Connecteu-vos amb nosaltres

mercat de l'energia

L'energia renovable: Un objectiu més ambiciós és necessari per 2030

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

table-rock-dam-405x304La indústria renovable de la UE fa una crida als responsables polítics de la UE a mostrar més ambició per a les energies renovables en la futura política climàtica i energètica de la UE i en el pla d’acció per fer front a la crisi energètica. Més de 140 participants es van unir a la conferència "Rescatar Europa de la dependència energètica: el paper de les energies renovables" organitzada per la indústria de les energies renovables de la UE el dilluns 22 de setembre, que va reunir representants de les institucions de la UE, així com experts en energia de l'AIE i les energies renovables sector.

Un mes abans del Consell Europeu, que s’espera que adopti una posició oficial sobre la proposta de la Comissió per a futures polítiques de clima i energia de la UE, AEBIOM, EGEC, ESHA, ESTELA, ESTIF i EUREC han enviat un missatge clar a les institucions de la UE: La visió de la Comissió 2030 no reflecteix el potencial de diverses opcions d’energia renovable, ja sigui calefacció i refrigeració renovables o electricitat renovable despatxable. Van donar la benvinguda a l'ambició del president electe de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, de crear "la Unió Europea de l'Energia per convertir-se en el número u mundial en energies renovables".

La seguretat de la crisi del subministrament energètic a la qual s'enfronta la UE avui en dia fa necessari reforçar el desenvolupament de les fonts d'energia renovables urgentment. Combinat amb mesures d’eficiència energètica, representen l’única manera sostenible d’incrementar la independència energètica de la UE, fer front al canvi climàtic i enfortir la nostra economia. Això requereix, entre altres coses, un objectiu ambiciós de la UE sobre energies renovables distribuït en objectius nacionals vinculants legalment entre els estats membres.

anunci

"En la seva pròxima decisió a l'octubre, és fonamental que els estats membres considerin les energies renovables com una opció que no es pot lamentar per al futur mix energètic de la UE, inclosa la millora de la nostra dependència energètica ", va dir el president de l'EGEC, Burkhard Sanner." La proposta de la Comissió per al 2030 d'una reducció del 40% l'objectiu per a les emissions de GEH i un objectiu del 27% per a les energies renovables no és més que l'equivalent a "negoci habitual". Cal revisar l’objectiu RES a l’alça,"Per afegir que l'objectiu renovable vinculant de la UE tingui efecte, cal definir els objectius nacionals vinculants". Dubtem que els objectius nacionals voluntaris aconseguiran," va afegir el secretari general de l'AEBIOM, Jean-Marc Jossart.

"El disseny del futur sistema energètic ha de centrar-se en el consumidor, fent-los part de la solució", va dir Pedro Dias, secretari general d’ESTIF. "En aquest context particular, les tecnologies de calefacció renovables poden proporcionar opcions més estables i assequibles per a les llars i la indústria, tot promovent les inversions locals i la creació d'ocupació" va afegir. La proposta de la Comissió tampoc no reconeix prou el potencial de les fonts d'energia renovables desviables en el sector elèctric. "Tot i que totes les tecnologies d’energies renovables tenen un paper important i complementari per garantir una transició cap a un sistema energètic sostenible, l’energia solar tèrmica i geotèrmica concentrada, així com la biomassa i l’energia hidroelèctrica poden facilitar la integració de fonts variables ”, va dir Marcel Bial, secretari general d’ESTELA La indústria renovable europea insta els responsables polítics de la UE a prendre nota dels resultats d'aquesta conferència com a aportacions significatives per a les seves decisions futures.

AEBIOM és l'Associació Europea que representa el sector de la bioenergia a Europa. L’objectiu principal d’AEBIOM és desenvolupar el mercat per a la bioenergia sostenible, com ara el bioheat, l’electricitat de la biomassa i els biocombustibles (inclòs el biogàs).

anunci

EUREC és la principal associació de centres de recerca i departaments universitaris actius en l'àmbit de les energies renovables. L'objectiu de l'associació és promoure i donar suport al desenvolupament de tecnologies innovadores i recursos humans per permetre una ràpida transició cap a un sistema energètic sostenible.

ESTIF és la Federació Europea de Tèrmica Solar que representa tota la cadena de valor de l'energia solar tèrmica, des de la investigació i les proves fins a fabricants i proveïdors de serveis

ESHA (L'Associació Europea de Petits Hidroelèctrics) representa l'interès del sector hidroelèctric promovent els avantatges i les oportunitats de la hidroelèctrica a nivell de la UE.

ESTELA és l'Associació Europea d'Electricitat Solar Tèrmica que representa la indústria de l'electricitat solar tèrmica (energia solar concentrada) de les empreses fabricants a instituts de recerca d'Europa i la regió MENA.

EGEC El European Geothermal Energy Council és la veu del sector geotèrmic a Europa, que representa membres de països europeus 28, incloses empreses privades, associacions nacionals, consultors, centres de recerca, enquestes geològiques i autoritats públiques.

Energia

Ajuts estatals: la Comissió autoritza ajuts de 37.4 milions d’euros per a la construcció d’una instal·lació de cogeneració d’alta eficiència a l’illa de la Reunió, a França

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una ajuda a la inversió de 37.4 milions d’euros en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals per a la construcció d’una planta de cogeneració d’alt rendiment a l’illa de la Reunió, a França. Aquesta instal·lació produirà calor amb el tractament de residus i electricitat per a més de 10,000 llars. Està previst que la instal·lació entri en servei el segon trimestre del 2023. El beneficiari de l'ajuda és el sindicat mixt de tractament de residus de les microregions sud i oest de la Reunió, "ILEVA".

Aquest projecte té com a objectiu promoure la producció combinada de calor i energia d’alta eficiència a l’illa de la Reunió, ja que la producció d’aquestes instal·lacions de cogeneració permet estalviar energia primària en comparació amb la producció separada. de calor i electricitat. Aquest projecte també augmentarà les taxes de reciclatge reduint al mateix temps els residus municipals a les deixalleries. La Comissió ha examinat la mesura contra les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular les directrius del 2014 sobre ajudes estatals per a la protecció del medi ambient i l'energia.

La Comissió va considerar que la mesura és necessària, ja que el projecte no seria rendible sense l'ajut concedit i proporcionat, ja que la intensitat de l'ajut respectarà el límit de costos elegibles permès. La Comissió ha conclòs que l'esquema donarà suport a la producció d'electricitat a partir de cogeneració d'alta eficiència, d'acord amb els objectius energètics i climàtics de la UE en virtut del Tracte Verd Europeu, sense distorsionar indebitament la competència al mercat únic. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura compleix les normes sobre ajuts estatals de la UE. La versió no confidencial de la decisió es posarà a disposició amb el número de cas SA.60115 al Registre d'Ajuts de l'Estat al lloc web de competència de la Comissió un cop s'hagi resolt qualsevol problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Energia

NaturaSì i Aspiag Service participaran a SUPER-HEERO, un projecte europeu per augmentar l’eficiència energètica als supermercats

publicat

on

Els supermercats NaturaSì i Aspiag Service de Pàdua, Itàlia, han confirmat la seva participació com a unitats pilot a SUPER-HEERO, un projecte europeu finançat en el marc del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 que té com a objectiu impulsar la inversió en eficiència energètica en supermercats petits i mitjans. Ja s’han identificat dues botigues diferents per instal·lar comptadors intel·ligents i avaluar el consum d’energia a la vista de la planificació de mesures d’eficiència energètica i d’equipament tecnològic. Els comptadors intel·ligents es subministraran i s’instal·laran de forma gratuïta i romandran propietat del supermercat al final del projecte.

A més, es presentarà a les unitats pilot un conjunt de programes financers innovadors, programes de fidelització i recompenses dels clients mitjançant els quals podrien finançar les mesures d’eficiència energètica necessàries. Finalment, però no menys important, els supermercats s’inclouran en una sèrie d’activitats de divulgació i comunicació, així com en una campanya de publicitat gratuïta que augmentarà el seu posicionament tant a nivell nacional com comunitari. Les inversions en eficiència energètica són importants per al medi ambient i són convenients per als temps previstos de retorn i amortització. No obstant això, al sector minorista encara és difícil atreure finançament privat per impulsar el procés de transició energètica a gran escala i els supermercats en són un bon exemple. Del cost total d’explotació d’un supermercat, l’energia pot representar entre el 10% i el 15%, cosa que és enorme per a una empresa que opera amb marges reduïts.

SUPER-HEERO té com a objectiu proporcionar un esquema financer replicable per a la inversió en eficiència energètica en petits i mitjans supermercats, basat en tres mètodes:
• El finançament ciutadà mitjançant finançament col·lectiu, esquemes cooperatius i estratègies de gamificació es basa en programes de fidelització.
• Associacions estratègiques amb ESCO i empreses de serveis públics que donin suport financerament a les inversions en eficiència energètica. Això es basa en els avantatges de contractar una gran base d’usuaris d’energia a través del programa cooperatiu d’un supermercat.
• Participació dels proveïdors de tecnologia en esquemes basats en el rendiment que els permetin obtenir beneficis dels seus productes i tecnologies. Això s’aconsegueix mitjançant un negoci circular innovador com el lísing i la tecnologia com a servei per fer la tecnologia més assequible i accessible per a supermercats i empreses similars.

anunci

Amb aquests mètodes, SUPER-HEERO proporciona un instrument perquè els supermercats puguin accedir al finançament tan necessari que permet la implementació d’estratègies d’eficiència energètica, desbloquejant un potencial estalvi energètic superior al 40%. Això, al seu torn, generaria guanys econòmics, socials i mediambientals. Sobre SUPER-HEERO El projecte SUPER-HEERO, que es va iniciar el juny del 2020, té com a objectiu desencadenar inversions en eficiència energètica als supermercats mitjançant la implicació de les parts interessades i les comunitats locals.

L’enfocament del projecte es basa en tres instruments principals: contractes de rendiment energètic (EPC) dissenyats, models de serveis de producte per a la participació dels proveïdors de tecnologia i iniciatives de finançament col·lectiu i cooperació basades en la comunitat. La novetat d’aquesta iniciativa es basa en el concepte innovador que s’aprofita dels programes de fidelització dels clients, proporcionant una nova manera perquè els operadors de supermercats i els seus compradors treballin junts cap a l’eficiència energètica.

anunci
Seguir llegint

Energia

La reforma del sector del petroli i el gas de Nigèria es convertirà en llei

publicat

on

La setmana passada, ambdues cambres del parlament de Nigèria van aprovar l’esperat Projecte de llei sobre la indústria del petroli (PIB), que entrarà en llei un cop rebi la signatura presidencial, que s’espera que segueixi les properes setmanes. La reforma important del sector del petroli i el gas s’ha estat considerant des de fa més d’una dècada i el nou projecte de llei conté disposicions importants per generar inversions molt necessàries i revitalitzar el sector energètic de Nigèria. escriu Colin Stevens.

La urgència de les reformes no ha estat mai més gran, com a conseqüència de la dependència de Nigèria del sector del petroli i del gas per obtenir ingressos de divises i ingressos del govern (que representen el 90% i el 60% respectivament). A mesura que la inversió del sector privat a nivell mundial es canalitza cada vegada més cap a fonts d’energia més netes, el conjunt d’inversions disponibles disminueix, agreujat per la pandèmia mundial. No obstant això, per a un país com Nigèria, que té la segona reserva de petroli més gran del continent, per passar dels combustibles fòssils, cal una inversió important per donar suport al desenvolupament de les infraestructures i el capital humà.

Compromís de l'administració actual amb la reforma

anunci

Com a conseqüència, l’administració del president Muhammadu Buhari ha convertit l’aprovació d’aquest projecte de llei en una prioritat fonamental durant aquest mandat, abordant els obstacles que, segons un Informe de KPMG, prèviament han impedit la seva aprovació el 2008, 2012 i 2018. El projecte de llei actual pretén introduir canvis en els acords de drets i en les condicions fiscals per apaivagar els productors estrangers de petroli, així com abordar les preocupacions de les comunitats on s’extreu petroli. Els productors estrangers de petroli com Chevron, ENI, Total i ExxonMobil, ho tenen tot van serd que s'ha mantingut una inversió per valor de milers de milions de dòlars a causa del lent progrés del projecte de llei, proporcionant confiança als grups d'interès locals que l'aprovació del projecte de llei conduirà a una onada d'inversions.

Un altre dels barris fonamentals que l'actual administració ha aconseguit navegar va ser la postura de les comunitats d'acollida, que prèviament havien estat alineades durant el procés i van intentar bloquejar el pas del projecte de llei. El Petroli Amfitrió de Desenvolupament de la Comunitat (PHCD) intenta abordar les seves preocupacions proporcionant beneficis econòmics i socials directes de les operacions de petroli a les comunitats d’acollida i creant un marc per donar suport al desenvolupament sostingut, mitjançant la creació d’un Trust, mitjançant el qual les comunitats reclamaran un 3 Percentatge de la riquesa petroliera regional generada per la producció.

Reformes de governança

anunci

La necessitat de reformes de governança també s’ha citat amb freqüència com un impediment per a la inversió interna del sector. Segons el nou projecte de llei, la Corporació Nacional de Petroli de Nigèria (NNPC) existent passarà d'una empresa estatal a una de responsabilitat limitada, cosa que permetrà una major transparència i eficiència. La segmentació formal de la indústria als sectors ascendent i mitjà i descendent, amb reguladors separats, també permetrà una supervisió més clara. L'aprovació del projecte de llei ha estat ben rebuda pel Centre de Defensa de la Transparència del país, que anomenat "un pas positiu" cap a una indústria energètica reformada.

Preparació per a la transició energètica

Abans que el projecte de llei fos aprovat, els comentaristes demanaven més disposicions que abordessin explícitament les preocupacions sobre el canvi climàtic i preparessin el camí cap a la diversificació cap a la producció d'energia sostenible. Les disposicions mediambientals, inclòs l'establiment de fons de remediació i el requisit per als plans de gestió ambiental, són passos positius, tot i que només compleixen i no superen els estàndards internacionals bàsics i, per tant, són no vist tan prou ambiciós.

Tot i això, el Projecte de llei sobre inversions en petroli té un clar potencial per generar importants ingressos governamentals, que després es poden invertir en el sector de les energies renovables. Iniciatives com el pla d’energia solar del govern, que sumarà 2.3 bilions de naires (aproximadament 4.7 milions d’euros) del fons de recuperació econòmica COVID dedicat a la instal·lació de cinc milions de sistemes solars, demostren la seva voluntat d’invertir en la producció d’energia baixa en carboni.

El resultat d’aquestes reformes, que responen en gran mesura a les principals crítiques al sector del petroli i el gas de Nigèria durant les darreres dècades, és una major claredat per als possibles inversors. Combinat amb l’obertura de l’economia mundial i un compromís més ampli amb la inversió en infraestructures i les iniciatives d’energia sostenible, l’aprovació del PIB és de bon auguri per a Nigèria.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències