Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La Comissió aprova un pla d'ajuda estatal txec per donar suport a la gestió forestal sostenible de 742 milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, un pla txec de 742 milions d'euros (17.4 milions de CZK) per donar suport a la gestió forestal sostenible. La mesura contribuirà a la consecució dels objectius de la Política agrícola comuna reforçant la protecció del medi ambient forestal.

En el marc del règim, les ajudes tindran la forma de subvencions directes a petits, mitjans i grans propietaris forestals i altres entitats amb drets i obligacions similars, incloses les entitats de propietat estatal. En particular, les subvencions directes donaran suport a: (i) les operacions destinades a prevenir l'erosió del sòl en rodals deforestats; (ii) la protecció de la biodiversitat forestal; i (iii) la protecció de l'estructura i la composició del sòl forestal. Els beneficiaris elegibles rebran una quantitat d'ajuda d'uns 0.18 € (4.22 CZK) per dia per hectàrea de terreny forestal. Aquest import cobrirà fins al 100% dels costos subvencionables.

La Comissió va avaluar el règim d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals, en particular Article 107 (3) (c) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea ('TFUE'), que permet als estats membres donar suport al desenvolupament de determinades activitats econòmiques en determinades condicions, i sota el Directrius 2022 per a les ajudes estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals ('Directrius Agrícoles 2022'). Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar el règim txec d'acord amb les normes de la UE sobre ajudes estatals.

Comissari Didier Reynders (a la foto), responsable de la política de competència, va dir: "Avui hem aprovat un pla de 742 milions d'euros que permetrà a Txeca donar suport a la gestió forestal sostenible, assegurant que els boscos siguin resistents al canvi climàtic. La mesura contribuirà a assolir els objectius ambientals i climàtics de la UE, sense distorsionar indegudament la competència".

Un comunicat de premsa està disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències