Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Els eurodiputats d'entorn per a un #CarbonMarket més fort de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Emissions de carboniPlans per impulsar les vorades de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a través del mercat de carboni de la UE (EU ETS) van ser recolzades pel Comitè de Medi Ambient. Els eurodiputats proposen la reducció dels crèdits de carboni per a ser subhastats per 2.4% cada any, i la duplicació de la capacitat de la reserva de l'estabilitat del mercat (MSR) per absorbir l'excés de drets d'emissió en el mercat.

"Després de la proposta de la Comissió, i 650 esmenes presentades, avui la Comissió de Medi Ambient ha donat un fort senyal al Consell", va dir el president del comitè Giovanni La Via (PPE, TI). "Crec que va ser un vot ambiciós però equilibrat. necessitem aplicar l’acord de París i complir els nostres objectius climàtics, sense posar en perill la competitivitat de les nostres indústries ”, va afegir.

"Avui, el Comitè de Medi Ambient ha lliurat un regal de benvinguda a tots els que es preocupen pel canvi climàtic", va dir el ponent Ian Duncan (ECR, Regne Unit). no sempre ha estat fàcil, però el compromís dels meus companys de diputats que van negociar l'expedient ha estat fluix i els tinc un deute d'agraïment a tots ”, va continuar.

"El nostre següent pas al febrer per aconseguir l'aprovació de tot el Parlament serà un repte, però després de la votació d'avui tinc més confiança en el resultat. Ha arribat el moment que el Consell pugui posar-se al dia i preparar-se per batre’s pel canvi climàtic ”, va afegir.

En les seves esmenes, els eurodiputats defensen augmentar l'anomenat "factor de reducció lineal", la reducció anual de crèdits, per tal de lliurar els límits de carboni, en un 2.4%, enfront del 2.2% proposat per la Comissió Europea.

Els eurodiputats també volen reforçar la capacitat de l'MSR per eliminar l'excés de crèdits del mercat. Quan es desencadenés a partir del 2019, absorbiria fins al 24% de l’excés de crèdits de cada any de subhasta, durant els primers quatre anys, el doble de la seva capacitat actual. Els eurodiputats també van acordar que es retiressin 800 milions de drets de la MSR a partir de l'1 de gener de 2021.

Aviació i la navegació

anunci

Els eurodiputats diuen que, en absència d'un sistema comparable que opera sota l'Organització Marítima Internacional (OMI), les emissions CO2 en ports de la UE i durant els viatges cap i des d'ells, ha de ser comptabilitzat. Proposen la creació d'un fons per compensar les emissions marítimes, millorar l'eficiència energètica, facilitar les inversions en tecnologies innovadores i reduir les emissions CO2 del sector. Els ingressos de subhasta de drets al sector de l'aviació s'utilitzarien per a l'acció climàtica a la UE i tercers països.
Propers passos

La legislació serà sotmesa a votació pel ple de la Cambra al febrer. Parlament, el Consell i la Comissió continuació, s'iniciarà els anomenats "tres bandes" negociacions a tres bandes.
El 15 de juliol de 2015, la Comissió va publicar la seva proposta per a la fase IV de l’ETS. Aquest objectiu té per objectiu assolir l’objectiu de la UE d’emissions de gasos d’efecte hivernacle el 2030, com a mínim, del 40%, protegint la indústria europea del risc de “fugida” de carboni (emissors que es traslladen a països tercers amb límits menys estrictes) i promou la innovació i la modernització a les zones industrials i industrials europees. sectors elèctrics durant la dècada a partir del 2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències