrar ràpidament a la regulació. marcs de proves.

Shareen Doak, coordinador de PATROLS de la Universitat de Swansea, va destacar les mancances de coneixement sobre els efectes a llarg termini de les exposicions realitzades a nanomaterials d’enginyeria (ENM) per a l’entorn humà i de salut, mentre que va demostrar mètodes innovadors, com ara propietats ENM extrínsecs, proves avançades d’ecotoxicitat, models in vitro heterotípics. del pulmó, GIT i fetge, etc. "Aquests mètodes estan dissenyats per entendre millor els perills humans i ambientals i s'han d'implementar com a part de l'estratègia segura i sostenible per disseny de la UE per minimitzar la necessitat de proves en animals", va dir.

“El repte més gran és l'acceptació i la implementació de NAM. Els requisits de validació estàndard són massa llargs i cal establir el domini d’aplicabilitat dels NAM tenint en compte les noves tecnologies emergents ”, va afegir.

anunci

En un comunicat anterior, el clúster ASPIS expressava el seu suport a la proposta de resolució del Parlament Europeu que la descrivia com "oportuna per accelerar una transició lliure d'animals i complir amb l'ambició de la UE de liderar la propera generació d'avaluació de riscos a Europa i a tot el món". donant la benvinguda als esforços de la UE "que es traduiran en pràctiques reguladores i industrials que protegiran millor la salut humana i els ecosistemes, permetent-nos identificar, classificar i, en última instància, eliminar substàncies perilloses del medi ambient".

La moderadora del seminari web Tilly Metz (Greens, Luxemburg), que també ombra la resolució del Parlament Europeu, va dir que espera que la resolució final contingui els elements següents: enfocament coordinat per agències de la UE, com l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i l'Agència Europea de Productes Químics, i implementació ràpida de nous mètodes avançats ”.

Això dóna molta reflexió als responsables de la presa de decisions en un moment d’enfrontament per a Ralph i els seus amics animals i humans. És hora que les paraules es tradueixin en acció i l’entorn regulador evolucioni d’acord amb les noves realitats sobre el terreny, alhora que dóna un respir a aquestes tecnologies lliures d’animals prometedores i segures adoptant un enfocament dinàmic per acceptar-les i utilitzar-les. Això no només ens permetrà estar a l’altura de l’ambició de contaminació zero del Tracte Verd, sinó que també oferirà “un entorn lliure de tòxics” tant per als animals com per als humans.

Seguir llegint

Benestar dels animals

L’ús d’antibiòtics en animals està disminuint

publicat

on

L'ús d'antibiòtics ha disminuït i ara és més baix en animals productors d'aliments que en humans, diu el icona PDF últim informe publicat per la European Food Safety Authority (EFSA), l 'Agència Europea de Medicaments (EMA) i l' Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Amb un enfocament d’una sola salut, l’informe de les tres agències de la UE presenta dades sobre el consum d’antibiòtics i el seu desenvolupament resistència als antimicrobians (AMR) a Europa per al 2016-2018.

La caiguda significativa de l’ús d’antibiòtics en animals productors d’aliments suggereix que les mesures adoptades a nivell de país per reduir l’ús estan demostrant ser efectives. L’ús d’una classe d’antibiòtics anomenats polimixines, que inclou la colistina, gairebé a la meitat entre 2016 i 2018 en animals productors d’aliments. Es tracta d’un desenvolupament positiu, ja que les polimixines també s’utilitzen als hospitals per tractar pacients infectats amb bacteris multirresistents.

anunci

La situació a la UE és diversa: la situació varia significativament per país i per classe d’antibiòtics. Per exemple, les aminopenicil·lines, les cefalosporines de tercera i quarta generació i les quinolones (fluoroquinolones i altres quinolones) s’utilitzen més en humans que en animals productors d’aliments, mentre que les polimixines (colistina) i les tetraciclines s’utilitzen més en animals productors d’aliments que en humans .

La relació entre l’ús d’antibiòtics i la resistència bacteriana

L’informe mostra que l’ús de carbapenemes, cefalosporines de tercera i quarta generació i quinolones en humans s’associa amb la resistència a aquests antibiòtics a Escherichia coli infeccions en humans. Es van trobar associacions similars per als animals productors d'aliments.

anunci

L’informe també identifica els vincles entre el consum d’antimicrobians en animals i la RAM en bacteris d’animals productors d’aliments, que al seu torn s’associa amb la RAM en bacteris d’humans. Un exemple d'això és Campylobacter spp. bacteris, que es troben en animals productors d’aliments i causen infeccions transmeses pels aliments en humans. Els experts van trobar una associació entre la resistència d’aquests bacteris en animals i la resistència en els mateixos bacteris en humans.

Lluitar contra la RAM contra la cooperació

La RAM és un important problema de salut pública mundial que representa una greu càrrega econòmica. L’enfocament de One Health implementat mitjançant la cooperació d’EFSA, EMA i ECDC i els resultats presentats en aquest informe demanen esforços continuats per fer front a la RAM contra l’àmbit nacional, comunitari i mundial en tots els sectors sanitaris.

Més informació

Seguir llegint

Benestar dels animals

"Acabar amb l'edat de la gàbia": un dia històric per al benestar dels animals

publicat

on

Věra Jourová, vicepresidenta de Valors i Transparència

Avui (30 de juny), la Comissió Europea ha proposat una resposta legislativa a la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) 'End the Cage Age' (Iniciat l'era de la gàbia) amb el suport de més d'un milió d'europeus de 18 estats diferents.

La Comissió adoptarà una proposta legislativa el 2023 per prohibir les gàbies a diversos animals de granja. La proposta eliminarà gradualment i, finalment, prohibirà l’ús de sistemes de gàbies per a tots els animals esmentats a la iniciativa. Inclourà animals ja contemplats en la legislació: gallines ponedores, truges i vedells; i, altres animals esmentats, inclosos: conills, polletes, criadors de capes, criadors de pollastres, guatlla, ànecs i oques. Per a aquests animals, la Comissió ja ha demanat a l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) que complementi l’evidència científica existent per determinar les condicions necessàries per a la prohibició de les gàbies.

Com a part de la seva estratègia Farm to Fork, la Comissió ja s’ha compromès a proposar una revisió de la legislació sobre benestar animal, inclosa la del transport i la cria, que actualment està sotmesa a un control de condició física, que finalitzarà l’estiu del 2022.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, va dir: “Avui és un dia històric per al benestar dels animals. Els animals són éssers sensibles i tenim la responsabilitat moral i social de garantir que les condicions a la granja dels animals ho reflecteixin. Estic decidit a garantir que la UE segueixi a l'avantguarda del benestar animal a l'escena mundial i que complim les expectatives de la societat ".

Paral·lelament a la legislació, la Comissió buscarà mesures de suport específiques en àrees clau relacionades amb la política. En particular, la nova política agrícola comuna proporcionarà suport i incentius financers, com ara el nou instrument d’ecosistemes, per ajudar els agricultors a millorar les instal·lacions més adequades per als animals, d’acord amb els nous estàndards. També es podrà utilitzar el Fons de Transició Justa i el Fons de Recuperació i Resiliència per donar suport als agricultors en l’adaptació a sistemes sense gàbies.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències