Connecteu-vos amb nosaltres

Crim

Europea i el Dia Mundial contra la Pena de Mort: UE subratlla compromís amb l'abolició universal

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

8072331827_e645217d5bAvui (10 octubre) és Mundial i Dia Europeu contra la Pena de Mort. D'acord amb la seva política forta i de principis contra la pena de mort, la UE és, sens dubte, un dels jugadors més destacats internacionals i els donants principals en la causa abolicionista a tot el món.

Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresident de la Comissió Catherine Ashton i el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jaglandof, han emès una declaració conjunta per marcar l'ocasió.

La lluita contra la pena de mort és el centre de la política de Drets Humans de la UE i una prioritat personal per a la RH / VP. La UE utilitza totes les eines disponibles per promoure la seva política abolicionista, d’acord amb les directrius pertinents de la UE. Durant el 2012 i durant el primer semestre de 2013, la UE ha emès 54 declaracions / declaracions i ha dut a terme 30 iniciatives, mapejant així la situació de la pena capital a tot el món.

anunci

El Consell d’Afers Exteriors del 22 d’abril va aprovar el text revisat i actualitzat de les Directrius de la UE sobre la pena de mort, el primer text d’aquest tipus sobre drets humans aprovat el 1998 i posteriorment revisat dues vegades (2001 i 2008). El nou text és una consolidació de l’experiència de la UE en el seu paper de lideratge mundial a l’abolició de la pena de mort. Com passava en el passat, les Directrius de la UE continuaran proporcionant les bases per a l'acció de la Unió en el terreny.

En 2012, la UE va portar a una intensa campanya de lobby per a la resolució de l'Assemblea General de l'ONU en una Moratòria de l'ús de la pena de mort. L'Assemblea General de l'ONU al desembre 21 2012 va adoptar la resolució amb un nombre sense precedents de vots a favor 111 mentre que el nombre de copatrocinadors es va elevar a un nombre rècord de 91.

Així com conduir les contribucions als esforços de les organitzacions de la societat civil encaminades a l'abolició de la pena de mort, la UE és el primer organisme regional que ha adoptat normes que prohibeixen el comerç de productes utilitzats per a la pena de mort (o la tortura i els maltractaments), com així com en el subministrament d'assistència tècnica relativa a aquests béns.

anunci

Per més informació, clica aquí

Text de la Declaració Conjunta

Declaració conjunta de l'Alta Representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresidenta de la Comissió Catherine Ashton, i el Consell d'Europa secretari general Thorbjørn Jaglandof en el Dia d'Europa i Mundial contra la Pena de Mort, 10 2013 octubre.

"Avui, amb motiu del Dia Europeu i Mundial contra la pena de mort, el Consell d'Europa i la Unió Europea reiteren la seva ferma oposició a l'ús de la pena capital.

"Segueixen subratllant, sempre que sigui possible i sempre que sigui possible, la naturalesa inhumana i cruel d'aquest càstig innecessari i el seu fracàs en la prevenció del delicte. Tot i que ens anima el creixent impuls cap a l'abolició de la pena de mort a tot el món, la represa de les execucions i les infraccions de dècades de moratòries a diferents parts del món marquen clarament la necessitat de dur a terme la nostra acció de llarga data contra la pena de mort, a Europa i a tot el món. Les veus a favor de la pena de mort en algunes parts de la societat, inclòs el nostre continent, mostren que hi ha una necessitat contínua d’explicar per què la pena de mort és contrària al dret a la vida i a la dignitat humana.

"Basant-se en el fet que no s'ha produït cap execució al seu territori durant els darrers quinze anys, la Unió Europea i el Consell d'Europa comparteixen l'objectiu general comú de consolidar l'abolició dins i fora de les seves fronteres. Protocols núm. 6 i 13 de la La Convenció Europea de Drets Humans, així com l’article 2 (2) de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, que avui són obligatoris per a la Unió Europea, demanen l’abolició de la pena de mort. En aquest context, instem tots els estats europeus que encara no han abolit la pena de mort de dret en totes les circumstàncies, per fer-ho ratificant els protocols pertinents de la Convenció Europea de Drets Humans.

"El Consell d'Europa i la Unió Europea lamenten l'ús continuat de la pena de mort a Bielorússia, l'únic país d'Europa que encara l'aplica. Exhortem les autoritats de Bielorússia a examinar i explorar totes les possibilitats disponibles per introduir una moratòria sobre les execucions com un primer pas cap a l'abolició.

"Acollim amb satisfacció els esforços extraordinaris de l'aliança interregional que va liderar i guiar amb èxit l'adopció, amb un nombre de vots sense precedents, el desembre del 2012, de la Resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre una moratòria sobre l'ús de la pena de mort.

"Ens agradaria destacar la importància simbòlica i substancial del V Congrés Mundial celebrat a Madrid els dies 5 i 12 de juny de 15 i felicitar càlidament els organitzadors, els quatre països europeus que van actuar com a patrocinadors principals i la resta de països europeus que van contribuir a l'esdeveniment L’extensa i diversa participació en aquest Congrés mostra clarament la tendència mundial contra la pena de mort: el Consell d’Europa i la Unió Europea continuaran treballant estretament amb tots els interlocutors, governamentals i de la societat civil, amb vista a desenvolupar sinergies cap a l’abolició universal .

"Els països candidats Turquia, l'antiga República Iugoslava de Macedònia *, Montenegro *, Islàndia + i Sèrbia *, els països del procés d'estabilització i associació i possibles candidats d'Albània i Bòsnia i Hercegovina, i els països de l'AELC Liechtenstein i Noruega, membres del L’Espai Econòmic Europeu, així com Ucraïna i la República de Moldàvia s’adhereixen a aquesta declaració ".

* L'ex República Iugoslava de Macedònia, Montenegro i Sèrbia segueixen formant part del Procés d'Estabilització i Associació + Islàndia segueix sent membre de l'AELC i de l'Espai Econòmic Europeu.

pressupost de la UE

L’oficina antifrau de la UE troba un 20% menys de frau el 2020 que el 2019

publicat

on

L'impacte financer del frau detectat contra el pressupost de la UE va continuar disminuint el 2020, segons l'informe anual sobre protecció dels interessos financers de la Unió Europea (informe PIF) aprovat per la Comissió Europea avui (20 de setembre). Les 1,056 irregularitats fraudulentes reportades el 2020 van tenir un impacte financer combinat de 371 milions d’euros, aproximadament un 20% menys que el 2019 i van continuar la disminució constant dels darrers cinc anys. El nombre d'irregularitats no fraudulentes es va mantenir estable, però va disminuir el seu valor un 6%, segons l'informe.

El comissari de pressupostos i administració, Johannes Hahn, va dir: "La resposta sense precedents de la UE a la pandèmia fa que hi hagi més de 2 bilions d'euros disponibles per ajudar els estats membres a recuperar-se de l'impacte del coronavirus. Treballar junts a nivell de la UE i dels estats membres per mantenir aquests diners fora del frau mai ha estat tan important. Treballant mà a mà, tots els diferents components de l’arquitectura antifrau de la UE proporcionen la nostra defensa contra els estafadors: el treball d’investigació i d’anàlisi de l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), els poders fiscals de la Fiscalia Europea (EPPO), el paper de coordinació d'Eurojust, la capacitat operativa d'Europol i una estreta cooperació amb i entre les autoritats nacionals ".

Les notícies positives d’avui arriben quan l’Observador de la UE amb seu a Brussel·les va informar que la Comissió Europea ha bloquejat la Fiscalia Europea (EPPO) perquè utilitzi el seu pressupost per contractar el personal especialitzat que necessiten en les àrees de finances i informàtica. Les afirmacions anònimes semblen estar confirmades per l’eurodiputada Monica Hohlmeier (PPE, DE), que és la presidenta de la comissió de control pressupostari del Parlament Europeu.

anunci

Els aspectes destacats dels avenços aconseguits el 2020 i la primera meitat del 2021 inclouen:

• L'inici de les operacions de la Fiscalia Europea

• Una regulació revisada per a l'OLAF, que garanteixi una cooperació eficaç amb l'EPPO i reforça els poders d'investigació

anunci

• Normes més estrictes sobre la condicionalitat de les assignacions pressupostàries de la UE en els casos en què l’incompliment dels principis de l’estat de dret afecti la protecció dels interessos financers de la UE

• Bons avenços en la implementació de l'estratègia antifrau de la Comissió, amb dos terços de les accions previstes implementades i el terç restant en curs

L'informe PIF també ofereix una reflexió sobre els nous riscos i reptes per als interessos financers de la UE que sorgeixen de la crisi del COVID-19, i les eines per combatre'ls. La Comissió i els estats membres no haurien de baixar la protecció contra aquests riscos, conclou l'informe, i continuar treballant dur per millorar tant la prevenció com la detecció del frau.

El 32è informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE publicat avui està disponible al lloc web de l’OLAF.

L’EPPO ja ha registrat 1,700 informes de delinqüència i ha obert 300 investigacions, amb les pèrdues en curs per al pressupost de la UE que el comprova en gairebé 4.5 milions d’euros.

Antecedents:

La UE i els estats membres comparteixen la responsabilitat de protegir els interessos financers de la UE i combatre el frau. Les autoritats dels estats membres gestionen aproximadament tres quartes parts de la despesa de la UE i recapten els recursos propis tradicionals de la UE. La Comissió supervisa aquestes dues àrees, estableix normes i verifica el seu compliment.

En virtut del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea (article 325 (5)), la Comissió ha de produir un informe anual sobre la protecció dels interessos financers de la UE (conegut com a informe PIF), que detalli les mesures adoptades a Europa i a nivell nacional per combatre els fraus que afecten el pressupost de la UE. L'informe es basa en la informació comunicada pels estats membres, incloses les dades sobre irregularitats i fraus detectats. L’anàlisi d’aquesta informació permet avaluar quines àrees tenen més risc, de manera que s’orienten millor a l’acció tant a nivell de la UE com nacional.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

· Realitzar investigacions independents sobre fraus i corrupció relacionats amb fons de la UE, per garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin crear llocs de treball i créixer a Europa;

· Contribuir a enfortir la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de les conductes greus per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE;

· Desenvolupar una sòlida política antifrau de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

· Tota la despesa de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i el rural

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

· Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana;

· Sospites de mala conducta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Un cop l'OLAF hagi completat la seva investigació, correspon a les autoritats competents de la UE i nacionals examinar i decidir el seguiment de les recomanacions de l'OLAF. Es presumeix que totes les persones interessades són innocents fins que es demostri la seva culpabilitat davant un tribunal nacional o de la UE competent.

Seguir llegint

Crim

El mercat europeu de cocaïna: més competitiu i més violent

publicat

on

Més violent, divers i competitiu: aquestes són les principals característiques del comerç de cocaïna a Europa. El nou Informe d’informes sobre la cocaïna, llançat avui (8 de setembre) per Europol i UNODC, esbossa la nova dinàmica del mercat de la cocaïna, que representa una clara amenaça per a la seguretat europea i mundial. L'informe es va llançar com a part del programa de treball de CRIMJUST - Enfortiment de la cooperació en matèria de justícia penal al llarg de les rutes de tràfic de drogues en el marc del Programa Mundial de Fluxos Il·lícits de la Unió Europea.

La fragmentació del panorama criminal als països d'origen ha creat noves oportunitats per a les xarxes criminals europees per rebre un subministrament directe de cocaïna, eliminant els intermediaris. Aquesta nova competència al mercat ha provocat un augment de l'oferta de cocaïna i, en conseqüència, una major violència, una tendència desenvolupada a Avaluació de l’amenaça del delicte greu i organitzat de l’Europol 2021. Les noves xarxes de tràfic han desafiat els monopolis dominants anteriorment en el subministrament majorista de cocaïna als mercats europeus. Per exemple, les xarxes criminals dels Balcans occidentals han establert contactes directes amb els productors i han aconseguit un lloc destacat en el subministrament majorista de cocaïna. 

L'informe posa de manifest la importància de la intervenció en origen, ja que aquest mercat està molt impulsat per la cadena de subministrament. Enfortir la cooperació i augmentar encara més l’intercanvi d’informació entre les autoritats policials augmentarà l’eficàcia de les investigacions i la detecció d’enviaments. L'informe posa de manifest la importància de les investigacions sobre blanqueig de capitals per rastrejar els beneficis il·legals i de la confiscació d'assistències relacionades amb activitats delictives. Aquestes investigacions financeres són el nucli principal de la lluita contra el tràfic de cocaïna, garantint que les activitats delictives no paguen.

anunci

Julia Viedma, cap de departament del Centre Operatiu i d'Anàlisi d'Europol, va dir: "El tràfic de cocaïna és una de les preocupacions clau en matèria de seguretat que ens trobem a la UE ara mateix. Prop del 40% dels grups criminals actius a Europa participen en el tràfic de drogues i el comerç de cocaïna genera beneficis criminals de diversos milions d’euros. Comprendre millor els reptes als quals ens enfrontem ens ajudarà a combatre amb més eficàcia l’amenaça violenta que les xarxes de tràfic de cocaïna representen per a les nostres comunitats ”.  

Chloé Carpentier, cap de la secció d’investigació sobre drogues a la UNODC, va destacar com “és probable que continuïn les dinàmiques actuals de diversificació i proliferació de canals de subministrament de cocaïna, actors criminals i modalitats, si no es controla”.

anunci
Seguir llegint

Corona virus

Sense emmascarar: 23 detinguts per frau de compromís per correu electrònic empresarial COVID-19

publicat

on

Les autoritats de Romania, els Països Baixos i Irlanda han descobert un esquema de frau sofisticat que utilitza correus electrònics compromesos i frau de pagaments anticipats com a part d’una acció coordinada per l’Europol. 

El 10 d'agost, 23 sospitosos van ser detinguts en una sèrie d'atacs realitzats simultàniament als Països Baixos, Romania i Irlanda. En total, es van buscar 34 llocs. Es creu que aquests delinqüents han estafat empreses d’almenys 20 països amb aproximadament un milió d’euros. 

El frau va ser dirigit per un grup de delinqüència organitzada que abans de la pandèmia COVID-19 ja oferia il·legalment altres productes ficticis a la venda en línia, com ara pellets de fusta. L’any passat els delinqüents van canviar el seu modus operandi i van començar a oferir materials de protecció després de l’esclat de la pandèmia COVID-19. 

anunci

Aquest grup criminal, format per nacionals de diferents països africans residents a Europa, va crear adreces de correu electrònic falses i pàgines web similars a les que pertanyen a empreses majoristes legítimes. Fent suplantar aquestes empreses, aquests delinqüents enganyarien les víctimes, principalment empreses europees i asiàtiques, per fer-los comandes i sol·licitar-los els pagaments per endavant per tal d’enviar la mercaderia. 

No obstant això, el lliurament de la mercaderia mai es va produir i la recaptació es va rentar a través de comptes bancaris romanesos controlats pels delinqüents abans de ser retirats als caixers automàtics. 

L’Europol ha donat suport a aquest cas des del seu inici el 2017 mitjançant: 

anunci
  • Reunir els investigadors nacionals de totes les parts que han vist col·laborar estretament amb el Centre Europeu de Ciberdelinqüència (EC3) d'Europol per preparar-se per al dia de l'acció;
  • proporcionant anàlisi i desenvolupament d’intel·ligència contínua per donar suport als investigadors de camp, i;
  • desplegant dos dels seus experts en ciberdelinqüència a les incursions als Països Baixos per donar suport a les autoritats holandeses amb el control creuat de la informació recollida en temps real durant l’operació i amb l’obtenció de proves pertinents. 

Eurojust va coordinar la cooperació judicial a la vista dels escorcolls i va donar suport amb l'execució de diversos instruments de cooperació judicial.

Aquesta acció es va dur a terme en el marc del Plataforma multidisciplinària europea contra les amenaces criminals (EMPACT).

Les següents autoritats policials van participar en aquesta acció:

  • Romania: Policia Nacional (Poliția Română)
  • Holanda: Policia Nacional (Política)
  • Irlanda: Policia Nacional (An Garda Síochána)
  • Europol: Centre Europeu de Cibercriminal (EC3)
     
EMPACT

A 2010, la Unió Europea va crear un cicle de la política de quatre anys per garantir una major continuïtat en la lluita contra el crim organitzat i internacional greu. El 2017, el Consell de la UE va decidir continuar el cicle de polítiques de la UE per al període 2018-2021. Té com a objectiu fer front a les amenaces més importants que suposa la criminalitat internacional organitzada i greu per a la UE. Això s’aconsegueix millorant i enfortint la cooperació entre els serveis rellevants dels estats membres, institucions i agències de la UE, així com països i organitzacions que no pertanyen a la UE, inclòs el sector privat, si escau. la ciberdelinqüència és una de les prioritats del cicle de polítiques.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències