Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

IRU desafia projecte de transport informe de l'eurodiputada Leichtfried

COMPARTIR:

publicat

on

iru_logoEl 4 de novembre, la Unió Internacional del Transport per Carretera (IRU) ha desafiat les recomanacions de peses i dimensions del diputat i relator Jörg Leichtfried, que demanen restriccions a les millores del disseny de camions aerodinàmics que, tal com va proposar la Comissió Europea, podrien augmentar la seguretat viària millor visibilitat del conductor, mentre es redueix el consum de combustible i, per tant, CO2 emissions. L’informe també vol evitar l’ús transfronterer de camions ecològics més llargs capaços de transportar un volum més alt de mercaderies amb menys combustible.

El delegat general de l'IRU a la UE, Michael Nielsen, va dir: "És sorprenent i profundament decebedor que l'informe tingui per objectiu restringir la instal·lació de dispositius aerodinàmics efectius a la part posterior dels camions que reduirien significativament el consum de combustible i el CO2 emissions. Es tracta d'una miopia dogmàtica que impedeix que els vehicles 6.5 milions de vehicles pesants a la UE tinguin un verd ecològic, simplement per evitar la possible modificació d'uns quants milers de vagons intermodals per transportar aquests camions més aerodinàmics i més ecològics. També impediria una millora de l’eficiència mitjançant un augment del transport intermodal, com el transport marítim de curta distància. "

L'informe tracta de restringir la longitud de la solapa aerodinàmica dels camions a només 50 cm, insuficient per assolir importants guanys mediambientals a llarg termini, en oposició a la recomanació de 200 cm de la Comissió Europea. La restricció vol mantenir la capacitat dels camions per transportar-se en un nombre molt limitat de vagons ferroviaris que s’utilitzen en el transport intermodal, com ara els trens que circulen per autopista que actualment representen només un 0.17% del transport terrestre de la UE.

A més, el projecte d’informe de Leichtfried eliminarà l’opció dels estats veïns de la UE d’acceptar l’ús de vehicles pesants més grans per al transport internacional. Aquesta mesura, si s'ha promulgat, restringirà els processos amb camions més grans, més respectuosos amb el medi ambient i limitarà els guanys d’eficiència en la part de la carretera dels desplaçaments intermodals i farà que el transport combinat sigui menys atractiu.

Mentre que altres modes de transport obtenen constantment guanys d’eficiència a través de la conversa sobre avions més grans i embarcacions amb la construcció d’una infraestructura adequada per adaptar-les, no s'ha d’oblidar que el transport per carretera s'encarrega sempre de la primera i última secció de transports intermodals. La restricció de l’eficiència en la carretera com a part del sistema de transport no pot ser la mesura adequada per desenvolupar una UE sostenible.

Nielsen va concloure: "No s'hauria de donar a un mode de transport concret el dret de bloquejar les innovacions en matèria d'eficiència en un altre mode, sobretot quan es basa en la incapacitat del sector ferroviari per modernitzar i oferir el servei que necessiten les empreses i l'economia europees. Innovació, no estancament, és la resposta al futur d'Europa ".

Llegir Observacions de la IRU sobre la nova proposta de la Comissió Europea per modificar la Directiva 96 / 53 sobre pesos i dimensions dels vehicles pesants (2013).

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències