Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

suport de la UE i un compromís més fort estat membre pot impulsar la mobilitat urbana sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

cistella-bicicletesAlbert Bore: "Les preocupacions del transport urbà han de ser una part integrada de l'agenda urbana de la UE"

A l'opinió sobre el paquet de mobilitat urbana elaborat per Albert Bore (Regne Unit/PSE), líder de l'Ajuntament de Birmingham, les regions i ciutats de la UE aborden la mobilitat urbana sostenible d'una manera integrada i comparteixen l'enfocament de la Comissió Europea per promoure l'elaboració d'una mobilitat urbana sostenible. Plans (SUMP) mitjançant orientacions no vinculants. El Comitè de les Regions (CdR) també demana als estats membres que introdueixin els canvis legislatius necessaris per a l'elaboració de SUMP i suggereix que els vinculin millor amb les polítiques de qualitat de l'aire, així com amb iniciatives d'eficiència en els recursos com el Pacte dels alcaldes.

Tal com s'indica clarament al dictamen sobre el "Paquet de mobilitat urbana" adoptat el 25 de juny, l'elaboració de SUMP per a les ciutats de la UE segueix sent una demanda clau del CdR, i el disseny i la implementació d'aquests plans són responsabilitat de les mateixes ciutats. Per aquest motiu, el CdR celebra el compromís de la Comissió de donar suport al desenvolupament i la promoció del PMUD, i demana als estats membres que s'assegurin que es disposa del marc necessari per permetre que les autoritats locals i regionals puguin crear i implementar amb èxit estratègies de mobilitat urbana.
El CdR considera aquests plans com un instrument estratègic adequat per abordar els problemes de mobilitat urbana amb un enfocament integrat que vinculi la dimensió urbana de la política de transport amb el concepte més ampli d'ordenació del territori, així com amb les polítiques d'ús del sòl. De fet, els objectius generals inclouen la millora del transport i les infraestructures urbanes, la lluita contra l'expansió urbana i el replantejament de la relació entre les ciutats i el seu entorn. Aquests esforços també s'han de relacionar amb la qualitat de l'aire i les qüestions climàtiques, que no es tracten adequadament a la Comunicació de la Comissió.

A més d'aquestes consideracions sobre els SUMP, les regions i les ciutats ofereixen la seva visió sobre com abordar els principals problemes de mobilitat urbana, inclòs l'ús de la normativa d'accés de vehicles urbans, la necessitat d'augmentar la seguretat viària urbana, el desenvolupament d'enfocaments innovadors per a la logística urbana, així com les oportunitats vinculades a l'ús de sistemes de transport intel·ligent urbà.

Pel que fa al suport de la UE, el Comitè insta la Comissió a proporcionar a les autoritats locals i regionals una orientació adequada sobre com els fons estructurals i d'inversió de la UE es podrien utilitzar de manera més sistemàtica per al finançament de paquets integrats de mesures en l'àmbit de la mobilitat urbana, fins i tot mitjançant els nous instruments. com les Inversions Territorials Integrades. A més, es requereix orientació sobre com aprofitar les sinergies amb altres fluxos de finançament de la UE, com ara Horitzó 2020. Finalment, el Comitè considera que l'assignació de fons de desenvolupament regional i de cohesió s'hauria de coordinar amb la presentació d'un rendiment de mobilitat urbana coherent i validat de manera independent. i Certificat d'Auditoria de Sostenibilitat per ciutats i regions.

"Aquest dictamen permetrà al CdR seguir pressionant perquè les preocupacions del transport urbà siguin una part integrada de l'Agenda urbana de les ciutats, i perquè el Parlament Europeu abordi aquestes preocupacions a través de la seva deliberació sobre el paquet de mobilitat urbana", va dir el ponent. que: “El CdR necessita ara un compromís absolut de la Comissió Europea que hi haurà una implicació local i regional en la proposta de Plataforma Europea sobre SUMP i en el Grup d'Experts dels Estats membres en Mobilitat Urbana i Transport. Les ciutats i les regions també demanen que la proposta de Quadre d'indicació de la mobilitat urbana que defensa la Comissió ha de ser "específica per a la ciutat" per tal d'establir una línia de base relacionada amb el temps que es pugui utilitzar per avaluar les sol·licituds de finançament de la UE en qüestions de mobilitat urbana".

Les autoritats locals i regionals són les encarregades de dissenyar i implementar les polítiques de mobilitat urbana, però les seves decisions sovint es relacionen amb un marc establert per la política nacional i dins d'una nova Agenda Urbana de la UE. La definició d'una agenda urbana integrada comuna és un tema obert per a la UE des de 1997, però l'anunciat llançament d'una consulta pública per part de la Comissió Europea al juliol ha generat recentment una certa expectació que aquesta agenda es podria adoptar sota el nou mandat. Els líders regionals i locals van abordar aquesta qüestió en el dictamen redactat per l'alcalde de Delft, Bas Verkerk (NL/ALDE), aprovat per unanimitat pel ple del CDR. Les regions i les ciutats insten a la Comissió a presentar un Llibre blanc destinat a ancorar estructuralment la dimensió urbana en les polítiques i la legislació de la UE. El document hauria d'aclarir quins objectius vol assolir la UE en els diferents àmbits polítics i contribuir a la creació d'un enfocament integrat de la política i la legislació de la UE que afecten les ciutats, les ciutats i les zones urbanes i a una implicació més forta de les ciutats en la preparació d'aquesta. política. El Comitè demana que la Comissió entrant elabori aquest Llibre Blanc en estreta col·laboració amb els pobles i ciutats per evitar que les polítiques urbanes de la UE s'imposen des de dalt i que es basen, en canvi, en experiències pràctiques i en l'anàlisi de la realitat. necessitats de les comunitats urbanes.

anunci

L'opinió es refereix a les ciutats i comunitats intel·ligents de l'Associació Europea per a la Innovació (EIP) com a exemple efectiu d'enfocament integrat a nivell de la UE. Aquest EIP va ser creat per impulsar les iniciatives públiques/privades a la intersecció entre la mobilitat urbana, l'eficiència energètica i les tecnologies de la informació i la comunicació, traduint les polítiques macroeconòmiques a nivell de la UE en pràctiques urbanes.
Pel que fa a la fase de programació dels Fons Estructurals i d'Inversió de la UE 2014-2020, el dictamen proposa un exercici de seguiment conjunt centrat en com les noves eines com les inversions territorials integrades contribuiran a la cohesió territorial a les zones urbanes, així com a les zones urbanes/rurals interconnectades del context de l'aplicació dels fons estructurals de la UE 2014-2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències