Connecteu-vos amb nosaltres

el transport d'animals

#WildlifeTrafficking: Comissió posa en marxa pla d'acció per acabar amb trànsit de vida silvestre

COMPARTIR:

publicat

on

o-CRIMINOLOGIA-FAUNA-TRÀNSIT-facebook

Avui, 26 de febrer, la Comissió Europea va adoptar un Pla d'acció de la UE per fer front al tràfic d'animals salvatges a la UE i per reforçar el paper de la UE en la lluita global contra aquestes activitats il·legals. El Pla d'Acció és un projecte ambiciós que mobilitza totes les eines diplomàtiques, comercials i de cooperació al desenvolupament de la UE per reprimir la que s'ha convertit en una de les activitats delictives més rendibles del món.

Els darrers anys s'ha vist un augment espectacular del tràfic de vida salvatge. Es calcula que entre 8 i 20 milions d'euros passen anualment per mans de grups delictius organitzats, al costat del tràfic de drogues, persones i armes. No només amenaça la supervivència d'algunes espècies emblemàtiques, sinó que també genera corrupció, reclama víctimes humanes i priva les comunitats més pobres dels ingressos tant necessaris. També amenaça la seguretat a l'Àfrica Central, on milícies i grups terroristes financen en part les seves activitats mitjançant el tràfic de vida salvatge.

El Pla d'Acció va ser elaborat conjuntament per un equip bàsic copresidit per l'Alta Representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/vicepresidenta de la Comissió Federica Mogherini i el comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, amb l'estreta implicació de Els comissaris de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimica i de Migració, Afers Interiors i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos.

Federica Mogherini, vicepresidenta de la Comissió Europea i alta representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, va dir: "El tràfic de fauna i la caça furtiva són motors de la inseguretat i la inestabilitat a diversos països i regions. Poden proporcionar recursos als grups armats i fomentar-los. corrupció. Hem de construir associacions sòlides amb els països al llarg de la cadena del tràfic: origen, destinació i trànsit. La UE està preparada per treballar amb els seus socis per aturar aquesta forma de tràfic i donar suport a les comunitats afectades".

Karmenu Vella, comissari de Medi Ambient, Pesca i Afers Marítims de la UE, va dir: "El tràfic de vida salvatge és una gran amenaça per al nostre futur sostenible i hem de lluitar contra ell en diversos fronts. A aquest ritme, un nen nascut avui veurà morir els últims elefants salvatges i rinoceront abans dels 25th aniversaris. El nou Pla d'Acció subratlla el nostre compromís d'acabar amb aquesta activitat delictiva, aglutinant voluntat política i acció sobre el terreny".

La UE és una regió de destinació, origen i trànsit del tràfic d'espècies en perill d'extinció, que inclou exemplars vius i morts de fauna i flora silvestres, o parts de productes elaborats amb aquestes. Més de 20 elefants i 000 rinoceronts van ser assassinats el 1200 i, després d'anys de recuperació, les seves poblacions tornen a disminuir. Com a principal donant a nivell internacional, la UE està donant suport als esforços de conservació a Àfrica amb 2014 milions d'euros per al període 700-2014.

anunci

El Pla d'Acció inclou 32 mesures que la UE i els seus 2020 estats membres han de dur a terme d'aquí al 28. Es centra en tres prioritats:

  • Prevenir el tràfic i reduir l'oferta i la demanda de productes il·legals de la fauna salvatge: per exemple, a finals de 2016, la Comissió elaborarà directrius per suspendre l'exportació d'articles d'ivori antics de la UE.
  • Millorar l'aplicació de les normes existents i combatre la delinqüència organitzada de manera més eficaç augmentant la cooperació entre els organismes competents en matèria d'execució, com ara Europol.
  • Reforçar la cooperació entre els països d'origen, de destinació i de trànsit, inclòs el suport financer estratègic de la UE per fer front al tràfic als països d'origen, ajudar a desenvolupar la capacitat d'aplicació i proporcionar fonts d'ingressos a llarg termini a les comunitats rurals que viuen en zones riques en fauna salvatge.

A la Agenda Europea de Seguretat presentada el maig de 2015, la Comissió va proposar augmentar la lluita contra els delictes mediambientals i el comerç il·legal de fauna salvatge. El Pla d'Acció forma part del més ampli Pla d'acció de la UE per reforçar la lluita contra el finançament del terrorisme presentat per la Comissió el febrer de 2016. També és una contribució important per aconseguir la Objectius de Desenvolupament Sostenible'objectiu dedicat (Objectiu 15) per "prendre accions urgents per acabar amb la caça furtiva i el tràfic d'espècies protegides de flora i fauna, i abordar tant la demanda com l'oferta de productes il·legals de la fauna salvatge".

Es presentarà als estats membres de la UE per a la seva aprovació en les properes setmanes.

IFAW - Fons internacional per al benestar dels animals

Vam preguntar a l'IFAW què pensaven del nou pla d'acció:

Fons

La UE ha estat al capdavant de la lluita contra la delinqüència contra la vida salvatge, advocant per normes estrictes en virtut de la Convenció sobre el comerç d'espècies en perill d'extinció (CITES), promovent la seva implementació a tots els països i donant suport als esforços de conservació a gran escala.

El comerç de vida silvestre des de, cap a i dins de la UE es regula mitjançant un conjunt de Regulacions de Comerç de vida silvestre que implementen les disposicions de la CITES Convenció. La UE Directives de la natura prohibir la venda i el transport d'una sèrie d'espècies silvestres estrictament protegides a la UE. El tràfic de fauna salvatge també està inclòs a la Directiva sobre el Protecció del Medi Ambient mitjà del dret penal que obliga els estats membres a considerar-ho com a delicte.

El 2014, una consulta sobre l'enfocament de la UE contra el tràfic d'animals salvatges va mostrar un fort suport al desenvolupament d'un Pla d'acció de la UE. El Parlament Europeu va adoptar una resolució global el gener de 2014 que demanava un Pla d'acció de la UE contra la delinqüència i el tràfic de vida salvatge.

Més informació

Comissió Europea MEMO sobre el tràfic de fauna

El Pla d'Acció i el Document de Treball del Personal

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències