Connecteu-vos amb nosaltres

ciutadania europea

Comissió, el Parlament Europeu i el Consell reunir les organitzacions no confessionals junts per parlar de la ciutadania europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

{2b29fa74-99de-4b8a-819a-8f18c6e7b073}El 5 de novembre, el president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va organitzar una reunió amb una vintena de representants d'organitzacions filosòfiques i no confessionals a la seu de la Comissió a Brussel·les. Aquesta reunió d'alt nivell, que es va celebrar en el context de l'Any Europeu dels Ciutadans 20, es va convocar sota el lema "Posar els ciutadans al centre del projecte europeu en temps de canvi". El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, i el vicepresident del Parlament Europeu, László Surján, van copresidir la reunió juntament amb el president Barroso. Els líders europeus i els representants van participar en un debat obert sobre com apropar Europa als seus ciutadans i com tornar als ciutadans al cor del nostre projecte comú d’integració europea.

Barroso va convidar a representants d’organitzacions filosòfiques i no confessionals a contribuir activament al debat públic en curs actualment dins de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013, així com a la recentment llançada iniciativa sobre una nova narrativa per a Europa. Va dir: "Necessitem un debat real sobre com ha d'evolucionar la Unió Europea en els propers anys, tant en el sentit econòmic com en el polític. Un debat que involucri a tots els ciutadans, de totes les persuasions i de totes les generacions. Sí, jo crec que allò que ens uneix és més fort que allò que ens divideix. Correspon als mateixos europeus expressar el seu compromís amb Europa i el seu desig de preservar els valors bàsics d'un projecte que no té equivalents en cap altre lloc del món ". En referència a la crisi econòmica i la globalització, va expressar la seva "ferma convicció" que "la solució als nostres problemes la trobem a Europa, no fora d'ella".

Surján va dir: "Posar els ciutadans al centre de la UE és una condició necessària per a la legitimitat democràtica. Al maig del 2014 els ciutadans estaran a l'epicentre d'Europa, ja que configuraran les eleccions europees més importants fins ara. Aquesta és una oportunitat per no ser perdut: els votants triaran qui mana a Europa i en quina direcció hauria d’anar la UE ".

anunci

Van Rompuy va recordar que, per a ell: "L'essència de ser europeu és, demanar prestada la magnífica frase del biòleg Jean Rostand, ser" solitari "i, al mateix temps, mostrar" solidaritat ", ser lliure i alhora és hora de ser responsables envers la societat ". Va dir: "El projecte europeu és l'únic futur d'Europa. L'única manera de desenvolupar la nostra identitat és agafar el millor del que tenim, tot i que està incomplert o es pot millorar". I va acabar amb les paraules "Sé que a les vostres organitzacions" produïu ". Desenvolupeu idees que, portades pels vostres membres, aconsegueixen canviar el món, per intentar que sigui millor, més savi, més fort i més bell. Això és per això que avui escoltaré amb molta atenció els vostres suggeriments sobre com respondre millor a la necessitat urgent de la ciutadania europea ".

Fons

Les reunions d’alt nivell entre institucions europees i organitzacions filosòfiques i no confessionals, així com amb esglésies i associacions o comunitats religioses, s’han convertit en una sòlida tradició. La reunió d’alt nivell d’avui amb representants d’organitzacions filosòfiques i no confessionals és la novena de la sèrie de reunions iniciades pel president Barroso el 2005.

anunci

El diàleg amb les esglésies i comunitats religioses està consagrat en el Dret primari (Art 17 TFUE) des de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa en 2009. Més enllà de seminaris regulars amb els diferents interlocutors, hi ha una reunió anual d'alt nivell amb els líders religiosos (organitzats a la primavera, l'última va tenir lloc al maig de 30) i una altra amb representants filosòfiques i no confessionals (en general a la tardor).

La qüestió: com intensificar el diàleg amb els ciutadans i les organitzacions socials sobre el futur d’Europa i sobre els drets fonamentals, individuals i col·lectius que garanteix la ciutadania europea va ser el tema de la reunió d’aquest any. La contribució dels representants d’organitzacions filosòfiques i no confessionals directament alimentades en el debat més ampli i continu de tota Europa entre ciutadans, empreses, societat civil i organitzacions governamentals, en el context de l’Any Europeu dels Ciutadans 2013. La Comissió Europea acosta Europa als ciutadans amb un gran nombre d’iniciatives: els diàlegs ciutadans, la iniciativa Nova narrativa per a Europa i les accions del Programa Europa per als ciutadans.

Més informació

Llista completa de participants.

Any Europeu dels ciutadans 2013.

El diàleg de la Comissió Europea amb esglésies, comunitats religioses i organitzacions filosòfiques i no confessionals.

Nova Narrativa per a Europa.

ciutadania de la UE

Iniciativa ciutadana europea: la Comissió decideix registrar la iniciativa "ReturnthePlastics" sobre el reciclatge d'ampolles de plàstic

publicat

on

Avui (13 d'agost), la Comissió va decidir registrar una Iniciativa Ciutadana Europea titulada "ReturnthePlastics: A Citizens's Initiative per implementar un sistema de dipòsits a tota la UE per reciclar ampolles de plàstic".

Els organitzadors de la iniciativa demanen a la Comissió que presenti una proposta a:

  • Implementar un sistema de dipòsits a tota la UE per reciclar ampolles de plàstic;
  • incentivar tots els estats membres de la UE perquè els supermercats (cadenes) que venen ampolles de plàstic instal·lin màquines expenedores inverses per reciclar les ampolles de plàstic després de ser comprades i utilitzades pel consumidor; i
  • fer que les empreses productores d’ampolles de plàstic paguin impostos sobre el plàstic pel sistema de reciclatge i dipòsit de les ampolles de plàstic (segons el principi que el contaminador hauria de pagar).

La Comissió considera que aquesta iniciativa és legalment admissible perquè compleix les condicions necessàries. En aquesta etapa, la Comissió no ha analitzat el fons de la iniciativa.

anunci

Passos següents

Després de la inscripció d’avui, els organitzadors poden començar a recollir signatures. Si una Iniciativa Ciutadana Europea rep un milió de declaracions de suport en un any d'almenys set estats membres diferents, la Comissió haurà de reaccionar. La Comissió pot decidir avançar o no la sol·licitud i se li exigirà que expliqui el seu raonament.

Fons

anunci

La Iniciativa Ciutadana Europea es va introduir amb el Tractat de Lisboa com a eina per establir l'agenda en mans dels ciutadans. Es va llançar oficialment a l’abril del 2012.

Les condicions d'admissibilitat són: (1) l'acció proposada no queda manifestament fora del marc de les competències de la Comissió per presentar una proposta d'un acte jurídic, (2) no és manifestament abusiva, frívola o vexatòria, i (3) no és manifestament contrari als valors de la Unió.

Fins ara, la Comissió ha rebut 107 sol·licituds per llançar una Iniciativa Ciutadana Europea, 82 de les quals eren admissibles i, per tant, estaven qualificades per ser registrades.

Més informació

"ReturnthePlastics: una iniciativa ciutadana per implementar un sistema de dipòsits a tota la UE per reciclar ampolles de plàstic"

ECIs actualment recopilen signatures

Fòrum d'Iniciativa Ciutadana Europea

Campanya #EUTakeTheInitiative

Seguir llegint

Brexit

El Regne Unit de #Fraud i #Bribery?

publicat

on

 

 

El Regne Unit encara tindrà accés a sistemes europeus d'intel·ligència i eines jurídiques clau, incloses les Warrant Arrest Warrants (EAW), després de Brexit? Primer Ministre britànic Theresa May insisteix que el tema encara està en negociació, en contrast amb el negociador de la UE Brexit, Michel Barnier, inequívoc declaració que el Regne Unit deixarà de ser membre d'iniciatives com Europol quan surt de la Unió Europea i hauria de passar per una llarga negociació procés per unir-los com un país no Schengen, que no pertany a la UE.

El precedent per un país que no pertany a la UE que participa en el pla EAW no és molt més prometedor; Els tractats d'extradició de Noruega i Islàndia amb la UE, que en gran part reflecteixen l'EAW, van prendre anys per negociar i encara no ha entrat en vigor. La decisió del govern britànic de fer que una part de l'EAW sigui una "prioritat", No importa el poc probable que això sigui des del punt de vista de Brussel·les, suggereix que els funcionaris del Regne Unit són conscients que sense l'EAW i altres eines de cooperació judicial, corren el risc de convertir-se en seguretat per als criminals.

L'EAW, presentat al gener de 2004, ha simplificat i despolititzat el procés d'extradició a Europa, ja que els països participants ja no són capaç eximir als seus propis ciutadans de l'extradició i la presa de decisions executives és eliminat del procediment de rendició. Es va relaxar la regla de la doble criminalitat, segons la qual els actes només constitueixen una base per a l'extradició si es consideren un delicte tant en la jurisdicció sol·licitant com en la jurisdicció sol·licitada. Ara, per 32 Les categories de delictes, que van des del més greu (terrorisme, assassinat, violació) fins a les menys evidents (frau, contraban d'antiguitats, delicte mediambiental) no cal provar la doble criminalitat.

Si antigament, processava i extraditava un sospitós un any, en virtut del procediment accelerat es resolia de mitjana en 48 dies. Gràcies a això, el MAE és molt eficaç contra els tipus emergents de delinqüència, com ara un esquema recent en què les bandes de l’Europa de l’Est utilitzen companyies aèries de baix cost per viatjar a l’estranger i cometre delictes abans de tornar ràpidament al seu país.

Mentre que alguns Brexiteers de línia dura reben la propera exclusió del Regne Unit de l'EAW, els casos de selecció de cirerer reclamar que "molts britànics innocents han estat sotmesos a un abús devastador per part de les autoritats europees incompetents o fins i tot corruptes", aquesta hipèrbola ignora els èxits significatius per als quals és responsable l'esquema EAW. L'Associació de Caps de Policia va fer referència a l'EAW com una eina "vital" contra el crim organitzat; el conservador secretari de casa, Amber Rudd, va reconèixer això l'EAW era una "eina eficaç" que era "absolutament essencial per donar judici eficaç als assassins, violadors i pedòfils que hem aconseguit jutjar".

Hi ha nombrosos exemples d'alt perfil dels delinqüents Rudd es refereix a haver estat portat al Regne Unit per fer front a la justícia a través de l'EAW, de terroristes Husain Osman al pedòfil Stephen Carruthers, que havia estat un dels deu criminals més buscats de la Gran Bretanya quan va ser arrestat a França al gener 2017, al sacerdot Laurence Soper, que va ser retornat de Kosovo al Regne Unit per afrontar càrrecs per abusos sexuals de nens i sotmetent-los pallisses sàdics. Whitehall també s'ha beneficiat de la ràpida extradició de nombrosos criminals de baix perfil, molts dels quals no haurien estat portats davant la justícia sense EAW.

Si bé hi ha un consens general sobre el millorament de l'EAW, en particular mitjançant l'establiment d'un Prova de proporcionalitat amb directrius comuns per a tots els països de la UE, sortir del programa fa que el bebè surt amb l'aigua de les banyes i tornaria al Regne Unit a un sistema que, com la mateixa Theresa May va assenyalar, permetria a 22 països de la UE, inclosos França i Alemanya, negar-se a l'extradició dels seus ciutadans al Regne Unit Nombrosos funcionaris britànics han expressat la seva preocupació sobre un greu risc de seguretat si la policia britànica es retalla dels recursos europeus. Un informe recent dels acadèmics del King's College de Londres va posar èmfasi en les altes participacions implicades i previngut contra una "greu interrupció de la cooperació en matèria de seguretat", mentre que els alts funcionaris de policia aconsellat que es necessitaran "anys de treball dur" per preservar els nivells actuals de cooperació internacional.

Les dificultats ja han començat. Tants com 20 Les sol·licituds d'extradició sol·licitades per la policia britànica es troben actualment a Irlanda a causa de les preocupacions sobre el marc existent d'extradició entre els dos països post-Brexit. Cada vegada hi ha més temors que el Regne Unit convertir-se en "El refugi de preferència per tots els criminals d'Europa".

Aquests temors són fàcilment justificables: els criminals europeus que ja estan a càrrec dels càrrecs de frau i corrupció ja fugen al Regne Unit. L'oligarcat romanès Alexander Adamescu representa l'exemple perfecte del tipus de criminal que inunda el post-Brexit Regne Unit. Adamescu va fugir cap al Regne Unit per fugir de suborns i acusacions de frau similars als que van empresonar al seu difunt pare. Una verinosa combinació d'una elaborada i sorollosa estratègia dels mitjans de comunicació establerta pels seus advocats britànics i Tories de línia dura apoderant-se en el cas de l'Adamescu per promoure la seva agenda anti-UE i anti-EAW, l'han mantingut al Regne Unit malgrat l'excepcional mandat europeu de detenció en nom seu. Encara evadiu la justícia al Regne Unit i disfressa com a dramaturg, Adamescu ara té llibertat per continuar amb la seva tàctica estancada. Ell és demandar l'estat romanès, argumentant que els càrrecs contra ell i el seu pare estan políticament motivats, i és fins i tot al · legant Patrimoni jueu - ja que un dels poques maneres reemplaçar un EAW és en casos de discriminació racial o religiosa.

Adamescu no està sol a trobar el Regne Unit com un lloc atractiu per amagar-se de la justícia. 28 el percentatge de persones arrestades a Londres són estrangers, la meitat de la UE. I això passa amb l’Ordre Europea d’Arrestament, sense ella, la predicció de Theresa May que el Regne Unit es convertirà en un “Honeypots"Els criminals que eviten la justícia europea seran, sens dubte, veritables.

Seguir llegint

Economia

eleccions Grècia: anti-austeritat Syriza guanya

publicat

on

alexis tsiprasEl partit anti-austeritat Syriza ha guanyat les eleccions generals de Grècia, situant el país en un possible camí de col·lisió amb la UE pel seu massiu rescat.

A prop de 75% dels vots comptats, es va projectar que Syriza guanyés seients de 149, només dos a la falta d’una majoria absoluta, tot i que aquest nombre podria canviar.

El líder del partit d'esquerres, Alexis Tsipras, que vol renegociar el deute de Grècia, va dir que "els grecs van escriure la història".

La nova democràcia de la dreta-centre de govern ha arribat en un segon moment.

El primer ministre sortint, Antonis Samaras, ha admès la derrota i ha trucat a Tsipras per felicitar-lo.

El resultat de Syriza enviarà onades de xoc per Europa, segons informa la BBC, Gavin Hewitt, a Atenes.

La majoria dels votants a Grècia han rebutjat essencialment una política fonamental per tractar la crisi de la zona euro tal com va ser dissenyada per Brussel·les i Berlín, afegeix el nostre corresponsal.

A Alemanya, el president del Bundesbank, Jens Weidmann, va dir que esperava que "el nou govern grec no faci promeses que no pugui complir i que el país no es pugui permetre".

Es preveu que el resultat de les eleccions sigui un dels temes principals durant la reunió de dilluns (26 de gener) de 19 ministres de finances de la zona euro.

El representant de Bèlgica, Johan Van Overtveld, va ser citat per la xarxa VRT dient que Grècia "ha de respectar les normes de la unió monetària", tot i que va afegir que hi havia espai per a una certa flexibilitat, però no gaire.

El primer ministre britànic, David Cameron, el país del qual no és membre de la zona euro, va dir que el resultat de les eleccions gregues "augmentaria la incertesa econòmica a tot Europa".

Mentrestant, l'euro va caure fins als 1.1098 dòlars enfront del dòlar, el nivell més baix en més d'11 anys.

En dirigir-se als seus simpatitzants partidaris davant la universitat d'Atenes, Tsipras va dir que els votants grecs van donar a Syriza "un mandat clar i poderós".

"Ets un exemple d'història que està canviant ... El teu mandat cancel·la, sens dubte, els rescats de l'austeritat i la destrucció.

"La troika per a Grècia és cosa del passat", va afegir, en referència als principals prestadors internacionals del país: la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE).

També es va comprometre a negociar una solució financera justa i mútuament beneficiosa.

Tsipras es va comprometre a invertir moltes de les mesures d'austeritat adoptades per Grècia des que es va iniciar una sèrie de rescats a 2010.

Per la seva banda, Samaras va dir anteriorment: "El poble grec ha parlat i respecto la seva decisió", assenyalant que havia heretat una "patata calenta" en entrar al càrrec i que ell i el seu partit havien fet molt per restaurar el seu país finances.

El resultat està sent vigilat de prop a fora de Grècia, on es creu que la victòria de Syriza podria fomentar els partits d'esquerra radicals a tot Europa.

"Hi ha un thriller en curs que envolta la majoria absoluta", va dir Michalis Karyotoglou, cap de Singular Logic, el grup de programari que controla el procés de votació del ministeri de l'Interior.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències