Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

suport de la UE i un compromís més fort estat membre pot impulsar la mobilitat urbana sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Albert Bore: "Les preocupacions sobre el transport urbà han de ser una part integrada de l'Agenda Urbana de la UE"

En l’opinió sobre el paquet de mobilitat urbana elaborat per Albert Bore (Regne Unit / PES), líder de l’ajuntament de Birmingham, les regions i ciutats de la UE aborden la mobilitat urbana sostenible d’una manera integrada i comparteixen l’enfocament de la Comissió Europea per promoure l’elaboració de la mobilitat urbana sostenible. Plans (SUMPs) mitjançant orientacions no vinculants. El Comitè de les Regions (CdR) també fa una crida als estats membres a introduir els canvis legislatius necessaris per a l’elaboració de SUMPs i suggereixen vincular-los millor a les polítiques de qualitat de l’aire, així com a les iniciatives d’eficiència dels recursos, com el Pacte d’Alcaldes.

Com es diu clarament a l’opinió sobre el "paquet de mobilitat urbana" adoptat el 25 de juny, l'elaboració de SUMPs per a les ciutats de la UE continua sent una demanda clau del CdR, ja que el disseny i la implementació d'aquests plans són responsabilitat de les mateixes ciutats. Per aquest motiu, el CDR acull amb satisfacció el compromís de la Comissió de donar suport al desenvolupament i la promoció del SUMP i demana als estats membres que garanteixin que es disposa del marc necessari per permetre a les autoritats locals i regionals crear i aplicar amb èxit estratègies de mobilitat urbana.
El CdR considera aquests plans com un instrument estratègic adequat per abordar els problemes de mobilitat urbana amb un enfocament integrat que vincula la dimensió urbana de la política de transports amb el concepte més ampli de planificació del territori, així com amb les polítiques d’ús del sòl. De fet, els objectius generals inclouen millorar el transport urbà i les infraestructures, combatre l’extensió urbana i replantejar-se la relació entre les ciutats i el seu entorn. Aquests esforços també haurien d’estar lligats a qüestions relacionades amb la qualitat de l’aire i el clima, que no es tracten adequadament a la Comunicació de la Comissió.

anunci

A més d’aquestes consideracions sobre SUMPs, les regions i les ciutats aporten la seva visió sobre com abordar els principals problemes de mobilitat urbana, inclòs l’ús de la normativa d’accés a vehicles urbans, la necessitat d’incrementar la seguretat viària urbana, el desenvolupament d’enfocaments innovadors de la logística urbana, així com les oportunitats vinculades a l’ús de sistemes de transport intel·ligents urbans.

Pel que fa al suport de la UE, el Comitè insta la Comissió a proporcionar a les autoritats locals i regionals orientacions adequades sobre com es podrien utilitzar els fons estructurals i d'inversió de la UE de manera més sistemàtica per al finançament de paquets integrats de mesures en el camp de la mobilitat urbana, inclosos els nous instruments com ara Inversions Territorials Integrades. A més, cal orientar-se sobre com explotar les sinergies amb altres fluxos de finançament de la UE, com ara Horitzó 2020. Finalment, el Comitè considera que s’hauria de coordinar l’assignació de fons de cohesió i desenvolupament regional amb la presentació d’un rendiment de mobilitat urbana coherent i validat independentment. i certificat d'Auditoria de Sostenibilitat per ciutats i regions.

"Aquesta opinió permetrà al CdR pressionar encara més perquè les preocupacions en matèria de transport urbà siguin una part integrada de l'Agenda Urbana de les ciutats i que el Parlament Europeu les prengui en consideració mitjançant la seva deliberació sobre el paquet de mobilitat urbana", va dir el ponent, que va afegir això: "El CdR necessita ara el compromís absolut de la Comissió Europea que hi haurà una participació local i regional en la proposta de la plataforma europea sobre SUMPs i en el grup d'experts dels Estats membres sobre mobilitat urbana i transport. Les ciutats i les regions també insten a que el quadre de comandes de mobilitat urbana proposat per la Comissió sigui "específic de la ciutat" per establir una línia de base relacionada amb el temps que es pugui utilitzar per avaluar les sol·licituds de finançament de la UE en matèria de mobilitat urbana ".

anunci

Les autoritats locals i regionals s’encarreguen de dissenyar i implementar polítiques de mobilitat urbana, però les seves decisions sovint es relacionen amb un marc establert per la política nacional i dins d’una nova agenda urbana de la UE. La definició d’una agenda urbana integrada comuna és una qüestió oberta a la UE des de 1997, però l’anunciat llançament d’una consulta pública per part de la Comissió Europea al juliol ha plantejat recentment algunes expectatives que aquesta agenda pugui adoptar-se en virtut del nou mandat. Els líders regionals i locals van abordar aquesta qüestió en el dictamen elaborat per l'alcalde de Delft, Bas Verkerk (NL / ALDE), adoptat per unanimitat pel ple del CdR. Les regions i les ciutats insten la Comissió a presentar un Llibre blanc dirigit a ancorar estructuralment la dimensió urbana a les polítiques i legislacions de la UE. El document hauria d’aclarir quins objectius vol assolir la UE en els diferents àmbits de la política i contribuir a l’elaboració d’un enfocament integrat de la política i la legislació de la UE que afecten les ciutats, les ciutats i les zones urbanes i a una implicació més forta de les ciutats en la preparació d’aquest política. El Comitè demana a la nova Comissió que elabori aquest Llibre blanc en estreta cooperació amb les ciutats per evitar que s’imposin les polítiques urbanes de la UE des de dalt i basar-les en experiències pràctiques i en l’anàlisi de la realitat necessitats de les comunitats urbanes.

L'opinió fa referència a les ciutats i comunitats intel·ligents de l'Associació Europea per a la Innovació (EIP) com a exemple eficaç d'un enfocament integrat a nivell de la UE. Aquest EIP es va crear per impulsar iniciatives públiques / privades en la intersecció entre mobilitat urbana, eficiència energètica i tecnologies de la informació i la comunicació, traduint les polítiques macroeconòmiques a nivell de la UE en pràctiques urbanes.
En relació amb la fase de programació dels fons estructurals i d’inversió de la UE 2014-2020, l’opinió proposa un exercici conjunt de seguiment centrat en com noves eines com les inversions territorials integrades contribuiran a la cohesió territorial a les zones urbanes i a les zones urbanes / rurals interconnectades context de la implementació dels fons estructurals de la UE 2014-2020.

medi ambient

El forat d'ozó de l'hemisferi sud supera la mida de l'Antàrtida

publicat

on

El Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copernicus vigila de prop la regió antàrtica per controlar el desenvolupament del forat d'ozó d'aquest any sobre el pol sud, que ara ha arribat a una extensió més gran que l'Antàrtida. Després d’un inici bastant estàndard, el forat d’ozó del 2021 ha crescut considerablement la setmana passada i ara és més gran del 75% dels forats d’ozó en aquesta etapa de la temporada des del 1979.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop el desenvolupament del forat d'ozó antàrtic d'aquest any. A la Dia internacional per a la preservació de la capa d’ozó (16 de setembre) CAMS rep una primera actualització de l'estat del forat estratosfèric que apareix cada any durant la primavera austral i de la capa d'ozó que protegeix la Terra de les propietats nocives dels rajos solars. CAMS està implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copèrnic, va dir: "Aquest any, el forat d'ozó s'ha desenvolupat com s'esperava al començament de la temporada. Sembla bastant similar a l'any passat, que tampoc no va ser realment excepcional al setembre, però es va convertir en un dels forats d'ozó més duradors del nostre registre de dades més endavant de la temporada. Ara les nostres previsions mostren que el forat d'aquest any ha evolucionat fins a convertir-se en un forat força més gran de l'habitual. El vòrtex és força estable i les temperatures estratosfèriques són fins i tot inferiors a les de l’any passat. Estem veient un forat d’ozó força gran i potencialment també profund ”.

Seguiment operatiu de CAMS de la capa d'ozó utilitza el modelatge per ordinador en combinació amb observacions per satèl·lit d’una manera similar a les previsions meteorològiques per tal de proporcionar una imatge tridimensional completa de l’estat del forat d’ozó. Per a això, CAMS combina eficaçment diferents informació disponible. Una part de l’anàlisi consisteix en observacions de la columna total d’ozó a partir de mesures a la part visible de l’espectre solar ultraviolat. Aquestes observacions són de molt alta qualitat, però no estan disponibles a la regió que encara es troba a la nit polar. S'inclou un conjunt diferent d'observacions, que proporcionen informació crucial sobre l'estructura vertical de la capa d'ozó, però té una cobertura horitzontal limitada. Combinant cinc fonts diferents i reunint-les mitjançant el seu sofisticat model numèric, CAMS pot proporcionar una imatge detallada de la distribució de l’ozó amb una columna total, un perfil i una dinàmica consistents. Més informació a la nota de premsa adjunta.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsió Meteorològica de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres. ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits. ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Computing Center a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus, a Bonn, Alemanya.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Hunger strikers for climate policy in Berlin, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

A view of a climate activists camp near the Reichstag building on September 12, 2021 in Berlin, Germany.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint

Inundació

Una persona encara desapareguda després de les inundacions al sud de França

publicat

on

By

Wind, hail and rain blow in Rodilhan, Gard, France September 14, 2021, in this screen grab obtained from a social media video. @YLONA91/via REUTERS

Segons el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, que va visitar la zona, una persona encara va ser desapareguda dimarts (14 de setembre) després que les pluges torrencials van afectar la regió del Gard, al sud de França. escriu Dominique Vidalon i Benoit Van Overstraeten, Reuters.

S'han trobat altres persones que havien estat denunciats desapareguts, segons van informar les autoritats locals.

"Prop de 60 pobles han estat parcialment afectats", va dir Darmanin a BFM TV.

anunci

"La situació meteorològica ha millorat des de mitja tarda, però tornarà a empitjorar durant la nit", va dir el prefecte de la regió en un comunicat, que va afegir que les escoles de la zona es tancarien el dimecres (15 de setembre).

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències