Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Comentaris sobre la proposta de la Comissió Europea per a un marc per al seguiment forestal

COMPARTIR:

publicat

on

La Federació Sueca d'Indústries Forestals dóna suport a l'ambició de la Comissió Europea de garantir la disponibilitat de dades de qualitat sobre els boscos a la UE. Tanmateix, la proposta presentada avui sobre un nou sistema de seguiment dels boscos de la Unió corre el risc de no complir aquestes expectatives. No és obvi com la proposta afegeix un coneixement rellevant de les funcions del bosc, almenys no per als països amb inventaris nacionals que ja intercanvien dades dins d'iniciatives internacionals, i en relació al seguiment obligatori ja establert a la legislació de la UE.

"Donem la benvinguda a l'ambició de millorar el coneixement sobre l'estat dels boscos d'Europa i una major accessibilitat a dades comparables, i a l'ús estès del monitoratge per satèl·lit per millorar l'accés ràpid a les dades sobre les pertorbacions naturals en curs. Al mateix temps, és difícil, a primera vista, discernir un propòsit clar per a tots els indicadors suggerits", diu Viveka Beckeman, director general de la Federació Sueca d'Indústries Forestals.

La Llei de Vigilància Forestal pretén establir una imatge més completa de l'estat dels boscos europeus i de tots els serveis que ofereixen. Hi ha molts estats membres, inclosos els països nòrdics i l'Europa central, que tenen sistemes de vigilància que funcionen bé durant molts anys amb amplis conjunts de dades. A través de l'Inventari Forestal Nacional de Suècia, Suècia ha controlat els boscos durant cent anys.

"El fort enfocament de la proposta en la informació geogràfica i satèl·lit va en contra de la lògica i la tradició dels sistemes d'inventari que funcionen bé, que es basen en mostres de dades agregades dels llocs de monitoratge. També canvia el focus, des de la necessitat real de dades més qualitatives a tots els estats membres, a la creació de capes de mapes digitals i indicadors simplificats", diu Viveka Beckeman.

Com es pot utilitzar la digitalització per promoure el desenvolupament sostenible a la silvicultura és una de les diverses àrees d'enfocament d'un projecte de recerca nacional en curs a Suècia. També es prioritzen nous mètodes de mesura i investigació sobre la biodiversitat per tal d'ampliar el potencial dels boscos viables amb una major biodiversitat.

"En les properes negociacions, demanem que el Parlament Europeu i els estats membres avaluïn acuradament la rellevància, mesurabilitat i importància dels indicadors proposats per a diversos objectius socials, especialment aquells que ja tenen sistemes d'inventari que funcionen bé", conclou Viveka. Beckeman.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències