Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

El canvi climàtic i la pèrdua de la naturalesa representen els majors riscos per a la humanitat: Informe de risc global del WEF 2024

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'Informe de Riscos Globals 2024 del Fòrum Econòmic Mundial (WEF) considera els esdeveniments meteorològics extrems i els canvis crítics als sistemes terrestres com les principals preocupacions que s'enfronta el món durant la propera dècada. Si bé la desinformació i la desinformació es veuen com el risc a curt termini més gran durant els propers dos anys, els riscos ambientals dominen durant un període de deu anys.

L'informe va trobar que els quatre riscos més greus durant els propers deu anys eren: esdeveniments meteorològics extrems, canvis crítics als sistemes terrestres, pèrdua de biodiversitat i col·lapse dels ecosistemes i escassetat de recursos naturals. La contaminació també figura entre els deu riscos més greus. De manera preocupant, l'informe argumenta que la cooperació en qüestions globals urgents podria ser cada cop més escassa, subratllant la importància de l'acció concertada i la col·laboració per fer front a les emergències climàtiques i naturals. 

"Les crisis interrelacionades del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat es troben entre els riscos més greus als quals ha d'enfrontar el món i no es poden abordar de manera aïllada. Acabem de viure el  l'any més calorós de la història amb vides i mitjans de vida devastats per onades de calor intenses i inundacions i tempestes catastròfiques. A menys que prenem mesures urgents, l'amenaça només s'intensificarà i ens aproparà a infligir danys irreversibles a la societat i als ecosistemes", va dir. Kirsten Schuijt, directora general de WWF Internacional

"Aquestes troballes s'afegeixen a l'anàlisi mordaç recent de l'Agència de Medi Ambient de la UE que mostra que la UE corre el perill de no complir la majoria dels seus objectius de política mediambiental per al 2030. Abans de les eleccions a la UE, els partits polítics han de demostrar el seu compromís per salvaguardar el futur del nostre planeta. i complir la promesa de l'Acord Verd Europeu. Això requereix un redisseny fonamental de la nostra economia per eliminar-la més ràpidament dels combustibles fòssils i aprofitar al màxim els ecosistemes saludables com el nostre aliat més fort. Només així la UE pot garantir la seguretat i el benestar. de la seva gent i augmentar la seva autonomia i resiliència", va afegir Ester Asin, directora de l'Oficina de Política Europea de WWF.

"Traballant tots junts per protegir i gestionar millor els recursos de la Terra, podem canviar el rumb a la pèrdua de la natura i assegurar un futur millor per al nostre planeta, la nostra casa comuna. Els governs i les empreses poden fer del 2024 l'any en què recuperen la credibilitat i reconstrueixen la confiança encaminant-se a complir amb els seus compromisos pel 2030 en matèria de clima i natura; no hi ha temps per endarrerir-se. Això és essencial per salvaguardar les comunitats i la naturalesa que ens sosté a tots”, va concloure Kirsten Schuijt.

  • El Informe de Riscos Globals del WEF 2024 constata que els riscos ambientals continuen dominant el panorama de riscos. Dos terços dels experts mundials estan preocupats pels esdeveniments meteorològics extrems el 2024. El clima extrem, els canvis crítics als sistemes terrestres, la pèrdua de biodiversitat i el col·lapse dels ecosistemes, l'escassetat de recursos naturals i la contaminació representen cinc dels 10 riscos més greus que s'han percebut durant el la propera dècada.
  • A WWF li preocupa que els països no estiguin en bon camí per complir els seus compromisos per al 2030 en virtut del Marc Global de Biodiversitat de Kunming-Montreal, l'Acord de París i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides:

compromís a la COP28 d'abandonar els combustibles fòssils com un moment significatiu, està clar que per a un planeta habitable hem de veure una eliminació completa de tots els combustibles fòssils, així com un finançament molt més gran per ajudar els que estan en perill. 

Les empreses són fonamentals per assolir els objectius establerts pel Marc Global de Biodiversitat i l'Acord de París. Mitjançant l'ús de marcs de configuració d'objectius, com ara Iniciativa d’objectius basats en la ciència i Xarxa d'objectius basats en la ciència (SBTN), les empreses poden reduir els impactes negatius sobre el clima i la natura. El WWF Suite de filtres de risc pot ajudar les empreses a avaluar i reduir els seus riscos relacionats amb la naturalesa. Fins ara, més de 10,000 usuaris registrats han penjat més d'un milió d'ubicacions. Això és més d'un milió de llocs al món on les empreses entenen millor els seus impactes i dependències sobre la biodiversitat i l'aigua.

anunci

Foto: Evangeline Shaw on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències