Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Eurostat: la Comissió adopta una esmena a les estadístiques energètiques per donar més suport al Pacte Verd Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat l'esmena més completa del reglament d'estadístiques energètiques mai realitzada. L'objectiu és donar suport encara més Acord Verd Europeu. Aquesta modificació, que entrarà en vigor al febrer, proporcionarà estadístiques per supervisar una sèrie d'iniciatives polítiques per descarbonitzar l'economia europea, inclosa la Energy Union i la Apte per a paquets de 55, Així com la Estratègia de l'hidrogen i la Iniciativa sobre Bateries.

Les noves estadístiques estaran disponibles per primera vegada el 2022. El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, va dir: "L'esmena d'avui al reglament d'estadístiques energètiques marca una fita en el camí cap a una transició creïble i basada en evidències cap a una economia climàticament neutral. Amb aquest acte legal, marquem el ritme de les estadístiques energètiques a tot el món, ens mantenim al davant dels desenvolupaments polítics i ja incorporem les necessitats de dades del paquet Fit for 55 i altres iniciatives polítiques importants, d'acord amb les prioritats de la Comissió".

Amb aquesta esmena, la Comissió publicarà dades noves i més detallades d'alta qualitat sobre (i) nous transportadors d'energia (com l'hidrogen), (ii) bateries a gran escala, (iii) combustibles renovables addicionals (per exemple, bombes de calor). i la producció solar fotovoltaica en edificis), (iv) l'ús no energètic d'energies renovables (inclosos els biolubricants o el bioasfalt), (v) el desglossament detallat del consum final d'energia en el sector serveis (inclosos els centres de dades) i en el transport. activitats, i (vi) el consum final específic d'energia en l'agricultura i la silvicultura. A més, les dades anuals estaran disponibles un mes abans (a l'octubre de l'any següent, en lloc del novembre).

Els nous requisits estadístics sobre consum d'energia, energies renovables, electricitat, cogeneració (cogeneració de calor i electricitat) i producció descentralitzada ajudaran a controlar l'actual Directiva d'Energia Renovable, El Directiva d'Eficiència Energètica, El Directiva d'eficiència energètica dels edificis, la Governança de la Unió Energètica i Acció Climàtica i la Instal·lació de Resiliència i Recuperació, que preveu un finançament important per a l'eficiència energètica i les energies renovables als edificis. Altres modificacions admeten el Política Agrària Comuna i la transició digital. Hi ha més informació disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències