Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Llei de restauració de la natura: el Parlament Europeu vota a favor de Salvar la natura

COMPARTIR:

publicat

on

El Parlament Europeu ha aprovat el resultat del triòleg sobre la Llei de restauració de la natura amb 329 vots a favor, 275 en contra i 24 abstencions. Henrike Hahn, membre del Parlament Europeu de Baviera (The Greens/EFA), membre del Comitè d'Indústria (ITRE), portaveu de política industrial i portaveu adjunt dels Verds alemanys al Parlament Europeu, comenta:

“Aquesta llei és un gran èxit verd per salvar la natura europea, que es troba en un estat cada cop més crític.

L'escàs suport del grup PPE i la voluntat constant de deixar fracassar la llei en el procés de negociació mostren que el PPE encara no ha entès prou que la protecció del clima i l'assegurament de la prosperitat estan íntimament lligades. La natura no és un "agradable tenir": també necessitem ecosistemes intactes com a base per a una economia competitiva.

No és una bona forma no donar suport als projectes bàsics de la candidata a la Comissió del PPE Ursula von der Leyen des de les vostres files.

També mostra la manca de reconeixement de la importància del Pacte Verd per al clima, la seguretat i la prosperitat d'Europa. En lloc de mirar cap a l'extrema dreta, el PPE hauria de forjar aliances substantives per donar suport al Pacte Verd, que també proporcionaria un poderós suport al seu propi candidat. Ser cec a la conservació del clima i la natura no serà de cap avantatge per al PPE a les properes eleccions europees".

Antecedents de la llei:

Objectiu general:

L'any 2030, el 20% de les superfícies terrestres de la UE i el 20% de les seves superfícies llacs s'hauran de renaturalitzar, és a dir, tornar a un estat més proper a la natura.

anunci

Natura 2000:

Els estats membres de la UE tenen l'oportunitat de donar prioritat a la restauració d'espais de la xarxa d'espais protegits Natura 2000 de tota la UE que han estat designats com a zones de restauració.

Requisit de no deteriorament:

Les zones renaturalitzades han de mantenir-se en bones condicions ecològiques.

Mesures en agroecosistemes, especialment en torberes:

Mesures de millora dels indicadors (papallones de prat, ocells de camp, pol·linitzadors, diversitat estructural) i renaturalització dels erms drenats, en part mitjançant rehumectació (voluntària).

Implementació:

Els estats membres han de presentar plans nacionals de restauració amb objectius clars per a la seva implementació dos anys després de l'entrada en vigor de la llei.

"Fre d'emergència":

En situacions d'emergència imprevisibles, quan la seguretat alimentària està en risc per la manca de disponibilitat de terres conreades a tota la UE, la restauració dels ecosistemes agrícoles es pot suspendre.

Foto: Adam Kool on Unsplash

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències