Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Net-Zero Industry Act: fer de la UE la llar de la fabricació de tecnologies netes i llocs de treball verds

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 20 de març, la Comissió va proposar Llei de la indústria Net Zero augmentar la fabricació de tecnologies netes a la UE i assegurar-se que la Unió està ben equipada per a la transició cap a l'energia neta. Aquesta iniciativa va ser anunciada pel president von der Leyen com a part del Pla Industrial Green Deal.

La Llei reforçarà la resiliència i la competitivitat de la fabricació de tecnologies nets zero a la UE i farà que el nostre sistema energètic sigui més segur i sostenible. Crearà millors condicions per establir projectes de zero net a Europa i atraure inversions, amb l'objectiu que la capacitat de fabricació global estratègica de tecnologies net zero de la Unió s'acosti o assoleixi almenys el 40% de les necessitats de desplegament de la Unió per al 2030. Això accelerarà. el progrés cap als objectius climàtics i energètics de la UE per al 2030 i la transició cap a la neutralitat climàtica, alhora que augmenta la competitivitat de la indústria de la UE, es crea llocs de treball de qualitat i es dóna suport als esforços de la UE per esdevenir independent energèticament.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Necessitem un entorn regulador que ens permeti augmentar ràpidament la transició a l'energia neta. La Llei de la indústria Net-Zero farà exactament això. Crearà les millors condicions perquè aquells sectors que són crucials perquè arribem al zero net l'any 2050: tecnologies com ara turbines eòliques, bombes de calor, plaques solars, hidrogen renovable i COXNUMX.2 emmagatzematge. La demanda està creixent a Europa i a nivell mundial, i estem actuant ara per assegurar-nos que podem satisfer més d'aquesta demanda amb l'oferta europea". 

Juntament amb la proposta d'una llei europea de matèries primeres crítiques i la reforma del disseny del mercat elèctric, El Llei de la indústria Net Zero estableix un marc europeu clar per reduir la dependència de la UE de les importacions molt concentrades. A partir de les lliçons apreses de la pandèmia de la Covid-19 i de la crisi energètica provocada per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, ajudarà a augmentar la resiliència de les cadenes de subministrament d'energia neta d'Europa.

La legislació proposada aborda tecnologies que faran una contribució significativa a la descarbonització. Aquests inclouen: solar fotovoltaica i solar tèrmica, eòlica terrestre i energia renovable offshore, bateries i emmagatzematge, bombes de calor i energia geotèrmica, electròlitzadors i piles de combustible, biogàs/biometà, captura de carboni, utilització i emmagatzematge i tecnologies de xarxa, tecnologies de combustibles alternatius sostenibles. , tecnologies avançades per produir energia a partir de processos nuclears amb un mínim de residus del cicle del combustible, petits reactors modulars i els millors combustibles relacionats. Les tecnologies Strategic Net Zero identificades a l'annex del Reglament rebran un suport especial i estan subjectes al 40% de referència de producció nacional.

Accions clau per impulsar inversions netes en tecnologia de fabricació zero

La Llei de la indústria Net-Zero es basa en els pilars següents:

  • Establiment de condicions d'habilitació: la Llei millorarà les condicions per a la inversió en tecnologies de zero net mitjançant la millora de la informació, reduint la càrrega administrativa posar en marxa projectes i simplificar els processos de concessió de permisos. A més, la Llei proposa donar prioritat a Projectes Estratègics Net-Zero, que es consideren essencials per reforçar la resiliència i la competitivitat de la indústria de la UE, inclosos els llocs per emmagatzemar de manera segura el CO capturat.2 emissions. Podran beneficiar-se de terminis d'autorització més curts i procediments simplificats.
  • Acceleració de CO2 capturar: la Llei estableix un objectiu de la UE per assolir una capacitat d'injecció anual de 50 Mt en CO estratègic2 llocs d'emmagatzematge a la UE per al 2030, amb contribucions proporcionals dels productors de petroli i gas de la UE. Això eliminarà una barrera important per al desenvolupament de CO2 la captura i l'emmagatzematge com a solució climàtica econòmicament viable, en particular per als sectors d'energia intensiva difícil de reduir.
  • Facilitar l'accés als mercats:  per impulsar la diversificació de l'oferta de tecnologies net zero, la Llei exigeix ​​que les autoritats públiques considerin criteris de sostenibilitat i resiliència per a les tecnologies net zero en la contractació pública o les subhastes.
  • Millora de les habilitats: la Llei introdueix noves mesures per garantir que hi hagi una mà d'obra qualificada que doni suport a la producció de tecnologies net-zero a la UE, inclosa la creació de Acadèmies de la indústria Net-Zero, amb el suport i la supervisió de la Plataforma Net-Zero Europe. Això contribuirà a la creació de llocs de treball de qualitat en aquests sectors essencials.
  • Foment de la innovació: la Llei permet que els Estats membres puguin crear-se caixes de sorra reguladores per provar tecnologies innovadores de zero net i estimular la innovació, en condicions normatives flexibles.
  • A Plataforma Net-Zero Europe ajudarà la Comissió i els Estats membres a coordinar l'acció i intercanviar informació, fins i tot al voltant de les associacions industrials Net-Zero. La Comissió i els Estats membres també treballaran junts per garantir la disponibilitat de dades per controlar el progrés cap als objectius de la Llei de la indústria Net-Zero. La plataforma Net-Zero Europe donarà suport a la inversió mitjançant la identificació de necessitats financeres, colls d'ampolla i millors pràctiques per als projectes a tot el territori. EU. També fomentarà els contactes entre els sectors nets zero d'Europa, fent un ús particular de les aliances industrials existents.

Per donar suport encara més a l'adopció d'hidrogen renovable a la UE, així com a les importacions de socis internacionals, avui la Comissió també presenta les seves idees sobre el disseny i les funcions del Banc Europeu de l'Hidrogen. Això envia un senyal clar que Europa és el lloc per a la producció d'hidrogen.

anunci

Tal com es va anunciar al Pla Industrial Green Deal, les primeres subhastes pilot sobre la producció d'hidrogen renovable es posaran en marxa en el marc del Fons d'Innovació a la tardor de 2023. Els projectes seleccionats rebran una subvenció en forma de prima fixa per kg d'hidrogen produït durant un màxim de 10 anys de funcionament. Això augmentarà la bancabilitat dels projectes i reduirà els costos globals de capital. La plataforma de subhastes de la UE també pot oferir "subhastes com a servei" per als Estats membres, cosa que també facilitarà la producció d'hidrogen a Europa. La Comissió està explorant encara més com dissenyar la dimensió internacional del Banc Europeu d'Hidrogen per incentivar les importacions d'hidrogen renovable. Abans d'acabar l'any, tots els elements del Banc d'Hidrogen haurien d'estar operatius.

Passos següents

La proposta de Reglament ha de ser discutida i aprovada pel Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea abans de la seva adopció i entrada en vigor.

Fons

El Acord Verd Europeu, presentat per la Comissió l'11 de desembre de 2019, estableix l'objectiu de convertir Europa en el primer continent climàticament neutre l'any 2050. El compromís de la UE amb la neutralitat climàtica i l'objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d'efecte hivernacle en almenys un 55% el 2030, relatiu. als nivells de 1990, són legalment vinculants per la Dret europeu sobre el clima.

El paquet legislatiu per complir amb el Acord Verd Europeu ofereix un pla per posar l'economia europea en bon camí per assolir les seves ambicions climàtiques, amb el Pla REPowerEU accelerant l'allunyament dels combustibles fòssils russos importats. Al costat de la Pla d'Acció d'Economia Circular, això estableix el marc per transformar la indústria de la UE per a l'edat neta zero.

El Pla Industrial del Green Deal es va presentar l'1 de febrer per impulsar la indústria zero i garantir que els objectius del Green Deal es compleixin a temps. El pla estableix com la UE reforçarà el seu avantatge competitiu mitjançant la inversió en tecnologies netes i continuarà liderant el camí cap a la neutralitat climàtica. Respon a la invitació del Consell Europeu perquè la Comissió faci propostes per mobilitzar totes les eines nacionals i de la UE pertinents i millorar les condicions marc per a la inversió, amb l'objectiu de salvaguardar la resiliència i la competitivitat de la UE. El primer pilar del Pla té com a objectiu crear un entorn normatiu previsible i simplificat per a les indústries nets zero. Amb aquesta finalitat, a més de la Llei d'Indústria Net-Zero, la Comissió presenta a Llei europea de matèries primeres crítiques, per assegurar una cadena de valor de matèries primeres crítiques sostenible i competitiva a Europa, i ha proposat una reforma del disseny del mercat elèctric que permetrà als consumidors beneficiar-se dels baixos costos de producció de les renovables.

Més informació

Preguntes i Respostes

Full informatiu sobre la Llei de la indústria Net-Zero

Fitxa informativa sobre el Banc Europeu d'Hidrogen

Una Llei d'Indústria Net Zero

Un pla industrial de Green Deal per a l'era Net-Zero

Un pla industrial de Green Deal el comunicat de premsa

Un acord verd europeu

Llei europea de matèries primeres crítiques

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències