Connecteu-vos amb nosaltres

Les espècies exòtiques

Espècies exòtiques invasores: Fer front a l'amenaça per a la nostra biodiversitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140416PHT44722_originalLa vespa asiàtica, que va aparèixer per primera vegada a França en 2004, s'ha sabut per atacar la gent i s'alimenten d'abelles silvestres. © BELGAIMAGE / Ciència

Una de les pitjors amenaces per a la biodiversitat i els ecosistemes d’Europa són les espècies vegetals i animals procedents d’altres països i continents, que freqüentment provoquen la quasi extinció d’espècies autòctones. El 16 d'abril, els eurodiputats voten sobre noves regles per gestionar aquestes anomenades espècies exòtiques invasores i, sobretot, per evitar que altres persones siguin introduïdes a Europa.

La globalització i l’augment de l’ús del transport internacional han facilitat la propagació de les espècies a altres zones. Alguns d’ells són inofensius, però d’altres són perjudicials per a la vida animal i vegetal local i desequilibren l’ecosistema. El Parlament vota el 16 d'abril sobre una nova legislació per tractar aquest tema. Pavel Poc, membre txec del grup S&D, és l’encarregat de dirigir les noves normes a través del Parlament. Va comentar: "Les noves mesures haurien d'evitar l'entrada de noves espècies exòtiques invasores a la UE i tractar amb més eficàcia les que ja estan establertes a Europa".
En virtut de la proposta s'estableix una llista d'espècies exòtiques invasores que podria resultar perjudicial i les espècies no ha d'introduir-, transportat, col·locat al mercat, va oferir, va mantenir, conrea o s'allibera en el medi ambient. "Els esforços per minimitzar l'impacte de les espècies exòtiques invasores serà coherent en els estats membres, cobreix la totalitat de la UE i serà millor coordinada, el que significa que la seva eficàcia general serà millorat," va dir Poc.

Algunes d'aquestes espècies també poden resultar una amenaça per a la salut humana, ja que poden causar problemes de salut com l'asma o al·lèrgies i són portadors potencials de diversos diseasesa com la febre del dengue propagada pel mosquit tigre asiàtic, que va aparèixer per primera vegada a Europa en 1979 a través d'una enviament de mercaderies procedents de la Xina.
"S'estima que les espècies exòtiques invasores costaran a la Unió Europea almenys 12 milions d'euros a l'any i els costos de danys continuen augmentant", va afegir Poc.

anunci

Les espècies exòtiques

Congrés aprova una nova regulació de les espècies exòtiques invasores: el comerç de pells de pressió crea possible escletxa per al visó americà

publicat

on

American_Mink-Visó-Neovison_vison_A44K4269Esquirol gris, ànec vermellós, candidats nord-americans de la gran toro a la llista negra d’estrangers de la UE: el Parlament Europeu ha aprovat un acord en primera lectura sobre el nou Reglament de la Unió Europea sobre espècies exòtiques invasores. Tot i que l’acord ha rebut una acollida cautelosa per part de la Humane Society International (HSI) per haver inclòs moltes de les seves recomanacions sobre benestar animal, HSI està decebuda del fet que el lobby de la indústria de la pell hagi creat una escletxa potencial per al visó americà (A la foto), Una de les espècies més agressivament invasores a la UE.

La nova legislació té per objecte prevenir o gestionar la propagació de la flora no natives i la fauna de la UE, incloent espècies com l'esquirol gris, xibec, granota toro i la tortuga aquàtica d'orelles vermelles. La Comissió Europea estima que el dany de tals espècies exòtiques invasores costa a la UE més de 12 € milions anualment any.

Joanna Swabe, directora de la Unió Europea de la Societat Humana de la Unió Europea, va dir: "La nova normativa d'espècies invasores invasores acordada a First Reading té molt a celebrar en termes de benestar animal. Encara que un calendari legislatiu preelectorial precipitat vol dir que no és tan ambiciós com ens hauria agradat, estem encantats de incloure la nostra crida a mètodes de retirada no letal. També acollim amb satisfacció el reconeixement del reglament proposat que s'hauria de minimitzar l'impacte en les espècies no destinades. La legislació també ajudarà a reduir el comerç exòtic de les mascotes que ha creat un camí significatiu per a l'alliberament accidental o intencional d'espècies invasores.

anunci

"No obstant això, és decebedor, que els negociadors es van inclinar a la pressió de la indústria de la pell de la cria de visons en alguns estats membres. Malgrat el fet que va escapar de visó americà de la UE granges de pells són depredadors voraços i una seriosa amenaça la biodiversitat, la producció de productes de moda de pell poc ètiques s'ha prioritzat sobre la protecció de la UE espècies i hàbitats nadius. La legislació inclou un sistema que permeti que permetrà a les activitats comercials, com ara les granges de pells que afecten espècies exòtiques invasores que continuen sota un estricte sistema d'autorització. Així que si alguna vegada es visó americà apareix com una mena de preocupació Unió, la indústria de la pell pot continuar com fins ara.

"Estem encantats que el Parlament i el Consell han prestat atenció a les nostres trucades per permetre la inclusió dels grups taxonòmics d'espècies amb requeriments ecològics similars. Això evitarà que el comerç de mascotes exòtiques, simplement es canvia de pura que una espècie similar però sense cotització ".

El Consell de Medi Ambient ha d'aprovar formalment el Reglament aprovat pel Parlament Europeu i entrarà en vigor en el curs de 2015.

anunci

Dades

  • Les espècies exòtiques invasores amenacen la biodiversitat perquè competeixen amb les espècies natives pels recursos, alteren i degraden els hàbitats, són tòxics, actuar com un reservori de paràsits o un vector de patògens, hibridar amb espècies o varietats afins, són anteriors als organismes nadius o alteren les xarxes alimentàries locals .
  • La legislació té un enfocament jeràrquic de tres nivells per fer front a les espècies exòtiques invasores a la UE: 1) prevenció; 2) la detecció primerenca i l'eliminació ràpida; 3) la gestió i el control a llarg termini.
  • Arribarà a ser il·legal tenir, raça, transport, venda o deliberadament alliberament al medi de qualsevol de les espècies exòtiques invasores que es consideren d'interès de la Unió.
  • La proposta original de la Comissió Europea per a un límit arbitrari de species 50 a la llista d'espècies invasores de preocupació Unió va ser rebutjada pel Parlament Europeu i el Consell. HSI creu que la llista ha de ser revisada constantment obert i basat en la millor ciència disponible. Les set espècies que actualment s'enumeren a l'annex B del Reglament (CE) no 338 / 97 (és a dir, l'esquirol gris, esquirol de Pallas, esquirol guineu, malvasia, tortuga aquàtica d'orelles vermelles, tortugues i granotes bou pintat) es consideren com una qüestió prioritària per a la inclusió d'espècies exòtiques invasores de preocupació Unió.
  • Tot i fortes pressions de certs estats membres, excepcions nacionals no s'han inclòs en la legislació. Els intents d'incloure una excepció per als anomenats "incapacitats" (és a dir, espècies suposadament que no són capaços d'establir-, o de causar dany en un sol país, tot i l'evidència en altres països) també es van veure frustrats.
  • HSI ha demanat constantment en qualsevol legislació sobre espècies exòtiques invasores per donar prioritat a la prevenció i per garantir el tracte humà de les poblacions ja establertes.

Seguir llegint

Les espècies exòtiques

Espècies exòtiques invasores: els diputats arriben a un acord

publicat

on

mravenec_argentinskyEls plans per prevenir la introducció o aturar la propagació d’espècies exòtiques invasores de plantes, animals o insectes que causen danys ecològics i econòmics van ser acordats dimecres pels diputats i la presidència grega del Consell. El projecte legislatiu, que exigiria als estats membres de la UE coordinar els seus esforços, preveu la prohibició de les espècies declarades de preocupació per la Unió.

"Les espècies exòtiques invasores causen danys per valor d'almenys 12 milions d'euros cada any a Europa i molts estats membres ja han de gastar recursos considerables en fer-hi front", va dir el diputat europeu Pavel Poc (S&D, CZ) que dirigeix ​​la legislació a través del Parlament. “Els seus esforços sovint no són efectius simplement perquè aquestes espècies no respecten les fronteres geogràfiques. Per tant, la cooperació entre els estats membres és crucial. Les negociacions van ser molt difícils i només vam tenir un temps limitat per arribar a un acord. Per això, em complau dir que les negociacions d'avui han tingut èxit ", va afegir.

L'esborrany de la legislació exigirà als estats membres de la UE que realitzin una anàlisi de les vies d'introducció i propagació d'espècies exòtiques invasores (IAS) i establir sistemes de vigilància i plans d'acció. També es reforçaran els controls oficials a les fronteres de la UE. Per a les NIC que ja estaven generalitzades, els estats membres haurien d’elaborar plans de gestió.

Espècies alienes de "preocupació de la Unió"

anunci

Les espècies que es considerin preocupants per a la Unió s’inclourien en una llista de les que no s’han d’introduir, transportar, comercialitzar, oferir, conservar, cultivar o alliberar al medi ambient. La Presidència va acceptar l'opinió del Parlament segons la qual la llista IAS no s'hauria de limitar a només 50 espècies. La prioritat de la llista passaria a les IAS, que s’espera que esdevinguin un problema i les que causin més danys. Els eurodiputats també van inserir disposicions per fer front a les NIC que preocupen els estats membres únics. Les espècies originàries d’una part de la UE però que comencin a envair-ne d’altres s’abordaran mitjançant una cooperació regional millorada entre els estats membres, facilitada per la Comissió Europea.

Els estats membres haurien de decidir les sancions adequades per incompliments de la legislació. Quan estigués autoritzat per la Comissió, podrien concedir permisos d'establiments especialitzats per dur a terme determinades activitats comercials amb IAS.
Els eurodiputats també van insistir que s'hauria d'establir un fòrum científic dedicat a assessorar sobre els aspectes científics de l'aplicació de les noves normes i sobre l'aplicació del principi de "qui contamina paga" a la recuperació dels costos de restauració.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències