Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

#Dieselgate 1st aniversari: Tots els fabricants d'automòbils dièsel a Europa són encara més contaminants que Volkswagen diu estudi

COMPARTIR:

publicat

on

Mechanic, la comprovació dels gasos d'escapament d'un motor dièsel alimentat cotxe de passatgers per als gasos d'emissió, com ara diòxid de carboni.

Quan 'Dieselgate' compleix un any, a nou estudi per Transport & Environment (T&E) revela que actualment Volkswagen ven els vehicles dièsel menys contaminants (Euro 6). Tot i això, la marca enganyada als Estats Units també té els vehicles Euro 5 més contaminants a la carretera, que es van vendre entre el 2011 i el 2015.

El millor rendiment dels cotxes Volkswagen Euro 6 no té res a veure amb el Dieselgate, sinó amb millors opcions tecnològiques abans de l’esclat de l’escàndol. L’informe Dieselgate: Qui? Què? Com? també va comprovar que cap marca compleix els últims límits de contaminació atmosfèrica ("Euro 6") per a cotxes i furgonetes dièsel en la conducció del món real.

T&E va analitzar les dades de proves d’emissions d’uns 230 models de vehicles dièsel. Les dades van ser extretes de les investigacions dutes a terme pels governs britànic, francès i alemany, així com a gran base de dades pública. El rànquing dels fabricants de vehicles es va construir amb xifres de rendiment a la carretera mesurades principalment en la conducció del món real. Les conclusions principals per marca de cotxes són: els cotxes dièsel Fiat i Suzuki contaminen de mitjana 15 vegades més que el límit legal de NOx; Els vehicles Renault-Nissan superen el límit més de 14 vegades; Les marques Opel / Vauxhall de General Motors contaminen 10 vegades més, mentre que els cotxes dièsel Volkswagen contaminen el doble que l’estàndard Euro 6.

Greg Archer, director de vehicles nets de T&E, va dir: "Un any després que els Estats Units van enganyar Volkswagen enganyant, tots els fabricants de vehicles continuen venent cotxes dièsel molt contaminants amb la connivència dels governs europeus. La indústria de l’automòbil ha capturat els seus reguladors i ara els països europeus han de defensar els seus ciutadans i aturar aquest escandalós encobriment. Només recordar tots els cotxes dièsel nocius netejarà el nostre aire i restablirà la credibilitat en el sistema legal europeu ".

29 milions de cotxes i furgonetes dièsel "bruts" circulen avui per les carreteres europees

anunci

Els càlculs de T&E també mostren que avui hi circulen 29 milions de vehicles dièsel i furgonetes per les carreteres europees que classifiquem com a "brutes", és a dir, que per als cotxes Euro 5 superen almenys tres vegades el límit de NOx corresponent. Només un de cada quatre vehicles dièsel matriculats des del 2011 assoleix aquests modestos llindars. Aquests vehicles van ser aprovats per a la venda per les autoritats nacionals d’homologació de tipus, principalment a Alemanya, França, el Regne Unit, Espanya, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos. El major nombre de gasoils "bruts" es troba a les carreteres franceses (5.5 milions), seguit d'Alemanya (5,3 milions), el Regne Unit (4,3 milions), Itàlia (3,1 milions), Espanya (1,9 milions) i Bèlgica (1,4 milions).


"El veritable escàndol de Dieselgate a Europa és que els reguladors nacionals fan els ulls grossos davant les evidències flagrants d'enganyar les proves amb l'únic propòsit de protegir els seus fabricants d'automòbils nacionals o el seu propi negoci. Això està matant desenes de milers de persones cada any. Necessitem un gos de vigilància europeu per evitar que els estats membres de la UE protegeixin els seus campions nacionals i per garantir que el mercat únic de vehicles funcioni en interès de tots els ciutadans", va afegir Archer.

Enganyar a la regulació ambiental no és un delicte sense víctimes. Això provoca morts prematures. L’Organització Mundial de la Salut ha descrit l’empitjorament dels nivells de contaminació atmosfèrica com una “emergència de salut pública”. L’any passat, l’Agència Europea de Medi Ambient va dir que el NO2, creat principalment per motors dièsel a les zones urbanes, és responsable d’una estimació 72,000 morts prematures a Europa. La majoria de les morts prematures relacionades amb el NO2 es produeixen a Itàlia (21,600); 14, 100 al Regne Unit; Alemanya (10,400); 7,700 a França; Espanya (5,900) i 2,300 a Bèlgica.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències